Pratite nas

Poznati

Kako je Brena napravila “igranku” Danielu Popoviću: IZ OSVETE ME SAMOG OSTAVILA NA DURMITORU

Published

on

Osporavana i hvaljenja Brenina pjesma “Jugoslovenka” koju je ona snimila 1989. godine u predvečerje krvavog raspada Jugoslavije, zajedno sa Alenom Islamovićem, Vladom kalemberom i Danielom Popovićem, i danas se rado sluša. Brena je ponosno izvodi na svojim koncertima, doduše ne sa kompletnom ekipom, s kojom je uradila audio i video snimak, ali pjesma svaki put bude lijepo prihvaćena.

Pjesma je ostvarena kao neka narodna poema u kojoj tri pjevača (Daniel Popović, Vlado Kalember i Alen Islamović) predstavljaju ljude iz svih krajeva svijeta, koji se susreću sa nepoznatim stvorenjem nimfom ili vilom, te se ne mogu nadiviti njenoj ljepoti, ali i karakteru. Ona im u vokalnoj ekspresiji refrena otkriva svoj identitet koji im je do tog trenutka bio nepoznat. Pred njima ne stoji ni nimfa, ni vila – već Jugoslovenka. Spot je sniman na nekoliko destinacija, čak i na Durmitoru.

Međutim, malo je poznato da je među članovima ekipe još za vrijeme snimanja spota varnićile iskrice. Naime, Brena nije posebno voljela Danijela Popovića, koji je u to vrijeme bio velika zvijezda. To njenu “igranku” Danijel nikada neće zaboraviti I zbog toga nikada nije želio zajedno sa njom nastupati.

“Helikopterom su me dovezli na Durmitor, usred ničega, gdje su samo medvjedi i vukovi, a ekipa s Lepom Brenom se odvezla na ručak. Ostavili su me samog u divljini i nisu se vratili tri sata. Ja sam stajao u svom oblaku parfema i umirao od straha. To nikada neću zaboraviti – prisjeća se Daniel Popović (67) snimanja spota za pjesmu Jugoslavenka, u kojem je nastupao i, tvrdi, to je bila osveta Lepe Brene jer ju je pobijedio 1983. na Jugoviziji.

Pobjednik sa ovog takmičenja predstavljao je Jugoslaviju na Evroviziji iste godine.S pjesmom ‘Džuli‘ tada je gotovo anonimni pjevač porijeklom iz Crne Gore ‘pomeo‘ favorite Lepu Brenu i Mišu Kovača, a iste je godine na Evroviziji osvojio četvrto mjesto. (Naj portal)

Poznati

Milica poludjela od sreće: Ako mi je Čola poslao srce, skinuću se gola i trčaću oko zgrade

Published

on

Milica poludjela od sreće: Ako mi je Čola poslao srce, skinuću se gola i trčaću oko zgrade

Milica Todorović obožava Zdravka Čolića.

Uostalom, kao i mnogi.

Na jednom od svojih nedavnih nastupa pjevala je njegov hit, a snimak objavila na Instagramu i označila Čolin profil.

Stigao joj je komentar u vidu srca.

Sad, pitanje je samo – da li ga je “postavio” baš Čola ili neko ko upravlja njegovim profilom?

Ako je dobitna opcija ova prva, Milica je spremna da rizikuje.

– Molim vas, neka mi neko kaže da mi je pravi Zdravko poslao srce, a ne neko iz njegovog tima. Skinuću se gola i trčaću oko zgrade! Gospodine Zdravko, ja vas volim – u svom stilu je napisala uvijek dobro raspoložena ljepotica i nasmijala sve pratioce na Instagramu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending