Pratite nas

Zanimljivosti

Neviđeni baksuzi: TETKA MLADENCIMA POKLONILA 500 EURA U SAKSIJI S CVIJEĆEM, KOJI SU SADA SKORO ISTRUHLI

Published

on

Austrijski dnevni list ‘Heute’ objavio je tekst s naslovom “Vjenčani poklon sakrila u saksiju s cvjećem – 500 eura istruhlo”, a u kojem navodi priča o pehu koji su imali mladenci iz savezne pokrajine Donje Austrije s poklonom koji im je na vjenčanju darovala nevjestina tetka.

Mladenci Andrea i Piter (imena je promijenila Redakcija), iz donjeaustrijskog gradića Šajbsa vjenčali su se krajem maja prošle godine. Kako ističe Heute, dvoje 28-godišnjaka su od Andreine tete kao vjenčani poklon dobili saksiju s cvijećem. Međutim, kako navodi isti izvor, ni na kraj pameti im nije bilo da je u zemlji kojom je bila ispunjena saksija, sakriven glavni poklon, a to su bile novčanice u vrijednosti od 500 eura.

“Teta je zaboravila da nam kaže da je novčanice zakopala u zemlju”, ispričao je novopečeni bračni par Heuteu.

Za peh koji su imali saznali su tek par mjeseci kasnije kada je Andreina tetka to spomenula. Ali, bilo je prekasno, jer novčanice su već istruhle.

“Sve što je ostalo su samo male plastične trake. Tužni smo, jer smo nesvjesno izgubili 500 eura”, istakao je Piter.

Ono što je bračnom paru savjetovano je da odu u austrijsku Narodnu banku i pokušaju da pronađu rješenje. Naime, u Narodnoj banci mogu se zamijeniti oštećene novčanice za nove. Ali, potrebno je predočiti najmanje polovnu novčanice. U slučaju da postoji manje od 50 posto novčanice, mora se priložiti dokaz da su dijelovi koji više ne postoje zaista uništeni.

Hoće li to uspjeti mladom bračnom paru, zasad se ne zna, jer je potrebno predočiti dovoljno relevantnih dokaza. Ali oni se ne predaju, konstatuje list i navodi da se još uvijek nadaju da će ipak na kraju uspjeti da dođu do svog poklona i za vjenčanje i potroše ga na opšte veselje. (Naj portal).

Zanimljivosti

Šumaherov dečko: Ralfova bivša žena znala je za nas, rekao sam joj da spavamo

Published

on

Šumaherov dečko: Ralfova bivša žena znala je za nas, rekao sam joj da spavamo

Bivši vozač Formule 1 i brat legendarnog Michaela, Ralf Schumacher, prije dva mjeseca izazvao je veliku pažnju kad je objavio da je homoseksualac.

15 godina mlađi partner

Na društvenim mrežama objavio je fotografiju s 15 godina mlađim partnerom Etienneom Bousquet-Cassagneom i priznao da je dvije godine s njim u vezi. Uslijedilo je puno pozitivnih reakcija na autanje, među ostalima, i ona njegovog sina Davida.

No sada se oglasila Ralfova bivša supruga Cora, s kojom ima spomenutog sina, a bili su u braku 14 godina, do 2015. Njih dvoje su nakon razvoda ostali u sjajnim odnosima. Ali Cora sada u intervjuu za Spiegel tvrdi da se osjeća prevareno.

Govori kako nije znala da joj bivši muž ima dečka niti da je homoseksualac iako se, kako ističe, o tome pričalo još dok je bio u Formuli:

– Voljela bih da je Ralf bio otvoreniji prema meni ili da me na neki način uključio u tu odluku. To bi bilo poštovanje prema meni.

Tokom njegove karijere bilo je puno priča i često sam ga pitala je li što od toga istina. Uvijek je sve negirao govoreći mi da umišljam. Čak mi je savjetovao da potražim stručnu pomoć. I onda kad je objavio da je homoseksualac, zaista sam se osjećala izdano, kao da me pogodio nožem. Teške objave poput ovih uvijek utječu na ljude oko vas, uključujući bivšu suprugu s kojom imate dijete. Osjećam se kao da sam potratila najbolje godine svog života. Često se pitam je li ikad bio potpuno iskren prema meni.

Mi smo par

Na ovo je odlučio reagirati Schumacherov dečko. Bousquet-Cassagne je u prvom javnom istupu u intervjuu za RTL rekao: “Razočaran sam Corinim izjavama. Mislio sam da imamo dobar odnos s njom zato što smo se Ralf i ja ranije našli s njom.

– Ona me pitala spavamo li nas dvojica zajedno, a ja sam joj odgovorio: ‘Naravno, da. Mi smo zajedno, mi smo par.’ Ona je reagirala tako da joj je bilo drago zbog nas i to je bilo super. Proveli smo divnu sedmicu s Corom. Zato sam razočaran onim što sada govori.

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending