Pratite nas

Poznati

Čestitke mladom pjevaču iz Cazina: EKREM PROŠIĆ OŽIVIO BEŠLIĆEVU “ESMU” I ODUŠEVIO SVE REDOM

Published

on

Za svaku je pohvalu snimak Ekrema Prošića iz Cazina koji je oživio veliki hit Halida Bešlića iz druge polovine osamdesetih godina prošlog vijeka. Riječ je o pjesmi “Esma”, autora Nazifa Gjive, koju Halid danas rijetko izvodi, a ima sve elemente sevdaha.

Prateći vokal u Ekremovoj pjesmi je njegova sestra Nejra Prošić, nekadašnja takmičarka Zvezda Granda i jedna od najpopularnijih pjevačica u Krajini.

“Esma” je snimljena u studiju Art Sado, aranžman je uradio Husein Sado Hušidić, dok je za video bila zadužena produkcija AE Studio by Enis Fakić.

“Zahvalan sam Nazifu Gljivi koji nam je omogućio prava za snimanje “Esme”, cijeloj ekipi koja je radila na realizaciji pjesme i spota, te na podršci koju nam je dao WS Music i Kenan Fejzić Ćina. Prve reakcije su odlične. Mnogo mi znači pohvale kolega, posebno Nazifa Gljive – kaže Ekrem Prošić.

Podsjetimo, nekoliko godina Prošić je bio član “Cult banda”, koji okuplja muzičare sa prostora bivše Jugoslavije i koji je redovno nastupao na velikim koncertima u Austriji kao predgrupa Zdravku Čoliću, Goranu Bregoviću… Nakon “Cult banda” malo je koketirao sa narodnjacima i bio je član “Artist banda”. Od 2020. godine odlučio je da započne samostalnu karijeru. (Naj portal)

Poznati

Pjevač Mensur Salkić se emotivnom porukom oprostio od sestre: Allahovom voljom preselila je na bolji svijet

Published

on

Pjevač Mensur Salkić objavio je na društvenim mrežama da je preminula njegova sestra Mensura.

– Allahovom voljom moja sestra Mensura je sinoć preselila na bolji svijet.

Zamolio bih sve prijatelje da pokažu poštovanje prema privatnosti moje porodice nakon ove tragedije koja nas je zadesila i na taj način svima olakšaju. Hvala vam na razumijevanju – napisao je Salkić.

Od Mensure se oprostila i produkcija Hayat.

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending