Pratite nas

Zanimljivosti

Zgrada na 4 sprata, a lift postavili smo do trećeg: DA LI SU OPRAVDANI RAZLOZI ISMIJAVANJA?

Published

on

Tiktoker koji ima nadimak Ivan Frančina Frankye objavio je video na kojem se vidi kako je u zgradi sa 4 sprata ugrađen lift samo do trećeg. On je za Index otkrio da se zgrada nalazi u centru Zagreba, u Gundulićevoj ulici, a na Tiktoku je napisao:

”Gledajte ovo, ovo ima samo u Hrvatskoj”, rekao je

Dodao je da stanarima sa četvrtog sprata “valjda ne treba lift.”

Video je pregledalo blizu 300.000 ljudi, a komentari se samo nižu. Ljudi dijele svoja iskustva, lajkaju, komentarišu, raspravljaju, ismijavaju….

Jedan od komentara je glasio: “'nema do 4. jer nisu htjeli donirat za lift”, a drugi nastavio: ”To je tako kad stanari četvrtog sprata kažu da njima ne treba lift i da neće platiti.”

Javili su se i Splićani, koji su iznijeli vlastita iskustva:

“U Splitu ekipa s 5. i 8. Kata nije htjela sudjelovati u ugradnji. Lift ide do zadnjeg sprata ali samo s ključem koji su dobili oni koji učestvuju”, opisali su.

U komentarima su se ubrzo počeli javljati i drugi korisnici koji su slično ugrađen lift vidjeli i u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Njemačkoj, Austriji, Belgiji, Italiji i Švicarskoj.

“Šta je to čudno? Po Cirihu isto toliko puno zgrada ima sa isto tako liftovima gdje ne idu do posljednjeg kata”, napisao mu je jedan pratitelj. POjašnjava da je svugdje u svijetu praksa, ako stanari neće da učestvuju u finansiranju postavke lifta, naročito u akcijama solidarnosti, u takvim slučajevima ne mogu koristiti lift, a koriste ga samo stanari koji imaju ključ.

Javio se i jedan Sarajlija, koji je pohvalio kako je “i u Sarajevu je tako”. (Naj portal)

Zanimljivosti

Šumaherov dečko: Ralfova bivša žena znala je za nas, rekao sam joj da spavamo

Published

on

Šumaherov dečko: Ralfova bivša žena znala je za nas, rekao sam joj da spavamo

Bivši vozač Formule 1 i brat legendarnog Michaela, Ralf Schumacher, prije dva mjeseca izazvao je veliku pažnju kad je objavio da je homoseksualac.

15 godina mlađi partner

Na društvenim mrežama objavio je fotografiju s 15 godina mlađim partnerom Etienneom Bousquet-Cassagneom i priznao da je dvije godine s njim u vezi. Uslijedilo je puno pozitivnih reakcija na autanje, među ostalima, i ona njegovog sina Davida.

No sada se oglasila Ralfova bivša supruga Cora, s kojom ima spomenutog sina, a bili su u braku 14 godina, do 2015. Njih dvoje su nakon razvoda ostali u sjajnim odnosima. Ali Cora sada u intervjuu za Spiegel tvrdi da se osjeća prevareno.

Govori kako nije znala da joj bivši muž ima dečka niti da je homoseksualac iako se, kako ističe, o tome pričalo još dok je bio u Formuli:

– Voljela bih da je Ralf bio otvoreniji prema meni ili da me na neki način uključio u tu odluku. To bi bilo poštovanje prema meni.

Tokom njegove karijere bilo je puno priča i često sam ga pitala je li što od toga istina. Uvijek je sve negirao govoreći mi da umišljam. Čak mi je savjetovao da potražim stručnu pomoć. I onda kad je objavio da je homoseksualac, zaista sam se osjećala izdano, kao da me pogodio nožem. Teške objave poput ovih uvijek utječu na ljude oko vas, uključujući bivšu suprugu s kojom imate dijete. Osjećam se kao da sam potratila najbolje godine svog života. Često se pitam je li ikad bio potpuno iskren prema meni.

Mi smo par

Na ovo je odlučio reagirati Schumacherov dečko. Bousquet-Cassagne je u prvom javnom istupu u intervjuu za RTL rekao: “Razočaran sam Corinim izjavama. Mislio sam da imamo dobar odnos s njom zato što smo se Ralf i ja ranije našli s njom.

– Ona me pitala spavamo li nas dvojica zajedno, a ja sam joj odgovorio: ‘Naravno, da. Mi smo zajedno, mi smo par.’ Ona je reagirala tako da joj je bilo drago zbog nas i to je bilo super. Proveli smo divnu sedmicu s Corom. Zato sam razočaran onim što sada govori.

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending