Pratite nas

Poznati

Prva pjesma Jašara Ahmedovskog “Ružo moja najmiliji cvete” bila je veliki hit: VEĆ SA DRUGOM PLOČOM “POBJEGAO SAM OD ŠABANA”

Published

on

Poslije 40-ak godina diskografsko-estradnog staža, nekoliko desetina vječitih hitova (“Ružo moja, najmiliji cvete”, “Sudbina je moja u rukama njenim”, “Jednoj ženi za sećanje”, “Kad sveća dogori”, “Venčajte me sa njenom lepotom”, “Verujem u tebe”, “Kad odrastem ženiću te”, “Zaboravi broj mog telefona”, “Samo jednom voleo sam ja”, “Ti pripadaš samo meni”, “Još te volim”, “Dečak zaljubljeni”, “Ceo grad je plakao za nama”, “Živeli smo nekad srećno”, “Sad miluješ nekog drugog”, “Sinovi ti ličili na mene”, “Bog mi je svedok”, “Tamo si ti”, “Čovek na uglu”, “Moj bagreme beli”, “Isplači se, biće ti lakše”, “Voleću te do smrti”, “Jagnje moje malo”, “Eno dole kod zlatara”…), Jašar Ahmedovski ušao je u legend narodne muzike. Poznat je kao zvijezda koja izbjegava televiziju i ne učestvuje u trci za jeftinu popularnost. Okusio je parče slave, ali nije dozvolio da ga slava otruje.

“Vjerovali ili ne, samo jednom sam se pojavio na RTS-u, i to sa prvom pjesmom u emisji “Nedeljno popodne”, a nema me mnogo ni kod mog kuma u Grandu Saše Popovića. ij sam imao problema sa nabijeđenim autoritetima. Jednostavno, ne mogu da poltronišem pa makar izgubio sve! – kaže Jašar.

Imao je sedamnaest godina kad je snimio prvu ploču i zreo glas koji je neodoljivo podsjećao na Šabana. Imao je ovaj dečkić i dovoljno harizme da mu publika povjeruje i kad peva stih “Kosa sedi, a godine lete”.

Na moju sreću već na prvoj ploči sam ubo veliki hit sa pjesmom “Svako svome mora da se vraća”. Te godine sam bio najprodavaniji pjevač u PGP-u. Bio sam Šabanovo otkriće, bukvalno me pokupio iz jedne kafane u Sarajevu i doveo u Beograd na snimanje.

Narodnjački svijet je bio čudu – mali pjeva najpribližnije Šabanu a, opet, ima nešto svoje.

“Naročito u tim pjesmama sa prve ploče, mnogo sam ličio na Šabana, bez ikakve namjere da ga imitiram. Dobro se sjećam, legendarni Boki Milošević, koji je svirao na mojoj prvoj ploči u ansamblu Dragana Aleksandrića, rekao mi je: “Bićeš velika zvijezda, ali budi svoj, nemoj da ličiš na Šabana, budi Jašar.” To sam zapamtio, i već od druge ploče i pjesama “Kad odrastem ženiću te” i “Verujem u tebe” donio sam neke nove trilere. – sjeća se svojih početaka legandarni Jašar. (Naj portal)

Poznati

Milica poludjela od sreće: Ako mi je Čola poslao srce, skinuću se gola i trčaću oko zgrade

Published

on

Milica poludjela od sreće: Ako mi je Čola poslao srce, skinuću se gola i trčaću oko zgrade

Milica Todorović obožava Zdravka Čolića.

Uostalom, kao i mnogi.

Na jednom od svojih nedavnih nastupa pjevala je njegov hit, a snimak objavila na Instagramu i označila Čolin profil.

Stigao joj je komentar u vidu srca.

Sad, pitanje je samo – da li ga je “postavio” baš Čola ili neko ko upravlja njegovim profilom?

Ako je dobitna opcija ova prva, Milica je spremna da rizikuje.

– Molim vas, neka mi neko kaže da mi je pravi Zdravko poslao srce, a ne neko iz njegovog tima. Skinuću se gola i trčaću oko zgrade! Gospodine Zdravko, ja vas volim – u svom stilu je napisala uvijek dobro raspoložena ljepotica i nasmijala sve pratioce na Instagramu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending