Pratite nas

Poznati

HENDA SNIMIO NOVI SPOT “OSTARIT ĆU”: “Moja” sarajevska raja više ne postoji

Published

on

Kantautor Mugdim Avdić Henda objavio je spot za pjesmu “Ostarit ću”. Glavnu ulogu u tom videozapisu ima njegova unuka, za koju Henda kaže da je glavna zvijezda u porodici. Prezadovoljan je reakcijama.

“Izgleda da je pjesma dirnula kako mlađe tako i one starije jer kad smo mladi, mislimo da će nas draga čekati cijeli život, a kad ostarimo, shvatimo da neće. Svi mi negdje imamo neke svoje skrivene neostvarene ili neuzvraćene ljubavi za kojim čeznemo i tiho patimo.

Uglavom hvale sve u paketu i pjesmu i spot, s obzirom na to da je Henda sve uradio sam.

“Te reakcije otprilike oslikava poruka koju mi je poslije objavljivanja poslao vrstan autor, aranžer i gitarista Mišo Bolero: Odlično napraviš, čovjek sam sebe najbolje poznaje. Ova je mala slatka baš. Tvoja unuka. Ova produkcija je skroz dobra za ono šta trebaš. Vokal… Prepoznatljivo i jednostavno, aranžmanski… A to je to. Prioritet je tekst, ambijent i vokal… U svakom slučaju “hendovski”. I komentar legendarnog Jana Berana. “Konačno nešto normalno, bravo Henda”. Svi danas nekako nastojimo biti samo normalni, nažalost.

Razlog je jednostavan. Kada danas autor ima ideju da pravi muziku, pjesmu, on prvo razradi finansije, koje bi eventualno ta njegova muzika, bez obzira na žanr, njemu mogla donijeti love, pa tek onda sastavlja muzičke lončiće. Ili ove umjetne inteligencije (AI), tačnije aplikacije koje ti same prave pjesme, ti samo zadaš temu, npr: “Otišo si, sarme probo nisi..” i eto pjesme. Ta AI inteligencija jeste “pametna”, ali meni je, da budem iskren, to van svake pameti. Bar što se tiče muzike. Nekad je sve to bilo potpuno obrnuto. Ili, još bolje, praveći pjesme nisi ni pomišljao da ćeš od te muzike još i zarađivati, nego je to bio samo način života. Pjesme su se pravile i nastajale iz ljubavi, drugarstva… Zato te pjesme opstaju i danas i slušat će se vječno, jer imaju dušu i miris tih lijepih vremena.

Na pitanje “Kakva je danas sarajevska raja”, za Faktor Henda odgovara:

“Ona “moja” sarajevska raja više ne postoji. Rat je sve razvalio, pa i sarajevsku raju. Imam jednu pjesmu “Zbog čega, Bože” koju sam napisao 1993. godine, a koja govori o tome: Zbog čega sad umire grad, zbog čega ja više ne sanjam i zašto dragom ulicom poznata lica ne viđam. Već te godine je počela polako nestajati ta naša sarajevska raja. Naravno da i danas u Sarajevu postoji razna “raja”, ali sigurno je samo da nisu sarajevska. (Naj portal)

Poznati

Milica poludjela od sreće: Ako mi je Čola poslao srce, skinuću se gola i trčaću oko zgrade

Published

on

Milica poludjela od sreće: Ako mi je Čola poslao srce, skinuću se gola i trčaću oko zgrade

Milica Todorović obožava Zdravka Čolića.

Uostalom, kao i mnogi.

Na jednom od svojih nedavnih nastupa pjevala je njegov hit, a snimak objavila na Instagramu i označila Čolin profil.

Stigao joj je komentar u vidu srca.

Sad, pitanje je samo – da li ga je “postavio” baš Čola ili neko ko upravlja njegovim profilom?

Ako je dobitna opcija ova prva, Milica je spremna da rizikuje.

– Molim vas, neka mi neko kaže da mi je pravi Zdravko poslao srce, a ne neko iz njegovog tima. Skinuću se gola i trčaću oko zgrade! Gospodine Zdravko, ja vas volim – u svom stilu je napisala uvijek dobro raspoložena ljepotica i nasmijala sve pratioce na Instagramu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending