Pratite nas

Poznati

Završio na klinici za odvikavanje od alkohola: BAJAGINA JETRA JE NA IZDISAJU

Published

on

Poznati rok muzičar Momčilo Bajagić Bajaga, kako se priča, a i neki mediji objavljuju, započelo je sa terapijama odvikavanja od alkoholizma na jednoj privatnoj ruskoj klinici u Zemunu.

Kako otkriva dobro upućeni izvor, Bajaga se obratio za pomoć u odvikavanju od alkohola i ozbiljnih zdravstvenih problema koje ima s jetrom, pa je u bolnicu u kojoj je ležao redovno dolazio internista koji radi u susjednoj državnoj ustanovi, a povremeno je angažovan i privatno.

„Internista iz Specijalne bolnice za interne bolesti obilazio je Bajagu u privatnoj klinici u kojoj je bio smješten. On je pratio njegovo stanje s obzirom na to da mu je jetra usljed dugogodišnjeg konzumiranja alkohola maltene potpuno uništena. Zbog toga je na kraju i pristao na liječenje jer je poznato da se oni koji imaju problem s pićem teško odluče na ovaj korak. – priča izvor upućen u Bajagino zdravstveno stanje, pa nastavlja:

„Momčilo je u posljednji čas riješio da uzme stvari u svoje ruke i dođe na ovu poznatu kliniku, na kojoj se uspješno liječi alkoholizam. To jeste dugotrajan proces i obuhvata fazu bolničkog ili intenzivnog liječenja i fazu produženog liječenja. Psihički problem kod potpune apstinencije od alkohola se još i nekako da riješiti, ali štetne posljedice koje je dugogodišnja zloupotreba alkoholnih pića ostavila na organe poput jetre je nešto teže sanirati. Zato je svakodnevno nadgledanje i praćenje interniste u Bajaginom slučaju bilo najvažnije.

Nedavno je Bajaga otpušten na kućno liječenje, ali redovno dolazi na seanse, to jest, preglede koji su u sklopu njegovog liječenja.

„On je pušten kući, ali je stalno pod nadzorom ljekara, u smislu da redovno dolazi na zakazane seanse koje podrazumijevaju njegovu terapiju. Kada je oštećenje jetre u pitanju, posebno kada je ona oštećena zbog alkohola, veoma je bitno da pacijent bude disciplinovan, a Bajaga to svakako jeste.

Inače, poznati muzičar se nedavno i preselio u Zemun, te sada živi u blizini pomenute klinike. Prema pisanju medija, on je prodao luksuznu nekretninu na Senjaku u kojoj je živio s bivšom suprugom, te se navodno preselio kod nove partnerke. Kako su prenosili mediji, Bajaga je uzeo 700.000 eura, te ovu sumu podijelio sa ženom i djecom, ali još nije našao adekvatan stan za sebe, pa se privremeno uselio kod djevojke.

Na ove vijesti Bajaga je kratko reagovao:

“Hvala vam što brinete za mojke zdravlje, ali ja se sjajno osjećam. Nemam nikakvih problema”. (Naj portal)

Poznati

Emir Lapsus u sred Beograda vukao krevet: U SPOT ULOŽENO NEKOLIKO HILJADA EURA

Published

on

Emir Aličković, poznatiji kao Emir Lapsus, nakon što se upustio u solo karijeru, neumorno je radio na novim pjesmama kako bi opravdao očekivanja publike. Naime, Emir je poznat po baladama koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim i filmskim spotovima, a sada, nakon diskografske pauze, obradovao je publiku novom pjesmom koja nosi naziv „Prodajem“.

Nakon napuštanja benda, mnogi su predviđali u kojem pravcu će ići njegova karijera i da li će uspjeti da zadrži simpatije publike i kao solo izvođač, ali s obzirom na potražnju za Emirom, reklo bi se da je u tome uspio. Aličković je čitavu ljetnu sezonu nastupao i nije bilo kluba u kojem se nije tražila karta više, a publika je željno iščekivala nove pjesme.

„Prodajem“ je već objavom teasera privukla pažnju, a pjesma je svjetlost dana ugledala 16. septembra, na njegov rođendan. Kako kaže, odlučio je da svima onima koji ga podržavaju i prate kroz karijeru za svoj rođendan pokloni pjesmu. Režiju spota potpisuje Haris Dubica, a muziku i tekst Marko Drežnjak i Rade Rakazov, dok je aranžman radio Dušan Alagić.

Pored toga, Emir se odlučio na hrabar potez te će sve svoje nove pjesme objaviti na svom YouTube kanalu, što je izuzetno rizično jer ovoj platformi treba vrijeme da provjeri svaki kanal, te samim tim dozvoli pjesmama pozicioniranje na trendingu.

Ovo je prva u nizu pjesama koje će izaći, a u narednom periodu biće objavljene bar još dvije numere koje će svakako biti drugačije od onoga na šta je publika navikla.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending