Pratite nas

Astrologija

Žene rođene u ova 3 znaka su najgore za brak!

Published

on

Astrolozi tvrde da žene u ova tri horoskopska znaka jako teško ostvaruju ljubavne veze jer im karakter ne dozvoljava da se predugo zadržavaju u nekoj zajednici. One ne vjeruju u ljubav za cio život.

Devica

Postoji jedna stvar koja ljudima nije privlačna kod Djevica – to je njihova opsesivno kritička i osuđujuća priroda, piše Naj Žena. Zbog svoje perfekcionističke filozofije, Djevice imaju nerazumno visoke standarde. Ona će od vas očekivati da budete više od onoga što jeste, i neće joj bti žao što se loše osjećate jer ste iznevjerili njena očekivanja. Ona smatra da ima prava da postavlja visoke standarde, i ako zaista želite da budete sa njom, morate dati sve od sebe da ih ispunite.

Škorpija

Od svih horoskopskih znakova, žene u znaku Škorpije posjeduju mnogo kvaliteta. Pametne su, perceptivne, organizovane i odgovorne. Ono što im nedostaje jeste posvećenost. One rade stvari na određen način i mrze kada moraju da se prilagođavaju tuđim željama. Potrebno je mnogo truda i posvećenosti kako bi ovakva žena posvetila sebe vezi sa vama. Većina muškaraca ostane razočarana.

Ovan

Žene u ovom znaku moraju da kontrolišu i nagledaju svaki aspekt veze. Ne radi se o tome da vas ne poštuju kao osobu. Takve su prirodno. Moraju sve da isplaniraju unaprijed i žele da i svaki detalj u vezi bude na svom mjestu. Zbog svog samopouzdanja, interesantne su u početku, ali to samopouzdanje se vremenom pretvara u nadmoćnu prirodu s kojom ćete se teško nositi. One neće dobro reagovati na nekog ko ih ugrožava, na nekog čija je ličnost intenzivna i moćna poput njihove. Najvažnije je da imate na umu da one ne žele da im veza bude borba za nadmoć. (Najportal)

Astrologija

Gdje je nestala fatalna Izolda: S Kalemberom izazvala skandal, a danas ovako izgleda

Published

on

Sedamdesetih godina prošlog vijeka pjevačica Izolda Barudžija debitovala je na muzičkoj sceni. A postala je poznata preko evrovizijskih nastupa kao članica Aske, koju je osnovala 1982. godine sa Snežanom Mišković i Snežanom Stamenković.

Pop trio

Postale su omiljeni ženski pop trio, a iste su godine pobijedile na Jugoviziji s pjesmom “Halo, halo”. Plasirale su se tada i na Eurosong i tamo osvojile 14. mjesto.

Sa sestrom Eleonorom osnovala je duo “Sestre Barudžije“. One su s Popovićem nastupale na Eurosongu 1983. godine, a starije generacije još uvjiek pamte kadrove iz videospota za pjesmu Džuli u kojem glavnu ulogu imaju atraktivne sestre. Nagađalo se tada kako je atraktivni Daniel ljubio jednu od sestara, no on je te navode demantovao, iako je priznao kako je među njima ipak bilo iskrica, prenosi Dnevno.hr.

Godinu dana nakon što je bila Popovićev prateći vokal, Izolda je ponovno okušala sreću na Eurosongu. Ovog puta s nekada najpoželjnijim neženjom Vladom Kalemberom. Za pjesmu ‘Ciao Amore‘ snimili su spot koji je izazvao podijeljene reakcije zbog golišvaih scena.

Naime, 1984. godine Vlado Kalember je na Eurosongu s Izoldom predstavljao Jugoslaviju pjesmom ‘Ciao, Amore’, a spot za pjesmu koji je sniman u Crnoj Gori, izazvao je burne reakcije jer se Izolda pojavljuje golišava u moru na brojnim turističkim lokacijama širom crnogorske obale.

Polucenzurisan spot

U nekoliko scena spota, Izolda izranja iz mora bez gornjeg dijela kupaćeg i rukama prekriva poprsje.

– Spot nije bio službeno zabranjen, ali činjenica je da ga zbog te scene izlaska iz bazena mnoge zemlje nisu htjele prikazivati. Nije to bila samo Turska. Velika većina pjevača me u čudu pitala: Kakav je to spot? – prisjetio se Vlado Kalember prije nekoliko godina u razgovoru za 24sata.

Tada je govorio kako je Eurosong u to vrijeme bio puritanski festival amatera koji Evropu nije zanimao kao što je to danas.

”U to vrijeme takvi golišavi spotovi bili su skandalozni”, zaključio je Kalember.

Izolda i Vlado u konačnici su osvojili 26 bodova i završili na 18. mjestu.

Na Jugoviziji 1992. izvedbom pjesme “Hej, hej, vrati se” sestre su završile prvu fazu zajedničke muzičke karijere. Nakon toga nekoliko puta su se pojavljivale zajedno na sceni, no Izolda je napravila veliki životni preokret.

Izoldi i njenoj sestri, čija je popularnost eksplodirala preko noći, mnogi su predviđali zvjezdanu karijeru. Ipak, one su naglo nestale sa scene desetak godina nakon hita s Popovićem. Izolda je od 1994. do 2011. bila solo pjevačica i autorka u bendu VOX, a prije 23 godine sa suprugom, gitaristom Zlatkom Manojlovićem preselila je u Düsseldorf. Radi kao profesorica pjevanja na Muzičkoj akademiji. Ima 61 godinu, a u braku je dobila sina Todora, koji danas ima vlastiti bend.

Dvoje djece

Eleonori je na Facebook profilu istaknuto kako je završila matematički fakultet, a u svijetu muzike je i dalje aktivna te je posljednjih godina izbacila i nekoliko pjesama.

Eleonora sa svojim suprugom kompozitorom Zoranom Tutinovićem živi u Beogradu i ima dvoje djece. Jednom je prilikom otkrila da je muziku zapostavila jer se Izolda preselila u Njemačku, te nisu mogle nastaviti da rade istim intenzitetom.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending