Pratite nas

Poznati

Miroslav Ilić o zabrannama za pjevače: JA U HRVATSKOJ NISAM CAJKA I MENI NE BRANE DA PJEVAM

Published

on

Legendarni Miroslav Ilić na estradi je prisutan pet deenija. Osvojio je publiku od Triglava do Đevđelije it o traje do današnjih dana.

Iako je bilo pokušaja da mu se podmetnu „kukavičja jaja“, prije svih od Lepe Brene, Saše Popovića i sarajevskog menadžera Faruka Drine, koji mu je ostao dužan honorar za solistički koncert u „Zetri“ prije desetak godina, Ilić nema nikakvih zabrana na Balkanu. Dopduše, bilo je otkazivanja, pa je njegov novi sarajevski solistiki koncert pomjeren za neka bolja vremena.

O zabranama nastupa estradnih zvijezda, prije svega u Hrvatskoj, Ilić kaže:

„Nije to generalno zabrana. Imaš nekih lokalnih samouprava koje nisu mnogo raspoložene prema tim cajkama. Ali samo da znate da nisu svi tamo cajke. Ja ne spadam u cajke. Oni tačno znaju šta zovu cajkama. I to je za mene regularno. Ne želimo… – objašnjava slavuj iz Mrčajevaca.

Na društvenim mrežama se pojavio snimak na kome on peva u Zagrebu, ali kada mu nude bakšiš, on ga odbija. već besplatno ispunjava muzičke želje.

„Nisam od onih koji obožava takvu vrstu… Na veselju nekom ne bježim. Ali kad je koncertni nastup, ne prija mi to kad neko želi da pokaže naklonost na taj način – kaže on. (Naj portal)

Poznati

Pjevač Mensur Salkić se emotivnom porukom oprostio od sestre: Allahovom voljom preselila je na bolji svijet

Published

on

Pjevač Mensur Salkić objavio je na društvenim mrežama da je preminula njegova sestra Mensura.

– Allahovom voljom moja sestra Mensura je sinoć preselila na bolji svijet.

Zamolio bih sve prijatelje da pokažu poštovanje prema privatnosti moje porodice nakon ove tragedije koja nas je zadesila i na taj način svima olakšaju. Hvala vam na razumijevanju – napisao je Salkić.

Od Mensure se oprostila i produkcija Hayat.

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending