Pratite nas

Astrologija

Najveći srećnici 2023: 5 znakova kojima će se do juna život okrenuti naglavačke

Published

on

Iako je ova 2023. godina započela retrogradnim Marsom i Merkurom, a mnogi će planovi moraju da budu odloženi ili promijenjeni te će dolaziti do šumova u komunikaciji, prvih šest mjeseci ove godine mogli bi da se pokažu kao izuzetno plodonosi za čak 5 horoskopskih znakova.

Naime, astrolozi prema tumačenju zvijezda predviđaju velike poslovne, ali i ljubavne i novčane uspjehe za srećnike rođene u pet horoskopskih znakova. Sreća bi trebalo da prati sve do polovine 2023., odnosno do kraja juna, a mogu očekivati i da će im ostatak godine proći u poprilično prijatnom tonu.

Jeste li među onima koji se sljedećih šest mjeseci mogu veseliti svakom novom danu jer će biti ispunjeni dobicima raznih vrsta, saznajte u nastavku.

Blizanci

Društvenost i prilagodljivost Blizanaca ove će im godine donijeti brojne pozitivne rezultate. Prijatelji će ih podržati i pomoći im da ostvare svoje želje. Početak godine biće okrunjen uspjesima na profesionalnom polju. Uz istinsko razumijevanje svih zamršenosti svog zanata, lako će postići priznanje i čast. Oduševljenje njihovim uspjehom deliće i poslovni partneri Blizanaca, koji će tako dokazati i kako vole svoje Blizance kao istinske prijatelje.

Ribe

Horoskopske Ribe uvijek uživaju u istraživanju dubina svoje duše. Početkom godine poželjeće da potajnu pokažu svoju slobodu, reći voljenoj osobi šta osjećaju. Trebaće im samoća da bi se prepustili snovima o velikoj i lijepoj ljubavi jer drugi odnosi ne mogu da ispune njihove visoke zahtjeve. Nakon što otvore svoje srce, Ribe bi ove godine već u martu trebalo da upoznaju posebnu osobu za koju će već pri prvom susretu pomisliti da im je srodna duša.

Bik

Bikovi su glavni hedonisti horoskopa, uživaju u luksuzu i skupocjenim predmetima, a početkom ove godine će poželjeti da zarade kroz svoj ručni rad. Tako će skrenuti s ‘utabanih staza’, dati otkaz ili posve promijeniti profesiju, a takve drastične promjene mogle bi ih dovesti do toga da se u konačnici ispostavi kako im je to bila najbolja odluka u životu. Zaradiće velike svote novca te će se pokazati kao odlični preduzetnici i inovatori, a istovremeno će imati i podršku okoline.

Ovan

Horoskopski Ovnovi imaće u prvih šest mjeseci 2023. posebno naklonjene zvijezde kada je riječ o sticanju bogatstva. Novac i poslovne prilike kao da će im u ruke padati s neba, a ovnovska šarmantnost i harizma samo će privući nove poslovne partnere k njima. Odlučni, strastveni i tvrdoglavi, Ovnovi će početak ove godine iskoristiti za poboljšanje na poslu i napredovanja koja su dugo čekali.

Vodolija

Vodolijina sposobnost lakog upijanja novih informacija pomoći će im da uspiju u bilo kojem području koje ih zanima. Uprkos svim protivurječnostima i haosu u mislima, sposobni su da očaraju druge svojom originalnošću uma. Što se tiče ljubavnog fronta, tu će se ograničiti. I umjesto da se prepuste strastvenoj vezi, radije će malo patiti u tišini. Ali, ipak, Vodolije će početi da se viđaju s više osoba, a koje će ih obasipati poklonima – koje će oni rado primati. (Najportal)

Astrologija

Gdje je nestala fatalna Izolda: S Kalemberom izazvala skandal, a danas ovako izgleda

Published

on

Sedamdesetih godina prošlog vijeka pjevačica Izolda Barudžija debitovala je na muzičkoj sceni. A postala je poznata preko evrovizijskih nastupa kao članica Aske, koju je osnovala 1982. godine sa Snežanom Mišković i Snežanom Stamenković.

Pop trio

Postale su omiljeni ženski pop trio, a iste su godine pobijedile na Jugoviziji s pjesmom “Halo, halo”. Plasirale su se tada i na Eurosong i tamo osvojile 14. mjesto.

Sa sestrom Eleonorom osnovala je duo “Sestre Barudžije“. One su s Popovićem nastupale na Eurosongu 1983. godine, a starije generacije još uvjiek pamte kadrove iz videospota za pjesmu Džuli u kojem glavnu ulogu imaju atraktivne sestre. Nagađalo se tada kako je atraktivni Daniel ljubio jednu od sestara, no on je te navode demantovao, iako je priznao kako je među njima ipak bilo iskrica, prenosi Dnevno.hr.

Godinu dana nakon što je bila Popovićev prateći vokal, Izolda je ponovno okušala sreću na Eurosongu. Ovog puta s nekada najpoželjnijim neženjom Vladom Kalemberom. Za pjesmu ‘Ciao Amore‘ snimili su spot koji je izazvao podijeljene reakcije zbog golišvaih scena.

Naime, 1984. godine Vlado Kalember je na Eurosongu s Izoldom predstavljao Jugoslaviju pjesmom ‘Ciao, Amore’, a spot za pjesmu koji je sniman u Crnoj Gori, izazvao je burne reakcije jer se Izolda pojavljuje golišava u moru na brojnim turističkim lokacijama širom crnogorske obale.

Polucenzurisan spot

U nekoliko scena spota, Izolda izranja iz mora bez gornjeg dijela kupaćeg i rukama prekriva poprsje.

– Spot nije bio službeno zabranjen, ali činjenica je da ga zbog te scene izlaska iz bazena mnoge zemlje nisu htjele prikazivati. Nije to bila samo Turska. Velika većina pjevača me u čudu pitala: Kakav je to spot? – prisjetio se Vlado Kalember prije nekoliko godina u razgovoru za 24sata.

Tada je govorio kako je Eurosong u to vrijeme bio puritanski festival amatera koji Evropu nije zanimao kao što je to danas.

”U to vrijeme takvi golišavi spotovi bili su skandalozni”, zaključio je Kalember.

Izolda i Vlado u konačnici su osvojili 26 bodova i završili na 18. mjestu.

Na Jugoviziji 1992. izvedbom pjesme “Hej, hej, vrati se” sestre su završile prvu fazu zajedničke muzičke karijere. Nakon toga nekoliko puta su se pojavljivale zajedno na sceni, no Izolda je napravila veliki životni preokret.

Izoldi i njenoj sestri, čija je popularnost eksplodirala preko noći, mnogi su predviđali zvjezdanu karijeru. Ipak, one su naglo nestale sa scene desetak godina nakon hita s Popovićem. Izolda je od 1994. do 2011. bila solo pjevačica i autorka u bendu VOX, a prije 23 godine sa suprugom, gitaristom Zlatkom Manojlovićem preselila je u Düsseldorf. Radi kao profesorica pjevanja na Muzičkoj akademiji. Ima 61 godinu, a u braku je dobila sina Todora, koji danas ima vlastiti bend.

Dvoje djece

Eleonori je na Facebook profilu istaknuto kako je završila matematički fakultet, a u svijetu muzike je i dalje aktivna te je posljednjih godina izbacila i nekoliko pjesama.

Eleonora sa svojim suprugom kompozitorom Zoranom Tutinovićem živi u Beogradu i ima dvoje djece. Jednom je prilikom otkrila da je muziku zapostavila jer se Izolda preselila u Njemačku, te nisu mogle nastaviti da rade istim intenzitetom.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending