Pratite nas

Poznati

Na vijest da je preminuo fudbalski kralj: ZBOG BRENE JE PELE DOLAZIO U SARAJEVO, IZVELI SU POČETNI UADARAC NA KOŠEVU

Published

on

Nakon duge i teške bolesti u bolnici u Brazilu je preminuo legendarni fudbaler Pele. Kakos u prenijeli svjetski mediji fudbaler je preminuo u 82. godini.

Fudbal je izgubio svog kralja, poslije duge i teške bolesti, nije uspio da se izbori sa karcinom, pa je tako napustio ovaj svijet.

Sve što ste vidjeli da radi vaš omiljeni fudbaler, vrlo vjerovatno je već odavno uradio Pele. Bio je I ostao inspiracija milionima i generacijama, jedini osvajač tri Mundijala u istoriji, po mišljenju mnogih najbolji fudbaler koji je ikada kotrljao loptu, kog je FIFA označila kao “najvećeg”.

Ovo je skoro zaboraljeni detalj iz karijere legendarne Brene. Na požutjeloj fotografiji iz 1984. godine poziraju ona i legendarni kralj fudbala Eduson Arantes Donnasimento Pele.

Bila je ovo pozivnica za prvu Breninu stadionsku turneju po Jugoslaviji. Krenuli su iz Kragujevca, gdje su umjesto jednog održali tri koncerta. Tako je bilo u svim mjestima bivše države, zbog čega su neki njeni koncerti pomjerani.

Tako su Brena, Slatki Greh, Čkalja i Pele tek u junu stigle na sarajevski stadion Koševo. Šutnuli su početni udarac, pa je počeo nezapamćeni dernek. Te godine će Brena početi snimanje filma “Hajde da se volimo”.

Inače, ovo nije bio prvi Peletov dolazak u Sarajevo. Sa brazislim “Santosom” na Koševu je nastupio 1069. godine u prijateljskoj utakmici sa Želježničarom, koja je završena rezulatom 1:1.

Inače, u okviru tadašnje turneje po Jugoslaviji “Santos” je gostovao u Beogradu, Zagrebu, Kragujevcu i na kraju u Sarajevu. (Naj portal /Foto: Naj arhiva)

Poznati

Milica poludjela od sreće: Ako mi je Čola poslao srce, skinuću se gola i trčaću oko zgrade

Published

on

Milica poludjela od sreće: Ako mi je Čola poslao srce, skinuću se gola i trčaću oko zgrade

Milica Todorović obožava Zdravka Čolića.

Uostalom, kao i mnogi.

Na jednom od svojih nedavnih nastupa pjevala je njegov hit, a snimak objavila na Instagramu i označila Čolin profil.

Stigao joj je komentar u vidu srca.

Sad, pitanje je samo – da li ga je “postavio” baš Čola ili neko ko upravlja njegovim profilom?

Ako je dobitna opcija ova prva, Milica je spremna da rizikuje.

– Molim vas, neka mi neko kaže da mi je pravi Zdravko poslao srce, a ne neko iz njegovog tima. Skinuću se gola i trčaću oko zgrade! Gospodine Zdravko, ja vas volim – u svom stilu je napisala uvijek dobro raspoložena ljepotica i nasmijala sve pratioce na Instagramu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending