Pratite nas

Poznati

Riki će se u decembru boriti za krunu najlepše žene Univerzuma: MIS HOLANDIJE JE BILA FRAJER RIK

Published

on

Prvi put u istoriji izbora za Mis, u Holandiji je transrodna žena odnijela titulu najlkepše žene. Riki Valeri Kole ima 22 godine i sada je spremna da se bori za krunu Mis Univerzuma.

Prilikom izbora Riki je nosila vatrenocrvenu haljinu, a kao i sve misice – emocije su je savladale pa se tokom proglašenja pobjednice, rasplakala. Odmah nakon proglašenja, Riki je na Tviteru objavila

“Uspjela sam, pobijedila sam”.

Takmičenje za Mis Univerzuma 2023. godine biće održano u El Salvadoru u decembru ove godine i tom prilikom ćemo vidjeti Riki na sceni.
Zanimljiv je podatak da se od 2012. godine transrodne osobe mogu takmičiti na izboru ljepote. Ranijih godina sistem izbora ljepote bio je u vlasništvu Donalda Trampa, a sada je organizaciju kupla tajlandska poslovna žena i advokat Ana Jakrajutatip koje je i sama transrodna osoba.

Evo kako je Riki Valeri Kole pričala o svojoj tranziciji i operaciji pola:

“Rođen sam kao mali Rik. Ali mali Rik je želio da postane jaka Riki. Prelazak sa muškarca na ženu postao je nešto u čemu sam se osjećala kod kuće, aka transrodna žena. Ovaj put je krenuo od moje 8. godine, bilo je tu mnogo uspona i padova. Naročito kada sam zaista izašla kao žena i promijenila ime u Riki sa 11 godina. Od maltretiranja preko izgleda do trčanja kući i plača nije bilo lako i često sam pomislila “Zašto ja? zašto mi se to dešava?“

Ali moja voljena porodica i prijatelji su mi uvijek mnogo pomagali.

Prvo sam dobila inhibitore puberteta sa 12 godina, a zatim ženske hormone sa 16 godina. Konačno, znala sam šta želim kada je došlo vrijeme za operaciju pola. Nešto što bi mene lično učinilo 100% ženom.

Iako znam da je ovo za svakoga drugačije, ali za mene je to značilo zaokružiti sve. Poslije dvogodišnje liste čekanja, mnogih zastoja, sredinom decembra 2022. pozvali su me iz bolnice:

“Dobro jutro gospođo, imamo termin za vas.”

U sebi sam odmah osjetila mir, pomislila sam – konačno se moj san ostvaruje, a nekad je izgledao veoma daleko. Iznenada je potvrđen datum operacije…🙏🏼 Želim da vas obavijestim da je jučerašnja operacija prošla dobro. Od ovog trenutka počinje potpuno novo putovanje, jer sam i dalje transrodna žena, i to se neće promijeniti. Radujem se budućnosti i svemu što dolazi, kako će sreća doći do mene i kako će me voljeti bližnji. Hvala vam na svim lijepim i toplim riječima do sada.

Sada ću dobro podneti oporavak i vratiti se kao još jača žena nego što sam do sada bila. I zapamtite: gdje ima volje, ima i načina. Čak i ako stvari ponekad izgledaju nedostižne ili veoma daleko. Istrajte i usudite se da birate sami, samo vi možete postići da postanete ono što želite”, napisala je Riki onaj dan kada je operisana, a to je bilo u januaru ove godine. (Naj portal)

Poznati

Emir Lapsus u sred Beograda vukao krevet: U SPOT ULOŽENO NEKOLIKO HILJADA EURA

Published

on

Emir Aličković, poznatiji kao Emir Lapsus, nakon što se upustio u solo karijeru, neumorno je radio na novim pjesmama kako bi opravdao očekivanja publike. Naime, Emir je poznat po baladama koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim i filmskim spotovima, a sada, nakon diskografske pauze, obradovao je publiku novom pjesmom koja nosi naziv „Prodajem“.

Nakon napuštanja benda, mnogi su predviđali u kojem pravcu će ići njegova karijera i da li će uspjeti da zadrži simpatije publike i kao solo izvođač, ali s obzirom na potražnju za Emirom, reklo bi se da je u tome uspio. Aličković je čitavu ljetnu sezonu nastupao i nije bilo kluba u kojem se nije tražila karta više, a publika je željno iščekivala nove pjesme.

„Prodajem“ je već objavom teasera privukla pažnju, a pjesma je svjetlost dana ugledala 16. septembra, na njegov rođendan. Kako kaže, odlučio je da svima onima koji ga podržavaju i prate kroz karijeru za svoj rođendan pokloni pjesmu. Režiju spota potpisuje Haris Dubica, a muziku i tekst Marko Drežnjak i Rade Rakazov, dok je aranžman radio Dušan Alagić.

Pored toga, Emir se odlučio na hrabar potez te će sve svoje nove pjesme objaviti na svom YouTube kanalu, što je izuzetno rizično jer ovoj platformi treba vrijeme da provjeri svaki kanal, te samim tim dozvoli pjesmama pozicioniranje na trendingu.

Ovo je prva u nizu pjesama koje će izaći, a u narednom periodu biće objavljene bar još dvije numere koje će svakako biti drugačije od onoga na šta je publika navikla.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending