Pratite nas

Zanimljivosti

Povezanost zdravlja sa nakitom kojeg nosimo: ZLATO POJAČAVA SEKSUALNU ŽELJU

Published

on

Mislilo se da je nakit samo ukras, a danas je nauka razvila kristaloterapiju i terapiju dragim kamenjem zasnovanu na saznanjima da minerali i plemeniti metali utiču na cjelokupno stanje organizma

Nezavisno od juvelirskih pravila o načinima kombinovanja dragog kamenja sa plemenitim metalima (tirkiz i žad se, na primjer koriste isključivo uz srebro) poznato je da je nošenje zlatnog nakita na Bliskom i Dalekom istoku više stvar društvenog prestiža, a da se zapravo nosi mnogo više srebrni nakit zbog – tople klime. Srebro hladi, pa ga treba nositi svaki put kada osjećate višak energije, kada ste uznemireni, ako imate temperaturu, u ljeto, ako ste skloni jakim emocionalnim reakcijama… Zlatni nakit se, nasuprot ovome, nosi u hladnim regionima u vrijeme kišnog perioda i zimi.

 ZLATO POJAČAVA SEKSUALNU ŽELJU

Treba da ga nose oni koji su skloni sinusnim glavoboljama i oni koji pate od bolova u sinusima, naročito s desne strane lica. Aurum muriaticum je, recimo, homeopatski lijek koji je zapravo rastvor zlata. Nošenje zlatnog nakita može da pomogne onima koji imaju slijedeće simptome (i osobine prema homeopatskoj nomenklaturi): depresivnost, introvertnost, pretjerana ozbiljnost i osjećajnost, prefinjenost i naglašen ponos. To su uglavnom mirni, prefinjeni, ozbiljni, vrijedni i odgovorni ljudi koji iznenade naglim izlivom bijesa, očaja, koji postavljaju sebi visoke ciljeve, dugo i snažno pate i tuguju nakon rastanka od dragih, poslije nečije smrti, ili ljubavnog razočarenja. Osjećaju potrebu za osvetom, a gnušaju se takvih osjećanja, jer imaju grižu savjesti. Mogu da imaju i samoubilačke namjere, a u suštini imaju strah i prezir od smrti.

Mogu da pate od bolova u kostima, reumatskih poremećaja, glavobolja, mogu da imaju otok žlijezda, sklonost malignitetima, hronične opstrukcije gornjih disajnih puteva. Mogu da pate od srčanih poremećaja, uvećanja srčanih komora, visokog pritiska. U toku sna često ječe, imaju noćne more, a imaju i pojačanu seksualnu želju.

Ako sebe pronađete u većini ovih simptoma bit će sasvim dovljno da na sebe stavite zlatni nakit, ili da pijete vodu u kojoj ste potopili nakit preko noći (prethodno iskuhan). Najviše će vam odgovarati zlatne minđuše ili zlatni medaljon direktno do tijela koji dopire do srčane čakre, na sredini grudne kosti. Neće vam biti naodmet ni zlatni prsten na bilo kojem prstu, jer svi korespondiraju sa meridijanima srca, pluća, ili perikada, a zlatnom narukvicom ćete aktivirati tačke na ovim meridijanima.

 SREBRO PROTIV NAPADA BIJESA

Oni kojima više odgovara srebrni nakit, bez obzira na godište i pol, odgovara i homeopatski lijek argentum nitricum (srebro). Osobine i tegobe koje posjeduju su sljedeće:optimisti su sa velikom dozom straha da li će se njihove želje ostvariti, jer su, nesigurni, plaše se da ostanu sami, smeta im visina, ne podnose gužvu, imaju osjećaj da su uhvaćeni u klopku i u privatnom životu, i u profesiji. Ne podnose pritisak nikakve vrste, posebno vremensko ograničenje. Imaju prisilne misli i često podliježu trenutnim impulsima. Obožavaju slatku hranu, pate od stomačnih poremećaja, bolova, od zapaljenja očiju, od snažnog lupanja srca, imaju česte napade bijesa, a vole one koji odobravaju njihove postupke.

Nakit od srebra možete nositi isto kao i zlatni, jer djeluje na iste meridijane, s tim što treba potencirati ogrlice uz sam vrat, jer je grlo često upaljeno, ili prstenje na četvrtom i petom prstu koji korespondira s tankim crijevom, srcem i stomakom (može i na drugom koji korespondira s debelim crijevom).

 BAKAR PROTIV KAŠLJA

Bakar je također jedan od metala koji je zastupljen u homeopatiji pod nazivom cuprum. Odgovara onima koji pate od čestih grčeva kao posljedica psihičkih problema, naročito kritika koje teško podnose. To su dobre duše koje svima žele da pomognu i da ugode, a sebe stavljaju u drugi plan. Ako im okolina ne uzvrati ljubav, mogu postati maliciozni. Plašljivi su i često imaju fiks ideje. Koža može da im bude plavičaste boje, ili mogu da pate od čireva na koži, raznih izraštaja, ili psorijaze. Nerijetko pate i od jakog spazmodičnog kašlja, astme, osjećaja gušenja, angine pektoris sa slabim pulsom, uznemirenosti ili salom oko srca. Mogu da imaju tamne fleke na licu, posebno žene.

Često štucaju, osjećaju mučninu koju smiruju hladnom vodom, i metalni osjećaj u ustima, kao i razne očne poremećaje.

Oni koji sebe prepoznaju u ovim simptomima mogu da nose bakarni lančić, ili narukvicu, da smire trzajne pokrete ruku i da aktiviraju meridijan pluća i srca.

 PLATINA

Ovaj čvrst plemeniti metal je zapravo najcjenjeniji i najkvalitetniji, pa se preporučuje za vjenčano prstenje i burme. Oni kojima bi odgovarao lijek platinum muriaticum, ili nakit od platine, posjeduju snažna osjećanja, naglašen ponos, jake emocije, nose u sebi duboku tugu, jer smatraju da je život prema njima nepravedan. Ponosni su na svoju ličnost i dugo pamte uvrede. Posjeduju izrazite intelektualne i kreativne sposobnosti i često im se čini da su iznad drugih. Rasijani su, ponekad su opterećeni seksom. Mogu da imaju halucinacije i prisilne misli,  strah od smrti, od mogućnoti da budu povrijeđeni, posebno nožem, ili da oni mogu potegnuti nož na nekoga. Često pate od glavobolja i utrnutosti lica. Podrhtavanje očnih kapaka je također često, zuji im u ušima, ili imaju bolove u ušima, krvarenja iz nosa, bol u korijenu nosa, osjećaj hladnoće na licu. Česti su i stomačni problemi posebno u donjem dijelu stomaka, ili tačno u predjelu pupka. Ginekološki problemi su česti i brojni kao, i bolovi u leđima, posebno u donjem dijelu kičme, kao i trnjenje i žmarci u nogama, grčevi, ili osjećaj kao da  hramlju.

 LANČIĆI

Ova vrsta nakita je jako popularna u Indiji i na Bliskom istoku. Njima se aktivira šesta čakra u nivou trećeg oka, a omogućava jasne misli, duhovni spokoj, otklanja probleme sa sinusima i očima, nesanicu.

Lančić oko vrata aktivira tiroidnu žlijezdu i petu čakru. Preporučuje se za disajne probleme na nervnoj bazi, za probleme sa grlom, uznemirenost, usplahirenost i osjećaj nemoći.

Lančić oko struka djeluje izrazito blagotvorno za sve tegobe seksualne prirode, posebno kod frigidnosti, ili impotencije izazvane tugom, brigama, ili razočaranjem, jer stimuliše takozvani meridijan opasača.

Lančić oko zglavka noge tonificira cijeli organizam, jer se tu nalaze regije koje pokrivaju sve unutrašnje organe, jetru slezenu, pankreas, želudac i genitalije. Ako se osjeća slabost u nogama, ili postoji problem sa bubrezima, genitalnim organima, jetrom i žuči, treba staviti zlatan da bi se stimulisao rad ovih organa, a srebrni – kod upale tih organa.

Na istoku se kao pravilo nosi ovaj lančić, jer on u toku pokreta nogu dodiruje tačke bubrega, bešike, žučne kese i jetre.

 PRSTENJE

Prstenje treba nositi na drugom prstu kod problema disajnih puteva, na trećem prstu kod bolova u perikardu u predjelu grudnog koša, opće slabosti, manjka optimizma i životne radosti, sa smanjenom seksualnošću.

Prsten treba nositi na četvrtom prstu kod stomačnih poremećaja sa nadutošću organa i to zlatno prstenje i prstenje od platine kod slabog rada stomačnih organa, a srebrno – za smirenje tegoba sa bubrezima, gušoboljom, otocima na licu, bolovima u ramenu i laktu.

Prsten na malom prstu se nosi kod srčanih tegoba i problema sa tankim crijevom.

 MINĐUŠE

Mogu se nositi kod glavobolja, problema sa ušima, očima, zubima, jer donji dio uha sadrži tačke koje korespondiraju ovim dijelovima tijela. (Najportal)

Zanimljivosti

Šumaherov dečko: Ralfova bivša žena znala je za nas, rekao sam joj da spavamo

Published

on

Šumaherov dečko: Ralfova bivša žena znala je za nas, rekao sam joj da spavamo

Bivši vozač Formule 1 i brat legendarnog Michaela, Ralf Schumacher, prije dva mjeseca izazvao je veliku pažnju kad je objavio da je homoseksualac.

15 godina mlađi partner

Na društvenim mrežama objavio je fotografiju s 15 godina mlađim partnerom Etienneom Bousquet-Cassagneom i priznao da je dvije godine s njim u vezi. Uslijedilo je puno pozitivnih reakcija na autanje, među ostalima, i ona njegovog sina Davida.

No sada se oglasila Ralfova bivša supruga Cora, s kojom ima spomenutog sina, a bili su u braku 14 godina, do 2015. Njih dvoje su nakon razvoda ostali u sjajnim odnosima. Ali Cora sada u intervjuu za Spiegel tvrdi da se osjeća prevareno.

Govori kako nije znala da joj bivši muž ima dečka niti da je homoseksualac iako se, kako ističe, o tome pričalo još dok je bio u Formuli:

– Voljela bih da je Ralf bio otvoreniji prema meni ili da me na neki način uključio u tu odluku. To bi bilo poštovanje prema meni.

Tokom njegove karijere bilo je puno priča i često sam ga pitala je li što od toga istina. Uvijek je sve negirao govoreći mi da umišljam. Čak mi je savjetovao da potražim stručnu pomoć. I onda kad je objavio da je homoseksualac, zaista sam se osjećala izdano, kao da me pogodio nožem. Teške objave poput ovih uvijek utječu na ljude oko vas, uključujući bivšu suprugu s kojom imate dijete. Osjećam se kao da sam potratila najbolje godine svog života. Često se pitam je li ikad bio potpuno iskren prema meni.

Mi smo par

Na ovo je odlučio reagirati Schumacherov dečko. Bousquet-Cassagne je u prvom javnom istupu u intervjuu za RTL rekao: “Razočaran sam Corinim izjavama. Mislio sam da imamo dobar odnos s njom zato što smo se Ralf i ja ranije našli s njom.

– Ona me pitala spavamo li nas dvojica zajedno, a ja sam joj odgovorio: ‘Naravno, da. Mi smo zajedno, mi smo par.’ Ona je reagirala tako da joj je bilo drago zbog nas i to je bilo super. Proveli smo divnu sedmicu s Corom. Zato sam razočaran onim što sada govori.

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending