Pratite nas

Poznati

Nova pjesma i video Adija Mulahalilovića je poruka ljubavi za Balkance: “POLETI” JE ZA RAJU KOJA JE PREŽIVJELA RATNA STRADANJA

Published

on

Sarajevski kantautor Adi Mulahalilović, nekadašnji klavijaturist i dio kreativnog tima popularne grupe Hari Mata Hari iz jugoslavenske ere, objavio je novu pjesmu i video Poleti.

Adi Mulahalilović, autor i producent koji već dugo živi u Kaliforniji, nakon skoro 15 godina odsutnosti sa scene je sredinom prošle godine predstavio album Muzikanti. Album je snimljen potpuno akustično s 30 muzičara iz 20 zemalja svijeta, ovih dana je upotpunjen novim video snimkom Poleti.

“Pjesmu Poleti sam posvetio mojim prijateljima širom svijeta koji su preživjeli rat i nikada više nisu pronašli mir. Napisao sam je dragoj osobi oboljeloj od PTSD-a što je kod starije raje iz Bosne i Hercegovine manje-više kolektivna dijagnoza, pa tako i moja”, rekao je Adi.

Zanimljivost je da na potpuno akustično snimljenom albumu Muzikanti možemo čuti neke od najboljih svjetskih solista, od madridske do brazilske, kolumbijske i argentinske filharmonije, zatim tamburaške, Flamenco i gypsy jazz virtuoze.

“Vjerujem da prava pjesma u pravo vrijeme ima moć da izliječi srce i oplemeni dušu, unese svjetlo i razumijevanje među ljude. Pokušavam je napisati i donijeti zrno optimizma i ljubavi. Video prikazuje moj rodni grad i vrijednosti s kojima sam odrastao. Pjesmom Poleti bih svima na Balkanu poželio sreću i optimizam u Novoj Godini i da u njoj svi zajedno umjesto tjeskobe i straha, poletimo između pjesme i smijeha!”, dodao je Adi Mulahalilović. (Naj portal)

Poznati

Pjevač Mensur Salkić se emotivnom porukom oprostio od sestre: Allahovom voljom preselila je na bolji svijet

Published

on

Pjevač Mensur Salkić objavio je na društvenim mrežama da je preminula njegova sestra Mensura.

– Allahovom voljom moja sestra Mensura je sinoć preselila na bolji svijet.

Zamolio bih sve prijatelje da pokažu poštovanje prema privatnosti moje porodice nakon ove tragedije koja nas je zadesila i na taj način svima olakšaju. Hvala vam na razumijevanju – napisao je Salkić.

Od Mensure se oprostila i produkcija Hayat.

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending