Pratite nas

Zanimljivosti

Što je deblji, on je ženama ljepši: U PLEMENU BODI CIJENE SE MUŠKARCI SA VELIKIM STOMAKOM

Published

on

Ako ste muškog roda i projsečnog izgleda, a slučajno dospijete u Etiopiju među pripadnike plemena Bodi, koji žive u regionu Omo-Torkana, gledaće vas s preziranjem. Zategnuti kaiš njima nije znak da vodite računa o zdravlju, već da ste skroz-naskroz propali.

Samo oni s pozamašnim stomakom biće dočekani domaćinski, sa osmjehom, a sigurno će im prići i neka pripadnica ljepšeg pola, jer su debeljuce za njih – najpoželjniji muškarci.

Među ljudima za nas iznenađujuće kulture, gdje je “veliko” definitivno najllepše, sasvim je uobičajeno da mršave goste zaobilaze u širokom luku. To čine i sa svojima: oko najdebljeg u plemenu svi se vrte, a one koji i pored velikog truda nisu uspjeli da se ugoje – ignorišu.

Zato u plemenu Bodi, koje broji oko 10.000 duša, muškarci daju sve od sebe kako bi na fascinantnom takmičenju bili proglašeni za najdebljeg: titula heroja prati ih cijeli život, čak i kad im se stomak s vremenom vrati u normalu.

Za ovaj neobični izazov muškarce nominuju porodice, a zatim kreću pripreme, koje traju najmanje tri mjeseca, a najčešće šest mjeseci.

Tokom dobrovoljnog zatočeništva u svojim kolibama (za to vrijeme ne smiju da izađu i obavezno je uzdržavanje od seksa), izabrani muškarci od svitanja do sumraka piju kravlju krv pomiješanu s mlijekom i medom, koje im donose žene.

Kako su krave za pripadnike plemena Bodi svete životinje, zbog ovog uzvišenog cilja ih ne ubijaju, već samo zarežu kopljem ili sjekirom kako bi iz vene istisli krv. Potom im rane prekrivaju glinom da bi se što prije oporavile.

I dok kravama brzo bude bolje, muškarci prolaze kroz velike muke. Zbog visokih temperatura, moraju u tren oka da ispiju napitak od dva litra prije nego što se zgruša.

Svi ne mogu da podnesu toliku količinu pića popijenu na brzinu, pa povraćaju, a koga spopadne muka – taj bude diskvalifikovan.

Na dan D muškarci koji su izdržali surovi tretman, prije nego što izađu iz svojih koliba i krenu do mjesta gde će se održati ceremonija, prekrivaju tijela glinom i pepelom i na sebe stavljaju ukrase od školjki, a pera na glavu. Zbog naglog prekomjernog debljanja i izbočenog stomaka svaki korak im se čini kilometarskim, ali ne smiju da posustanu jer će i u tom slučaju biti eliminisani iz takmičenja.

Da se to ne bi dogodilo, žene im stalno brišu znoj i polivaju ih alkoholom, posebno kad stignu do svetog drveta, oko kog još satima moraju da hodaju.
I pored toga, postati debeo čovek je san svakog Bodi klinca!

Kad se konačno izabere najdeblji čovjek, nagrađuje se divljenjem, a ceremonija se završava klanjem krave velikim svetim kamenom. Potom seoske starješine pregledaju njen stomak i krv da saznaju kakva će biti budućnost pobjednika i život im se vraća u normalu. Većini takmičara se s vremenom “istope” stomaci, taman kad se obnovlja ciklus i bira novi mister. (Naj portal)

Zanimljivosti

Šumaherov dečko: Ralfova bivša žena znala je za nas, rekao sam joj da spavamo

Published

on

Šumaherov dečko: Ralfova bivša žena znala je za nas, rekao sam joj da spavamo

Bivši vozač Formule 1 i brat legendarnog Michaela, Ralf Schumacher, prije dva mjeseca izazvao je veliku pažnju kad je objavio da je homoseksualac.

15 godina mlađi partner

Na društvenim mrežama objavio je fotografiju s 15 godina mlađim partnerom Etienneom Bousquet-Cassagneom i priznao da je dvije godine s njim u vezi. Uslijedilo je puno pozitivnih reakcija na autanje, među ostalima, i ona njegovog sina Davida.

No sada se oglasila Ralfova bivša supruga Cora, s kojom ima spomenutog sina, a bili su u braku 14 godina, do 2015. Njih dvoje su nakon razvoda ostali u sjajnim odnosima. Ali Cora sada u intervjuu za Spiegel tvrdi da se osjeća prevareno.

Govori kako nije znala da joj bivši muž ima dečka niti da je homoseksualac iako se, kako ističe, o tome pričalo još dok je bio u Formuli:

– Voljela bih da je Ralf bio otvoreniji prema meni ili da me na neki način uključio u tu odluku. To bi bilo poštovanje prema meni.

Tokom njegove karijere bilo je puno priča i često sam ga pitala je li što od toga istina. Uvijek je sve negirao govoreći mi da umišljam. Čak mi je savjetovao da potražim stručnu pomoć. I onda kad je objavio da je homoseksualac, zaista sam se osjećala izdano, kao da me pogodio nožem. Teške objave poput ovih uvijek utječu na ljude oko vas, uključujući bivšu suprugu s kojom imate dijete. Osjećam se kao da sam potratila najbolje godine svog života. Često se pitam je li ikad bio potpuno iskren prema meni.

Mi smo par

Na ovo je odlučio reagirati Schumacherov dečko. Bousquet-Cassagne je u prvom javnom istupu u intervjuu za RTL rekao: “Razočaran sam Corinim izjavama. Mislio sam da imamo dobar odnos s njom zato što smo se Ralf i ja ranije našli s njom.

– Ona me pitala spavamo li nas dvojica zajedno, a ja sam joj odgovorio: ‘Naravno, da. Mi smo zajedno, mi smo par.’ Ona je reagirala tako da joj je bilo drago zbog nas i to je bilo super. Proveli smo divnu sedmicu s Corom. Zato sam razočaran onim što sada govori.

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending