Pratite nas

Zanimljivosti

Najpraćeniji tiktoker: KAKO JE MLADIĆ KOJI NE PROGOVARA SAKUPIO 142 MILIONA PRATILACA

Published

on

 

Senegalski komičar mjesecima je vodio bitku za pratioce s D'Ameliom, prije nego što je konačno nadmašio 142.1 milion pratitlaca 18-godišnje plesačice. Khaby sada ima 142.4 miliona pratilaca, što nije loše za nekoga čiji je račun aktivan tek nešto više od godinu dana, tačnije od aprila 2021.

Davdesetdvogodišnji Khaby do marta 2020. bio je tvornički radnik u talijanskom industrijskom gradu Chivassu. Tokom korone izgubio je posao te se bez ikakvih prihoda vratio u roditeljski dom. Njegova porodica se u Italiju doselila iz Senegala, a život im nije bio nimalo lagan. Otac ga je nagovarao da počne tražiti drugi posao, ali Khaby se tada okušao u nečem sasvim drugom. Počeo je kreirati sadržaj za aplikaciju TikTok.

Njegove snimke na TikToku baziraju se na često nepotrebnim takozvanim “life hackovima”, ukazujući na njihov apsurd. Mladi tiktoker pokazuje kako se isti ti zadaci mogu izvoditi na puno jednostavniji način. Naprimjer, u svojim videima pokazuje kako se bananu jednostavno može oguliti, umjesto da se nareže nožem. Pri tome nikada ne kaže ni jednu riječ.

Khaby je za CNN rekao da njegove tihe reakcije “trebaju prikazati nevjericu”. Snimci redovno pokazuju njegovo ogorčenje zbog (bespotrebno) pretjerano kompliciranih aspekata života.

“Došao sam na ideju jer sam vidio ove snimke kako kruže i svidjela mi se ideja da se u to unese malo jednostavnosti. Ta ideja je došla slučajno, ali tišina nije. Smišljao sam način da uspijem doprijeti do što većeg broja ljudi. A najbolji način je bio da uopće ne govorim. Možda zato što su moji izrazi lica smiješni, ova jednostavnost nasmijava ljude i ja to volim”, rekao je.

Jedna od genijalnih stvari u vezi s njegovim videozapisima je da njegovi gledatelji ne moraju znati nijedan jezik da bi ga razumjeli, što znači da ima globalnu privlačnost. Zbog toga je čovjek rođen u Senegalu koji se kao mlad preselio u Italiju uspio steći ogromnu bazu obožavatelja širom svijeta.

Što se tiče budućnosti TikTok megazvijezde, on bi jednog dana želio snimiti film s Willom Smithom, računajući filmsku zvijezdu kao jednog od svojih obožavatelja.
Njegov deadpan humor doveo je do rasta njegove popularnosti velikom brzinom, a stranica za analizu društvenih medija Socialblade otkrila je da je dobivao u prosjeku tri miliona pratilaca mjesečno, u poređenju s D'Amelijinih milion pratilaca mjesečno. (Naj portal)

 

 

 

 

 

Zanimljivosti

Šumaherov dečko: Ralfova bivša žena znala je za nas, rekao sam joj da spavamo

Published

on

Šumaherov dečko: Ralfova bivša žena znala je za nas, rekao sam joj da spavamo

Bivši vozač Formule 1 i brat legendarnog Michaela, Ralf Schumacher, prije dva mjeseca izazvao je veliku pažnju kad je objavio da je homoseksualac.

15 godina mlađi partner

Na društvenim mrežama objavio je fotografiju s 15 godina mlađim partnerom Etienneom Bousquet-Cassagneom i priznao da je dvije godine s njim u vezi. Uslijedilo je puno pozitivnih reakcija na autanje, među ostalima, i ona njegovog sina Davida.

No sada se oglasila Ralfova bivša supruga Cora, s kojom ima spomenutog sina, a bili su u braku 14 godina, do 2015. Njih dvoje su nakon razvoda ostali u sjajnim odnosima. Ali Cora sada u intervjuu za Spiegel tvrdi da se osjeća prevareno.

Govori kako nije znala da joj bivši muž ima dečka niti da je homoseksualac iako se, kako ističe, o tome pričalo još dok je bio u Formuli:

– Voljela bih da je Ralf bio otvoreniji prema meni ili da me na neki način uključio u tu odluku. To bi bilo poštovanje prema meni.

Tokom njegove karijere bilo je puno priča i često sam ga pitala je li što od toga istina. Uvijek je sve negirao govoreći mi da umišljam. Čak mi je savjetovao da potražim stručnu pomoć. I onda kad je objavio da je homoseksualac, zaista sam se osjećala izdano, kao da me pogodio nožem. Teške objave poput ovih uvijek utječu na ljude oko vas, uključujući bivšu suprugu s kojom imate dijete. Osjećam se kao da sam potratila najbolje godine svog života. Često se pitam je li ikad bio potpuno iskren prema meni.

Mi smo par

Na ovo je odlučio reagirati Schumacherov dečko. Bousquet-Cassagne je u prvom javnom istupu u intervjuu za RTL rekao: “Razočaran sam Corinim izjavama. Mislio sam da imamo dobar odnos s njom zato što smo se Ralf i ja ranije našli s njom.

– Ona me pitala spavamo li nas dvojica zajedno, a ja sam joj odgovorio: ‘Naravno, da. Mi smo zajedno, mi smo par.’ Ona je reagirala tako da joj je bilo drago zbog nas i to je bilo super. Proveli smo divnu sedmicu s Corom. Zato sam razočaran onim što sada govori.

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending