Pratite nas

Zdravlje i ljepota

Liječenje bijeloga pranja kod žena: MED SA KUNICOM ODLIČNA POMOĆ IZ PRIRODE (Recept)

Published

on

O ljekovitosti kunice, ranjenika, stolisnika, hajdučke trave pisao je i dr. Merim Omerhodžić. On je smatra jednom od najljekovitijih biljaka i iznosi brojne narodne recepture u kojima je kunica dominantna biljka. Njeni osnovni sastojci su: željezo, kalij, natrij, fosofor, sumpor, tanin, akonitinsku kiselinu, eterično ulje, ahilein, cineol, pinen, cianogenetski glikozid, kariofilen, tujon, borneol, smolu, soli, mravlju i valerijanovu kiselinu.

U starim knjigama o bilju ova biljka označena je kao spas za sve teškoće, te se može primijeniti i tamo gdje se čini da je svaki trud uzaludan. Svojom snagom u pročišćavanju krvi može iz tijela odagnati mnogu višegodišnju bolest. Samo se treba iskušati.

Veoma je ljekovita kod stomačnih tegoba, za bubrege, kod otečene i oboljele jetre, te za liječenje raznih oboljenja ženskog reproduktivnog sistema, kao što su rak na maternici, upala jajnika, bijelo pranje, miomi, izostanak menstruacije. Također, kunica je veoma moćno sredstvo za ublažavanje posljedica klimakterija.

Recept za liječenje bijelog pranja kod žena
Uzeti po 40 g lista i cvijeta kunice i kamilice i po 10 g kadulje i lišća koprive. Potom, 4 velike kašike ove mješavine se popare s 1 l ključale vode. Nakon što sve odstoji 10 minuta, procijedi se kroz čistu lanenu krpu ili gazu. Kad se ohladi na temperaturu tijela, ovim čajem se ispire rodnica.

Istovremeno se pije čaj, koji se priprema tako da se 3 velike kašike mješavine od po 25 g cvijeta i lista kunice, trave ive, dubačca, kamilice, kadulje, divljeg mažurana i bijele koprive popare s 1 l ključale vode.

Nakon što odstoji cijelu noć poklopljeno, procijedi se i pije umjesto vode u toku dana (Naj portal)

Zdravlje i ljepota

DE LA LUNA, 100% prirodni eliksir: Neka vam koža bude izvor samopouzdanja, a ne anksioznosti

Published

on

DE LA LUNA, 100% prirodan eliksir, pruža izuzetnu njegu i najzahtjevnije kože. Toliko zdrav da može i da se jede (regeneriše sluzokožu želuca).

Spoj određenih ljekovitih trava u preciznim razmjerama, pčelinjeg voska i maslinovog ulja daje eliksir koji trebate imati u kućnoj apoteci.

Ova magična formula pomaže kod upala, bubuljica, ojeda, crvenila, iritacija, osipa, opekotina, gljivičnih infekcija, herpesa, ispucale i suve kože, ujeda insekata…

Pomaže kod regeneracije kože, hidrira i efikasno spriječava nastanak novih i ublažava već postojeće bore. Eliksir De la Luna sadrži vitamine, minerale, proteine, masne kiseline.

Koža treba da bude izvor samopouzdanja, a ne anksioznosti. Neke bezbrižnosti možete da kupite.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending