Pratite nas

Astrologija

Svaki horoskopski znak ima sretan dan: KOJI JE VAŠ NAJSRETNIJI DAN U SEDMICI?

Published

on

Da pogađamo – kad dođe ponedjeljak, uveliko brojite dane do petka? Iako je razlog vašeg iščekivanja vjerovatno to što petak označava početak vikenda, astrologija nudi dodatno objašnjenje zašto svi toliko volimo petak.

Vladar tog dana je planeta Venera, simbol ljubavi, uživanja i kreativnosti, a ko se tome ne bi radovao? Zapravo, svaki dan u nedjelji ima svog vladara i to jednu od sedam tradicionalnih planeta, pa ako se pitate koji je vaš sretan dan prema horoskopu: na pravom ste mjestu!

Planete su imale značajnu ulogu u organizaciji kalendara u antičkom dobu. Pošto nedjelja označava kraj stare i početak nove sedmice – ona je pod vlašću Sunca. Ponedjeljak je pod vlašću Mjeseca, utorak Marsa i tako redom. Čak se i imena dana u nedjelji direktno povezuju sa imenima planeta (na primjer, Subota/Saturday – Saturn, nedelja/Sunday – Sunce).

Sedam tradicionalnih planeta bile su jedino što su astrolozi mogli da uoče golim okom u vrijeme kada nije bilo teleskopa. Astrolozi su otkrili način na koji bi pratili kretanje Sunca kroz znakove, kreirajući tako kalendar od 365 dana, prateći Mjesečeve faze kroz 12 mjeseci.

Imajući to u vidu, mnogi sistemi korišteni na planeti Zemlji se usklađuju sa kretanjem planeta. Budući da svaki znak vlada jednom od sedam tradicionalnih planeta, svako od nas posjeduje osobine jedne od njih, te dan kojim tvoja planeta vlada možete iskoristiti na najbolji način. Ako je vaš znak Ovan koji je uvijek najaktivniji utorkom ili Strijelac koji cvjeta četvrtkom, postoji astrološki objašnjen razlog za to.

Evo koji je vaš sretan dan prema horoskopu

Lav: vaš sretan dan je nedjelja
Lav je znak zodijaka čiji je vladar Sunce, pa je jasno da je nedjelja vaš dan da zasijate! Ovo je idealan dan da prioritet poklonite svom kreativnom izražavanju ili da sebi postavite nove izazovne ciljeve za slijedeću nedjelju. Vaša potreba za priznanjem zbog postignutih rezultata koje ste ostvarili u toku prethodne sedmice dolazi upravo tog dana, a imajući u vidu da je to gorivo koje vas pokreće, ovaj vid odobrenja je ono što vas inspiriše da nastavite dalje. Kao vođa zodijaka, vaš entuzijazam za predstojećom sedmicom pozitivno djeluje na vašu okolinu, dajući im vjetar u leđa i snagu da započnu naredne dane optimistično, ostavljajući stresne situacije iza sebe.

Rak: ponedjeljak
Budući da se nalazite pod uticajem Mjeseca, duboko osjećate promjene u svojim emocijama, pa je ponedjeljak najoptimalnije vrijeme za retrospektivu. Moguće je da se osjećate iscrpljeno od svih aktivnosti, pa je ponedjeljak pravi dan da se osvježite. Prvi dan u sedmici je period koji je Raku kao stvoren za provođenje vremena kod kuće, pripremu hrane i ponavljanje uobičajenih rutina. Kao Rak, skloni ste tome da brigu o svojim bližnjima stavljate na prvo mjesto, pa je ponedjeljak dan organizovanja obaveza i pripreme za naredne dane. Ovo je 24č u kojima bi trebalo da date sve od sebe da se emotivno uskladite, kako bi ostatak nedjelje mogao da teče glatko.

Ovan i Škorpija: utorak
Vaš vladar je Mars, pa je utorak vrijeme da započnete nove projekte i lansirate nove ideje. Kako ste imali nekoliko dana za odmor i relaksaciju, evo vam je prostora za razmišljanje prije odlaska u pohod na nove izazove koji će od vas iziskivati veliku količinu energije. Ambicija je od ključnog značaja, kao i odluka kako ćete iskoristiti energiju na najproduktivniji način. Sve što započnete ovog dana, imaće značajnu šansu da se održi, a to je ono što najviše želite (pogotovo ukoliko ste Škorpija). Ako ste Ovan, uzbuđenje zbog novog početka je ono što vas vodi dok imate vatrenu energiju Marsa na svojoj strani!

Djevica i Blizanci: srijeda
Kao znakovi zodijaka koji važe za one sa najjačom mentalnom disciplinom, jasno je zašto je srijeda vaš dan. Vladar srijede je Merkur, planeta ideja i komunikacija, te je za vas ovaj dan vrijeme za organizovanje, zakazivanje sastanaka, slanje mejlova i kreiranje to do lista. Srijeda je sredina sedmice, te vam to ostavlja dovoljno vremena da obavite neophodne poslove preostale za naredne dane. Blizancima se uvijek krčka veliki broj ideja po glavi, pa je ovo savršen dan da stavite svoje misli na papir. Ako ste Djevica, srijeda je ipak dan za organizovanje neodložnih obaveza, kako biste tokom ostatka nedjelje osjetili predah. Kao dva znaka koja se nerijetko osjećaju rasijano, srijeda će za vas biti vjerovatno najproduktivniji dan u sedmici.

Strijelac i Ribe: četvrtak
Idealisti i optimisti, vaš vladar je Jupiter, planeta koja je pravi prikaz vaše ekspanzive i duhovno vođene prirode. Četvrtak je dan za samoreflekciju i sagledavanje šire slike, kako biste se uvjerili da se vaše vrijednosti još uvijek poklapaju sa vrijednostima sa kojima ste svoju priču započeli. Život precipitate kao putovanje i ovo je dan kada napokon možete zastati i cijeniti dokle ste stigli. Moglo bi da vam prija putovanje ili istraživanje nove oblasti koja vam je privukla pažnju. U četvrtak lakše uspostavljate vezu sa svojim suštinskim idealima i svijetom oko sebe.

Bik i Vaga: petak
Niko se petku ne raduje kao vi! Budući da je vaša vladajuća planeta – Venera, vladarka ovog dana, vama su prioriteti udobnost, druženje i stabilnost, pa nije slučajno to što se većina društvenih događaja odigrava baš ovog dana. Ukoliko ste Bik, petak je idealno vrijeme da konzistentno radite na nečemu kreativnom i produktivnom, što će donijeti stabilnost i sigurnost u vaš život. Ovo je takođe dan za vaše self-care rutine i punjenje baterija. Vagama je petak optimalan period za zabavna druženja i aktivnosti sa svojim krugom ljudi. Budite sigurni da su vaši prijatelji i simpatije u dobrom raspoloženju budući da vikend dolazi!

Jarac i Vodolija: vaš sretan dan je subota
Okruženje u kom vlada disciplina vam najviše odgovara, što nas ne čudi budući da je Saturn, planeta granica, istovremeno i vladar vašeg znaka. Vaša želja za organizovanim radom i produktivnošću u poslovnom okruženju procvjetaće tog dana i omogućiće vam da završite posljednje detalje u vezi ciljeva koje ste sebi zadali prije početka slijedeće sedmice. Kao kardinalnom i fiksnom znaku, vaša želja da sedmicu završite snažno i odlučno je od ključne važnosti za vaš mir. Postarajte se da ne propustite poslovne i karijerne prilike koje vam dolaze u susret! (Naj portal)

Astrologija

DNEVNI ZA 19. SEPTEMBAR 2024: Blizanci brzaju, Djevici manji sukob, Vodolija se udaljava

Published

on

Pročitajte astro prognozu za četvrtak, 19. septembar/rujan 2024. godine:

OVAN
POSAO: Ako se maksimalno posvetite poslu uspjet ćete da ostvarite svoje planove na ovom polju.
LJUBAV: Očekuje vas dobra atmosfera sa voljenom osobom koja vam pruža podršku i utjehu onda kada vam je to potrebno.
ZDRAVLJE: Povedite računa o sinusima.

BIK
POSAO: Možete da očekujete da ćete uskoro dobiti neke nove informacije koje će vam biti od značaja za posao.
LJUBAV: Partner vam je posvećen i lijepo vam je kada ste zajedno. Zadovoljni ste odnosom koji ste uspjeli da ostvarite.
ZDRAVLJE: Povedite računa o štitnoj žlijezdi.

BLIZANCI
POSAO: Nemojte da brzate sa pokretanjem novih poslova jer vam trenutni period nije povoljan za promjene.
LJUBAV: Moguće je da ćete biti donekle nesigurni po pitanju svojih emocija prema partneru i da će vam odnos biti promjenjiv.
ZDRAVLJE: Odmarajte što više.

RAK
POSAO: Ostajete uporni pri svojoj odluci da ostvarite poslovni uspjeh. Zadovoljni ste kako je sve krenulo.
LJUBAV: Moguće je novo poznanstvo koje će biti od velikog značaja za vaš ljubavni život.
ZDRAVLJE: Imate višak energije!

LAV
POSAO: Nije vam naglašena pretjerano dobra atmosfera na poslovnom polju pa zbog toga izbjegavate direktan kontakt sa okruženjem.
LJUBAV: Dopada vam se osoba koja je na neki način udaljena od vas. Moguća je veza na daljinu.
ZDRAVLJE: Moguć je nedostatak željeza.

DJEVICA
POSAO: Manji sukob sa kolegama može da vas navede da shvatite da ne možete baš uvijek na sve da se oslonite.
LJUBAV: Veoma ste harizmatični i dopadljivi. Lako sklapate nova poznanstva na ljubavnom planu.
ZDRAVLJE: Pomalo ste ukočeni.

VAGA
POSAO: Povoljan je dan za poslovne promjene i preokrete koji su vam potrebni kako bi kasnije napredovali.
LJUBAV: Sada se nalazite u periodu koji vam na ljubavnom polju može donijeti neku pometnju u odnosu sa partnerom.
ZDRAVLJE: Smanjite alkohol.

ŠKORPIJA
POSAO: Solidna situacija vas očekuje. Poslovi vam idu stabilnim tokom i vi ste generalno zadovoljni.
LJUBAV: Iako partner pokazuje da vam je vjeran i posvećen vi i dalje na neki način sumnjate u njega.
ZDRAVLJE: Skloni ste upalnim stanjima.

STRIJELAC
POSAO: Pred vama je period u kojem možete da imate manje poslovne dileme. Niste sigurni na koji način treba da se postavite.
LJUBAV: Povoljan je dan za ljubav, početak nove veze kao i za lijepe promjene na ovom planu.
ZDRAVLJE: Bolovi u donjem dijelu leđa.

JARAC
POSAO: Imate pred sobom mnogo obaveza i posla kojima treba maksimalno da se posvetite kako bi bili uspješni.
LJUBAV: Možete da se nadate da će partner pokazati da vas iskreno voli i da vam je posvećen.
ZDRAVLJE: Moguć je manji pad imuniteta.

VODOLIJA
POSAO: Očekuje vas faza u kojoj možete da budete spremni na veće poslovne promjene.
LJUBAV: Moguće je da imate česte nesuglasice u braku i da se sve više i više udaljavate od partnera.
ZDRAVLJE: Manji pad energije.

RIBE
POSAO: Možete da očekujete da ćete imati nove poslovne ponude koje će vam biti od velikog značaja.
LJUBAV: Vašem partneru se budi potreba za tim da vaša veza napreduje. Vas dvoje kao par možete da budete jako uspješni.
ZDRAVLJE: Psihosomatski problemi. (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending