Pratite nas

Poznati

Snežana Savić “Pijmo, ove noći”: TO JE PJESMA ZA OTMENU PUBLIKU U SKADARLIJI

Published

on

Prošlo je skoro 30 godina od prvog predstavljanja pesme “Pijmo, pijmo, ove noći”. Snimljena je 1983. Godine godine, kao vodeća na debitantskom Snežaninom albumu, ali nije bila njen najveći hit sa tog albuma. Više se pjevala numera “Kakva noć”, a Snežana se naravno više gledala nego slušala.

Lirske stihove napisala je pjesnikinja Radmile Mudrinić, a melodiju Danilo Danilović Daniluška. U nastavku karijere Snžana je nizala hitove, a na ovu numeru skoro da je zaboravila. Međutim, muzički sladokusci su je prigrlili, pa se mogla naći u kultnim restoranima gdje se njeguje urbana, starogradska I lijepa narodna pjesma.

1989. godine “Pijmo, pijmo” snima ansambl straogradskih pjesama “Lole” na svom albumu. Tamburaši kao da su joj odjenuli novo ruho. Kasnije će je snimiti Danka Stojiljković

“Drago mi je da je “Pijmo, pijmo” ušla u antologiju i da joj mnogi umjetnici daju svoje nadahnuće. To je uistinu otmena pjesma za odabrane nastupe i one koji znaju uživati u muzici – kaže Savićka. (Naj portal)

Poznati

Emir Lapsus u sred Beograda vukao krevet: U SPOT ULOŽENO NEKOLIKO HILJADA EURA

Published

on

Emir Aličković, poznatiji kao Emir Lapsus, nakon što se upustio u solo karijeru, neumorno je radio na novim pjesmama kako bi opravdao očekivanja publike. Naime, Emir je poznat po baladama koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim i filmskim spotovima, a sada, nakon diskografske pauze, obradovao je publiku novom pjesmom koja nosi naziv „Prodajem“.

Nakon napuštanja benda, mnogi su predviđali u kojem pravcu će ići njegova karijera i da li će uspjeti da zadrži simpatije publike i kao solo izvođač, ali s obzirom na potražnju za Emirom, reklo bi se da je u tome uspio. Aličković je čitavu ljetnu sezonu nastupao i nije bilo kluba u kojem se nije tražila karta više, a publika je željno iščekivala nove pjesme.

„Prodajem“ je već objavom teasera privukla pažnju, a pjesma je svjetlost dana ugledala 16. septembra, na njegov rođendan. Kako kaže, odlučio je da svima onima koji ga podržavaju i prate kroz karijeru za svoj rođendan pokloni pjesmu. Režiju spota potpisuje Haris Dubica, a muziku i tekst Marko Drežnjak i Rade Rakazov, dok je aranžman radio Dušan Alagić.

Pored toga, Emir se odlučio na hrabar potez te će sve svoje nove pjesme objaviti na svom YouTube kanalu, što je izuzetno rizično jer ovoj platformi treba vrijeme da provjeri svaki kanal, te samim tim dozvoli pjesmama pozicioniranje na trendingu.

Ovo je prva u nizu pjesama koje će izaći, a u narednom periodu biće objavljene bar još dvije numere koje će svakako biti drugačije od onoga na šta je publika navikla.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending