Pratite nas

Poznati

Doris Dragović silno želi duet sa Paldumovom: ZA MENE JE HANKA BROJ JEDAN PJEVAČICA, PA DESET PRAZNIH MJESTA

Published

on

Regionalna muzička zvijezda Doris Dragović koja i u svojoj 62. godini žari i pali spektakularnim koncertima je vlasnica mnogobrojnih hitova koje rado pjevaju sve generacije. Snimila je i duete sa brojnim velikanima muzičke scene, a o jednom sanja. Silno želi duet sa Hankom Paldum

„Za mene je Hanka Paldum broj jedan, pa Hanka Paldum broj dva i broj tri, pa tako Hanka Paldum do broja deset. Ovo je moj izljev ljubavi spram nje, jer mi je draga kolegica i dugogodišnja prijateljica. Uživam u svemu vezanom za nju, u njenim pjesmama, pričama, riječima, bravurama koje izvodi i čudima koja čini od tih pjesama. Voljela bih je i čuti kako mi pjeva i voljela bih je vidjeti. Nešto čak i planiramo“ – otkriva Doriska, te tako nagovještava moguću saradnju s divom bosanskohercegovačke narodne muzike.

Ali, treba naći pjesmu, a tu obje imaju visoke kriterije!?

“Pjesma je ta koja sve kaže i koja sve diktira, ako je pjesma neka koju ja mogu donijeti, koju ja mogu otpjevati na način da mi ljudi vjeruju, jer to je jedino važno, tada ta pjesma diktira i ona će reći, je li dobar kroj te haljine da li to dobro stoji. Naravno, u tom smislu sam otvorena prema svakoj suradnji.

Kako nisam kompozitor, nije do mene, pa tako vjerujem da će možda biti prilike, kad neki autor nešto zgodno napiše, a što bih ja s Hankom mogla donijeti i doprinijeti, vjerujem da će se to dogoditi.
Znate, to vam je kao u dućanu, ima 100 haljina, sve su lijepe, ali pristaju samo dvije ili tri, tako i pjesma. To je kao da ste probali haljinu, znate je li za vas ili ne i to je to – pojašnjava muzička diva kojoj u odabiru pjesma i haljina mnogi mogu samo zavidjeti i danas. (Naj portal)

Poznati

Emir Lapsus u sred Beograda vukao krevet: U SPOT ULOŽENO NEKOLIKO HILJADA EURA

Published

on

Emir Aličković, poznatiji kao Emir Lapsus, nakon što se upustio u solo karijeru, neumorno je radio na novim pjesmama kako bi opravdao očekivanja publike. Naime, Emir je poznat po baladama koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim i filmskim spotovima, a sada, nakon diskografske pauze, obradovao je publiku novom pjesmom koja nosi naziv „Prodajem“.

Nakon napuštanja benda, mnogi su predviđali u kojem pravcu će ići njegova karijera i da li će uspjeti da zadrži simpatije publike i kao solo izvođač, ali s obzirom na potražnju za Emirom, reklo bi se da je u tome uspio. Aličković je čitavu ljetnu sezonu nastupao i nije bilo kluba u kojem se nije tražila karta više, a publika je željno iščekivala nove pjesme.

„Prodajem“ je već objavom teasera privukla pažnju, a pjesma je svjetlost dana ugledala 16. septembra, na njegov rođendan. Kako kaže, odlučio je da svima onima koji ga podržavaju i prate kroz karijeru za svoj rođendan pokloni pjesmu. Režiju spota potpisuje Haris Dubica, a muziku i tekst Marko Drežnjak i Rade Rakazov, dok je aranžman radio Dušan Alagić.

Pored toga, Emir se odlučio na hrabar potez te će sve svoje nove pjesme objaviti na svom YouTube kanalu, što je izuzetno rizično jer ovoj platformi treba vrijeme da provjeri svaki kanal, te samim tim dozvoli pjesmama pozicioniranje na trendingu.

Ovo je prva u nizu pjesama koje će izaći, a u narednom periodu biće objavljene bar još dvije numere koje će svakako biti drugačije od onoga na šta je publika navikla.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending