Pratite nas

Poznati

Možda je Bakir gledao “Nadrealiste”: SJEĆATE LI SE NELETOVOG ROBOTA POLITIČARA IZ BUGOJNA (VIDEO)

Published

on

Predizborna kampanja u BiH tek se zakuhava, reži svak na svakoga, traži se “dlaka u jajetu” kod protivnika, pljušte optužbe, prave se smicalice, ismijavaju izjave…..

Čini se da su glavni na udaru SDA-ovci. Udruženi opozicionari “udaraju” ih sa svih strana; jašu po Novaliću, Seki, Bakiru… Tako je nakon govora Bakira Izetbegovića na stranačkom skupu u Hadžićima, gdje je rekao da ćemo “mlade ljude i vojnike nadoknaditi robotima”, uslijedila čitava bura negativnih i ismijavajućih komentara na društvenim mrežama. On je, između ostalog kazao:

“Mlade ljude koji odlaze ćemo morati u velikoj mjeri nadoknaditi high tech tehnologijama i robotikom. I oružane snage, dakle, robotima ćemo morati poduprijeti, prije svega dronovima, odnosno letećim robotima”, kazao je Izetbegović.

Kad se malo bolje razmisli, nije rekao ništa što nije budućnost čovječanstva, a što je u svijetu uveliko prisutno. Već uveliko rade čak i roboti psi graničari, mnoge poslove u građevini obavljaju roboti, u kompanijama Gogle i Facenok roboti komuniciraju sa cijelim svijetom, roboti su stigli u turizam….Ali, sve je to nebitno; valja Bakira ismijati…

Ova priča o robotima vratila nas je u devedesete godine prošlog vijeka, u vrijeme “Top liste nadrealista”. Oni su svojevremeno “napravili” robota političara. U tom humorističnom serijalu napravili su čak dvije verzije, verzija CK 2 je bila poznata kao štedljiva i prilagodljiva na sve promjene, a u njihovom nadrealnom svijetu roboti su se proizvodili u Bugojnu.  

Tako od šale Nadealista, do predizbornog govora Izetbegovića prošlo je nekoliko decenija, oni su pisali scenarije, Bakir piše govore. Robotima bi mijenjali politčare da spasu tadašnju državu, a Bakir bi pustio da idu mladi, a da dovede robote.  (Naj portal)

https://www.youtube.com/watch?v=mpIDCY9f0Xw&t=13s&ab_channel=thebouncinglemon

Poznati

Pjevač Mensur Salkić se emotivnom porukom oprostio od sestre: Allahovom voljom preselila je na bolji svijet

Published

on

Pjevač Mensur Salkić objavio je na društvenim mrežama da je preminula njegova sestra Mensura.

– Allahovom voljom moja sestra Mensura je sinoć preselila na bolji svijet.

Zamolio bih sve prijatelje da pokažu poštovanje prema privatnosti moje porodice nakon ove tragedije koja nas je zadesila i na taj način svima olakšaju. Hvala vam na razumijevanju – napisao je Salkić.

Od Mensure se oprostila i produkcija Hayat.

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending