Pratite nas

Poznati

Vida Pavlović u karijeri nije osvojila nijednu nagradu: UKRALI SU JOJ NAGRADU ZBOG HITA “OSTALA JE PESMA MOJA”

Published

on

Prije 17 godina u beskraj se preselila Vida Pavlović, kraljica bola i tuge, legendarna “majka Vida”. I za života nije bila miljenik medija, ali je bila izuzetno komecijalan pjevač. Nije osvojila ni jednu nagradu na domaćim festivalima, a nastupala je na “Ilidži”, “Pesmi jeseni”, “Hitu leta”, “Beogradskom saboru”. Jedine nagrade bile su joj zlatne ploče u diskografskim kućama I aplauzi publike.

Vida je bila i voljena i žaljena i prežaljena. Bila je i bogato plaćana i omalovažavana. Dogurala je i do kraljice romske muzike, iako je najmanje snimala na romskom (svega dvadesetak pjesama). Snimala je sa najvećim autorima i šefovima orkestara bivše Juge (Jozo Penava, Jovica Petković, Ismet Alajbegović Šerbo Šaban Šaulić, Dragan Aleksandrić, Novica Urošević, Mića Nikolić, Žarko Pavlović Valjevac, Doca Ivanković, Tomica Miljić, Novica Nikolić Patalo, Aca Šišić, Ljubo Kešelj,…),
Vida je utkala svoju napaćenu dušu u svaku frazu i otpjevanu riječ. Teško je naći pejvačicu narodne muzike, i prije i poslije Vide, koja tako miluje pjesmu.

Na “Hitu leta 84”, puitujućem festivalu organizatori je smatrali aursajderom, jer je imala dugu pjevačku pauzu. Tada je pjevala “Ostala je pesma moja”, autora Milana Vasića. Pjevala je među prvima, ali kada bi Vida otpjevala “Ostala je pesma moja”, publika joj nije dala sa siđe sa pozornice. Bio je to signal organizatorima da na slijedećim koncertima ostave Vidu za sam kraj.

Međutim, kod zbrajanja glasova Vide nije bilo među tri najbolje plasirane zvijezde. Ipak, ostala je moralni pobjednik festivala. (Naj portal)

Poznati

Pjevač Mensur Salkić se emotivnom porukom oprostio od sestre: Allahovom voljom preselila je na bolji svijet

Published

on

Pjevač Mensur Salkić objavio je na društvenim mrežama da je preminula njegova sestra Mensura.

– Allahovom voljom moja sestra Mensura je sinoć preselila na bolji svijet.

Zamolio bih sve prijatelje da pokažu poštovanje prema privatnosti moje porodice nakon ove tragedije koja nas je zadesila i na taj način svima olakšaju. Hvala vam na razumijevanju – napisao je Salkić.

Od Mensure se oprostila i produkcija Hayat.

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending