Pratite nas

Astrologija

Za ovaj znak zodijaka kažu da je tamni majstor osvete: NIKADA NEMOJTE PREVARITI ŠKORPIJU

Published

on

Oni imaju sjajan karakter koji je nevjerovatno intenzivan, što objašnjava zašto ih u jednom trenutku volimo, a u slijedećem ih možemo mrziti. Oni su uporni i prihvatiće svaki izazov, nikada ne odustajući sve dok ne postignu svoj cilj.

1. Duboko vole
Kada su zaljubljeni, to je sa žestokim intenzitetom. Ali prvo moraju da otpuste svoj skoro neprobojni stav. Oni vrlo pažljivo biraju kome će dati svoje srce. Najveći strah im je da će biti izdati jednom kada otvore svoje srce. To je razlog zašto oni stalno testiraju svoje partnere, Škorpije želi da bude siguran da ga je njegov partner dostojan. Kada izabere voljenu osobu, to je ozbiljna odluka, planiraju ostati s partnerom i voljeti ga sve dok ih smrt ne rastavi.

2. Puni su intenziteta
Škorpija uživa u druženju, ali ne voli površne razgovore. Kada upozna neku osobu na zabavi on može biti i introvertiran i ekstrovertiran, u zavisnosti od teme razgovora koja privlači njegovo interesovanje. Kada se osjeća dobro, angažovan je i raspoložen, pokazuje svoj sjajan smisao za humor, a može biti i sam centar zabave.

Kada se u potpunosti bavi s nekim, voli o dođe do srži razgovora i govori o dubokim i smislenim temama. Oni ne gube vrijeme na čavrljanje ili naklapanje. Ne pitajte Škorpiju šta misli o nečemu osim ako niste spremni za vrlo direktan, a ponekad i netaktičan odgovor.

3. Zabavni su
Škorpije imaju oštar smisao za humor, koji može biti nekima uvrjedljiv, ali smiješan drugima. Ako ste osjetljivi, to vas može šokirati ili povrijediti vaša osjećanja. Njihova inteligencija i stil humora daje mogućnost da vidite ironiju u bilo kojoj temi o kojoj ste raspravljali. Oni mogu da uzdrmaju svako okupljanje sa svojim šokantnim komentarima.

4. Nevjerovatno su snalažljivi i nikad ne odustaju
Ne postoji znak u Zodijaku koji je snalažljiviji od Škorpije. Oni su uporni i prihvatiće svaki izazov, nikada ne odustajući sve dok ne postignu svoj cilj. Za njih odustajanje nije opcija, posebno ako su u romantičnoj potjeri.

5. Možete im mirno povjeriti svoje tajne
Po prirodi, Škorpije su vrlo tajnoviti ljudi, nikada u potpunosti ne otkrivaju svoje najdublje i najmračnije tajne. Odani su i pouzdani. Oni ne cijene znatiželjne osobe koje pokušavaju da kopaju po njihovom životu. Ipak, imaju zadivljujuće istražiteljske sposobnosti. Dakle, ako čuvate tajne, oni će ih saznati. Taj dar čini ih odličnim istraživačima, detektivima i špijunima.

6. Oni moraju da drže sve pod kontrolom
Škorpije su prirodni vođe koji žele da preuzmu nadzor kako bi se stvari odvijale onako kako oni žele. Tada se osjećaju prijatno i sigurno. Ako im stvari izmaknu kontroli, to im stvara veliki stres. Ironično, njihova potreba za kontrolom je i njihova snaga i njihova slabost. S jedne strane, to im omogućuje da ostvare mnogo.

S druge strane, to može dovesti do borbe za vlašću u odnosima s partnerom (ili autoritetom). Ako je potrebno, oni će posegnuti za svim vrstama manipulacije kako bi bili sigurni da vas imaju pod kontrolom. Čak i ako oni stvari postave na način da se osjećate kao da ste vi glavni – zapravo to niste.

7. Tajanstveni su
U jednom trenutku mogu se činiti otvoreni i izražajni, a zatim u slijedećem postati tihi i tajnoviti. Oni nikad nisu dosadni. Fascinirani su tamnijom stranom života i uživaju u traženju odgovora na najdublja pitanja i najmračnijih tajni osoba, mjesta ili stvari. Vole podzemni svijet i mogu biti opčinjeni zločinom, smrću, užasom, natprirodnim pa čak i okultnim. Oni uživaju istraživati druge osobe, ali često će uzvratiti kontrapitanjem kada nisu spremni da odgovore na njima postavljana pitanja.

Kad odete sa Škorpijom na sastanak, možete osjetiti kao da on o vama zna više nego što vi znate o njemu. Škorpije vole forenzičke televizijske emisije serije CSI.

8. Imaju vulkansku narav
Škorpije se ne razbjesne lako. Ali kada se to dogodi, očekujte potres od 8,6 po Rihterovoj skali. Zbog njihove kontrolisane prirode, mogu se pojaviti mirni, ali ako ih neko uznemirava na duboko ličan način, kao što je izdaja njihovog povjerenja, oni će eruptirati poput vulkana i pokazati nivo ljutnje kakvu možda nikada niste vidjeli prije.

Njihov jezik postaje smrtonosan, a druga osoba će osjetiti slavni škorpijin ubod. Ukoliko ih izdate, oni će oprostiti, ali nikada neće to zaboraviti. Oni se smatraju majstorima osvete i poznato je da strpljivo čekaju pravi trenutak da izvrše svoju osvetu. Nemojte nikada prevariti Škorpiju.

9. Imaju izražene psihičke sposobnosti
Škorpije su među psihički najosjetljivijim znakovima Zodijaka. Oni su vrlo oštroumni, i imaju smisao za hvatanje osjećanja i emocije neke osobe do te mjere da znaju šta ona misli prije nego što uopšte otvori svoja usta. Čini se kao da imaju ugrađene detektore laži kada neko nije iskren s njima. Djeda Mraz nije jedini koji zna kada je neko bio nevaljao ili dobar. Škorpije su na drugom mjestu. Oni su uporni u svojoj potrazi za istinom, što je razlog zašto su oni sjajni istražitelji.

10. Strastveni su
Škorpija se takođe smatra najstrastvenijim znakom Zodijaka. Iako mu je seks važan, ako vas odabere za partnera, to je zauvijek. Ova duboka vezanost za njihove partnere je ono što može dovesti do ljubomore i posesivnosti u njihovim odnosima. Ako ste u braku sa Škorpijom, vjerujte – nikada nećete naći lojalnijeg partnera od njega. (Naj portal)

Astrologija

DNEVNI ZA 19. SEPTEMBAR 2024: Blizanci brzaju, Djevici manji sukob, Vodolija se udaljava

Published

on

Pročitajte astro prognozu za četvrtak, 19. septembar/rujan 2024. godine:

OVAN
POSAO: Ako se maksimalno posvetite poslu uspjet ćete da ostvarite svoje planove na ovom polju.
LJUBAV: Očekuje vas dobra atmosfera sa voljenom osobom koja vam pruža podršku i utjehu onda kada vam je to potrebno.
ZDRAVLJE: Povedite računa o sinusima.

BIK
POSAO: Možete da očekujete da ćete uskoro dobiti neke nove informacije koje će vam biti od značaja za posao.
LJUBAV: Partner vam je posvećen i lijepo vam je kada ste zajedno. Zadovoljni ste odnosom koji ste uspjeli da ostvarite.
ZDRAVLJE: Povedite računa o štitnoj žlijezdi.

BLIZANCI
POSAO: Nemojte da brzate sa pokretanjem novih poslova jer vam trenutni period nije povoljan za promjene.
LJUBAV: Moguće je da ćete biti donekle nesigurni po pitanju svojih emocija prema partneru i da će vam odnos biti promjenjiv.
ZDRAVLJE: Odmarajte što više.

RAK
POSAO: Ostajete uporni pri svojoj odluci da ostvarite poslovni uspjeh. Zadovoljni ste kako je sve krenulo.
LJUBAV: Moguće je novo poznanstvo koje će biti od velikog značaja za vaš ljubavni život.
ZDRAVLJE: Imate višak energije!

LAV
POSAO: Nije vam naglašena pretjerano dobra atmosfera na poslovnom polju pa zbog toga izbjegavate direktan kontakt sa okruženjem.
LJUBAV: Dopada vam se osoba koja je na neki način udaljena od vas. Moguća je veza na daljinu.
ZDRAVLJE: Moguć je nedostatak željeza.

DJEVICA
POSAO: Manji sukob sa kolegama može da vas navede da shvatite da ne možete baš uvijek na sve da se oslonite.
LJUBAV: Veoma ste harizmatični i dopadljivi. Lako sklapate nova poznanstva na ljubavnom planu.
ZDRAVLJE: Pomalo ste ukočeni.

VAGA
POSAO: Povoljan je dan za poslovne promjene i preokrete koji su vam potrebni kako bi kasnije napredovali.
LJUBAV: Sada se nalazite u periodu koji vam na ljubavnom polju može donijeti neku pometnju u odnosu sa partnerom.
ZDRAVLJE: Smanjite alkohol.

ŠKORPIJA
POSAO: Solidna situacija vas očekuje. Poslovi vam idu stabilnim tokom i vi ste generalno zadovoljni.
LJUBAV: Iako partner pokazuje da vam je vjeran i posvećen vi i dalje na neki način sumnjate u njega.
ZDRAVLJE: Skloni ste upalnim stanjima.

STRIJELAC
POSAO: Pred vama je period u kojem možete da imate manje poslovne dileme. Niste sigurni na koji način treba da se postavite.
LJUBAV: Povoljan je dan za ljubav, početak nove veze kao i za lijepe promjene na ovom planu.
ZDRAVLJE: Bolovi u donjem dijelu leđa.

JARAC
POSAO: Imate pred sobom mnogo obaveza i posla kojima treba maksimalno da se posvetite kako bi bili uspješni.
LJUBAV: Možete da se nadate da će partner pokazati da vas iskreno voli i da vam je posvećen.
ZDRAVLJE: Moguć je manji pad imuniteta.

VODOLIJA
POSAO: Očekuje vas faza u kojoj možete da budete spremni na veće poslovne promjene.
LJUBAV: Moguće je da imate česte nesuglasice u braku i da se sve više i više udaljavate od partnera.
ZDRAVLJE: Manji pad energije.

RIBE
POSAO: Možete da očekujete da ćete imati nove poslovne ponude koje će vam biti od velikog značaja.
LJUBAV: Vašem partneru se budi potreba za tim da vaša veza napreduje. Vas dvoje kao par možete da budete jako uspješni.
ZDRAVLJE: Psihosomatski problemi. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending