Pratite nas

Poznati

Ko od majke rođen: VAJTA JE BIO PRVI ESTRADNI NUDISTA U BIVŠOJ JUGI

Published

on

Ova fotografija nastala je osamdesetih godina u Splitu. Bio je juli, vrijeme održavanja čuvenog Splitskog festival, na kojem je nastupao i tada jedna od najvećih zvijezda Seid Memić Vajta.

Reporteri tadašnjeg najtiražnijeg tabloida upratili su zvijezdu da odlazi na mjesto gdje se okupljaju golaći, pa su tajno napravili nekoliko snimaka, te ih objavili, uz kraću pričicu. Vajta se zbog toga jedno vrijeme ljutio, čak je odbio I nastup na priredbi Izbor Mis Jugoslavije u Banja Luci.

Vremenom je “spustio” lopticu pa priznao da je nudizam njemu poseban merak. Kasnije ga je podržala glumica Jasna Ornela Beri.

Najveći travnički pjevač, gitarist i estradni umjetnik zahvaljujući svojim zabavljačkim sposobnostima postao je popularan širom Balkana. Nadimak „Vajta“ dobio je zbog reklamnog panoa za film „Doživljaji kapetana Vajta“ koji su zalijepili na vrata njegove zgrade, a koja se nalazila nadomak jednog ljetnog kina. Pored muzičke karijere, okušao se kao glumac te je kao voditelj učestvovao u različitim televizijskim programima.

U braku je s Vojkom Memić koja mu je bila velika podrška i oslonac kroz život i njegovu dugu karijeru. Par nema djece. Od kada se povukao s muzičke scene, uglavnom mijenja adrese prebivališta i često putuje, ali većinu vremena provodi u Hamburgu u Njemačkoj, te u Puli u Hrvatskoj. Rijetko nastupa na pozornicama. (Naj portal)

Poznati

Sve je spremno za koncert Nene Murića: NAJ PORTAL U BEKSTEJDŽU

Published

on

Neno Murić večeras održava svoj solistički koncert u Domu Mladih, a publiku je oduševila vijest da je specijalna gošća Jelena Tomašević. Mnoge je pozitivno iznenadio ovaj izbor gostiju, te vjerujemo da će provod biti odličan.

Inače, u bekstejdžu je Bh. dizajner Milan Senić, koji se pobrinuo sa stajling Nene Murića, ali i zanimljovo je i to da se Milan nakon sedam godina sreo sa Jelenom, obzirom da su se upoznali 2016. godine kada je Ivan Bosiljčić snimao film isto tako u Domu Mladih.

 

Neno je pripremio odličan repertoar za publiku, tako da će prisutni moći uživati u numerama poput: ” Stope da ti ljubim”, “Ljubiš mi se”, “Milimetar”,”Baška ti”,” Na tvojoj strani” i mnogim drugim.

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending