Pratite nas

Poznati

Spomenar: NA “ILIDŽI 77” HARIS JE IMAO KOSU, ALI JE BIO BEZ ZUBA, NADA OBRIĆ JE IMALA NAJRUTAVIJE NOGE, A VERA MATOVIĆ NAJBOLJU PJESMU

Published

on

Prelistavajući festivalske stranice “Ilidže” astali smo na onoj održanoj 1977. godine. To je već bilo vrijeme kada su diskorafske kuće slale svoje predstavnike, a sveukupni pobjednik je biran na osnovu ivještaja o ostvarenim tiražima festivalskih pjesama. Tako je prvu nagradu uzela Vera Matović, koja je pjevala “Ne diraj sreću drugarice moja”.

Realno, i jeste to bila najslušanija pjesma na Ilidži, mada je i Meho Puzić imao veliki hit “Plakala si sinoć”. Marinko Rokvić je dobro zagrijao publiku pjesmom “Momak veseljak”.

Sa ove vremenske distance možda nainteresantniji detalji sa Ilidže 77 su nastupi Harisa Džinovića i Nade Obrić. Haris je nastupio kao debitant pjevajući pjesmu “Dođi noćas”. Tada je imao kosu, ali je bio krezav, pa su reditelji TV prijenosa zamoljeni da ge ne snimaju iz bliza na pozornici.

Ipak, najveća atrakcija na pozornici bila je Nada Obrić koja je pjevala numeru “Gdje se dvoje vole suvišan je treći”. Na probi se pojavila u minjaku, ali nije bila depilirana, pa su njene dlakave noge bila meta radoznalih fotografa.

“Nado, ti si rutavija od mene – dobacio joj je Mile Kitić na probi. U zvaničnom festivalskom program, te večeri Nada je nastupila u svečanoj haljini do zemlje, tako da se dlakave noge nisu mogle vidjeti (Naj portal)

Poznati

Pjevač Mensur Salkić se emotivnom porukom oprostio od sestre: Allahovom voljom preselila je na bolji svijet

Published

on

Pjevač Mensur Salkić objavio je na društvenim mrežama da je preminula njegova sestra Mensura.

– Allahovom voljom moja sestra Mensura je sinoć preselila na bolji svijet.

Zamolio bih sve prijatelje da pokažu poštovanje prema privatnosti moje porodice nakon ove tragedije koja nas je zadesila i na taj način svima olakšaju. Hvala vam na razumijevanju – napisao je Salkić.

Od Mensure se oprostila i produkcija Hayat.

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending