Pratite nas

Zanimljivosti

Neki stručnjaci savjetuju: SVAKOJ ŽENI JE POTREBAN ODMOR BEZ MUŽA BAR JEDNOM GODIŠNJE

Published

on

Svaka žena želi pokloniti vrijeme i pažnju svom muškarcu. Na taj način mnoge od nas pokazuju svoju ljubav i vijernost. Iako u tome nema ništa loše, veoma je povoljno da žena istu količinu ljubavi i pažnje poklanja sebi. Zbog toga, navodimo 7 stvari koje bi svaka žena sebi trebala pokloniti bar jednom godišnje.

1. Odmor bez muškarca:
Neke žene putovanje bez muškarca doživljavaju kao izdaju, ali u tome nema ništa loše. Potrebno nam je da odemo negdje sa prijateljicama i udaljimo se od mjesta u kojem smo stalno. Ne mora to biti putovanje od 10 dana, možete otići na jednodnevni izlet u drugi dan. Ali dovoljno da promijenite okoliš i udaljite se od svoje rutine.

2. Masaža:
Ne samo da je jako dobar osjećaj, masaža nas opušta od briga i stresa. Sva ona napetost iz naše svakodnevnice se nakuplja u našim mišićima – masaža je sjajno rješenje za otpuštanje sve te napetosti!

3. “Makeover”:
Prevedeno sa engleskog to znači preobražaj u smislu izgleda. Učinite neku promjenu na sebi koju odavno želite učiniti. Na primjer, promijenite frizuru, boju kose ili nešto drugo na sebi. Ne morate pretjerivati, i sitna promjena može imati veliki uticaj.

4. Pročitajte knjigu.
Mi žene uživamo u romantičnim romanima, pa zašto to sebi ne priuštimo bar jednom godišnje? Izaberite jednu knjigu i posvetite joj se barem 20 minuta u sedmici dana. Zavisno od toga koliko imate vremena.

5. Istražujte.
U smislu edukacije. Čitajte o nečemu što vas zanima. Danas sa internetom svo znanje nam je u jednom kliku, zašto to ne iskoristiti?

6. Posvetite se svom hobiju.
Da li postoji nešto što ste oduvijek željeli raditi a niste imali vremena ili novca za to? Sada je vrijeme da se tome posvetite.

7. Posjetite spa.
Kupanje u bazenu ili djakuziju, vrela sauna ili ostale prednosti spa centra – sve je to ono što će iznimno prijati vašem duhu. Novac potrošen na to nije potrošen novac. (Naj portal)

Zanimljivosti

Šumaherov dečko: Ralfova bivša žena znala je za nas, rekao sam joj da spavamo

Published

on

Šumaherov dečko: Ralfova bivša žena znala je za nas, rekao sam joj da spavamo

Bivši vozač Formule 1 i brat legendarnog Michaela, Ralf Schumacher, prije dva mjeseca izazvao je veliku pažnju kad je objavio da je homoseksualac.

15 godina mlađi partner

Na društvenim mrežama objavio je fotografiju s 15 godina mlađim partnerom Etienneom Bousquet-Cassagneom i priznao da je dvije godine s njim u vezi. Uslijedilo je puno pozitivnih reakcija na autanje, među ostalima, i ona njegovog sina Davida.

No sada se oglasila Ralfova bivša supruga Cora, s kojom ima spomenutog sina, a bili su u braku 14 godina, do 2015. Njih dvoje su nakon razvoda ostali u sjajnim odnosima. Ali Cora sada u intervjuu za Spiegel tvrdi da se osjeća prevareno.

Govori kako nije znala da joj bivši muž ima dečka niti da je homoseksualac iako se, kako ističe, o tome pričalo još dok je bio u Formuli:

– Voljela bih da je Ralf bio otvoreniji prema meni ili da me na neki način uključio u tu odluku. To bi bilo poštovanje prema meni.

Tokom njegove karijere bilo je puno priča i često sam ga pitala je li što od toga istina. Uvijek je sve negirao govoreći mi da umišljam. Čak mi je savjetovao da potražim stručnu pomoć. I onda kad je objavio da je homoseksualac, zaista sam se osjećala izdano, kao da me pogodio nožem. Teške objave poput ovih uvijek utječu na ljude oko vas, uključujući bivšu suprugu s kojom imate dijete. Osjećam se kao da sam potratila najbolje godine svog života. Često se pitam je li ikad bio potpuno iskren prema meni.

Mi smo par

Na ovo je odlučio reagirati Schumacherov dečko. Bousquet-Cassagne je u prvom javnom istupu u intervjuu za RTL rekao: “Razočaran sam Corinim izjavama. Mislio sam da imamo dobar odnos s njom zato što smo se Ralf i ja ranije našli s njom.

– Ona me pitala spavamo li nas dvojica zajedno, a ja sam joj odgovorio: ‘Naravno, da. Mi smo zajedno, mi smo par.’ Ona je reagirala tako da joj je bilo drago zbog nas i to je bilo super. Proveli smo divnu sedmicu s Corom. Zato sam razočaran onim što sada govori.

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending