Pratite nas

Zdravlje i ljepota

Zdravi i lijepi uz jabukovo sirće: RECEPTURE ZA HIDRATACIJU, PJEGAVU I MASNU KOŽU

Published

on

Jabukovo sirće je izvanredan lijek kome uvaženi stručnjaci pripisuju čudotvornu moć i smatraju da ono treba da postane dio svakodnevne ishrane. Pogledajte kako sirće možete iskoristiti i u funkciji uljepšavanja

Za hidrataciju kože

Potrebno je: 150 gr tečnog parafinskog ulja iz apoteke (može i bebi ulje sa dodatim

bademovim uljem); 1 ravna kašika jabukovog sirćeta; pola kafene kašičice smrvljene biljke rusomače.

Sve sastojke pomiješati, i zagrijati na 45°C. Ovu smjesu potom ekstrahovati u vodenom kupatilu 7 sati. Cijeđenje nije potrebno. Poslije nekoliko minuta djelovanja tokom primjene, lice oprati blagim sapunom. Međutim, u slučaju da je koža naročito isušena, to nije potrebno.

Krema za pjegavu i masnu kožu

Potrebno: 10 gr pčelinjeg voska; 15 gr maslinovog ulja; 25 gr bademovog ulja; 20 gr

jabukovog sirćeta.

U vodenom kupatilu zagrijati i pomiješati prva tri sastojka. Uz intenzivno

miješanje dodati jabukovo sirće. Dobivenu  kremu, i to prohlađenu, sipati u teglicu. Ovako spravljena krema je pogodna za pjegavu, ali i masnu kožu. Djelovanje kreme od pčelinjeg voska, ulja i jabukovog sirćeta, može se jednostavno opisati kao osvježavajuće i pročišćavajuće za kožu!

 Za umirenje kože

Potrebno: Listovi zelene salate; maslinovo ulje; jabukovo sirće.

Uputstvo: Zelenu salatu potopiti 20 minuta u blagi rastvor sode bikarbone.

Potom je oprati rastvorom hipermangana ili prebrisati vatom natopljenom u alkohol.

Tupom stranom noža ili tuckom za meso omekšati listove. Namazati ih maslinovim uljem sa jedne strane i poprskati jabukovim sirćetom. Ostaviti na licu 25 minuta. Pogodno je za svaku kožu, osvježava i smiruje!

 Za osvježenje kože i ruku

Razrijeđenim toplim sirćetom preliti kosu, umotati peškirom i ostaviti da

djeluje 1 sat. Potom oprati blagim šamponom. Razrijeđeno sirće može se koristiti i poslije pranja posuđa, tako što se ruke poprskaju rastvorom i bez brisanja osuše. Ovaj preliv se primjenjuje i protiv uboda insekata, kao i opekotina od sunca. Recept za spravljanje ovog preliva nije zahtijevan, tako da bi svako domaćinstvo trebalo da ga ima u redovnoj upotrebi!

Za čišćenje kože

Tri neprskana limuna isjeckajte zajedno sa korom i pomiješajte sa tri šolje jabukovog sirćeta. Mješavinu dobro zatvorite i ostavite da stoji nekoliko sati. Ovako dobijeno sirće sipajte u kadu za kupanje, a kada uđete u kadu, dodajte i izgnječen limun. Vodi možete da dodate i jednu kesicu pjene za kupanje. Poslije ove kupke koža postaje gipka, mekana i podatna. (Naj portal)

 

Zdravlje i ljepota

DE LA LUNA, 100% prirodni eliksir: Neka vam koža bude izvor samopouzdanja, a ne anksioznosti

Published

on

DE LA LUNA, 100% prirodan eliksir, pruža izuzetnu njegu i najzahtjevnije kože. Toliko zdrav da može i da se jede (regeneriše sluzokožu želuca).

Spoj određenih ljekovitih trava u preciznim razmjerama, pčelinjeg voska i maslinovog ulja daje eliksir koji trebate imati u kućnoj apoteci.

Ova magična formula pomaže kod upala, bubuljica, ojeda, crvenila, iritacija, osipa, opekotina, gljivičnih infekcija, herpesa, ispucale i suve kože, ujeda insekata…

Pomaže kod regeneracije kože, hidrira i efikasno spriječava nastanak novih i ublažava već postojeće bore. Eliksir De la Luna sadrži vitamine, minerale, proteine, masne kiseline.

Koža treba da bude izvor samopouzdanja, a ne anksioznosti. Neke bezbrižnosti možete da kupite.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending