Pratite nas

Poznati

Emina Jahović je, zapravo, Emilija: MATIČAR JE GREŠKOM ILI NAMJERNO POGREŠNO UPISAO IME

Published

on

Kada se pojavila na estradnoj sceni Emina Jahović, tada dvadesetogodišnja djevojka iz Novog Pazara htjela je da njeno predstavljanje publici bude što zvučnije i efektnije.

Tako je odabrala da to bude Emina. Bio je to i prijedlog Dine Merlina, s kojim je radila prvi album. A njeno pravo ime je Emilija.

Pogriješio je matičar koji je upisivao ime. Otac je kazao ime Emina, ali je matičar greškom ili namjerno napisao Emilija, a da su pjevačicini roditelji to primijetili tek u kući. Međšutim, nisu željeli tražiti promjenu imena, beć su je u kući svi zvali Emina, Minče…

Kada je zaplivala estradnim vodama, umjesto kao Emilija, javnosti počela predstavljati kao Emina, dok joj u ličnoj karti i dalje piše ime koje je dobila po rođenju. Pjevačica o ovome nikad nije pričala, vjerovatno smatrajući da to nije važno za njenu publiku. Mada, na Vikipediji u njenoj biografiji jasno piše da joj je puno ime Emilija Emina Jahović. (Naj portal)

Poznati

Milica poludjela od sreće: Ako mi je Čola poslao srce, skinuću se gola i trčaću oko zgrade

Published

on

Milica poludjela od sreće: Ako mi je Čola poslao srce, skinuću se gola i trčaću oko zgrade

Milica Todorović obožava Zdravka Čolića.

Uostalom, kao i mnogi.

Na jednom od svojih nedavnih nastupa pjevala je njegov hit, a snimak objavila na Instagramu i označila Čolin profil.

Stigao joj je komentar u vidu srca.

Sad, pitanje je samo – da li ga je “postavio” baš Čola ili neko ko upravlja njegovim profilom?

Ako je dobitna opcija ova prva, Milica je spremna da rizikuje.

– Molim vas, neka mi neko kaže da mi je pravi Zdravko poslao srce, a ne neko iz njegovog tima. Skinuću se gola i trčaću oko zgrade! Gospodine Zdravko, ja vas volim – u svom stilu je napisala uvijek dobro raspoložena ljepotica i nasmijala sve pratioce na Instagramu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending