Pratite nas

Poznati

Nikad ispričana priča o legendi: KAKO SU KOLEGE U NJEMAČKOJ TOMU ZDRAVKOVIĆA ZBOG 7.000 MARAKA OTKUPILI OD TURAKA?

Published

on

U moru zgoda sa Tomom Zdravkovićem, jednu je ispričao Milan Bunčić, koji je sedamdesetih godina važio za opasnog “Jugovića” u Njemačkoj. On je morao da Tominu slobodu morao da plati tadašnjih 7.000 maraka, kako bi ga u Frankfurtu izbavio od Turaka.

Naime, Roma je igrao barbut s Turcima, izgubio je. Nije imao novca kod sebe, a Turci ga nisu htjeli da puste, bez obzira što im je obećavao da će vratiti novac i da će donijei još novca da kockaju.

“Već je bilo 11 sati uveče, a Tome nema da pjeva. Vlasnik pita “Gdje je Toma?”. Ja nisam znao. Dolazi jedan momak i kaže mi da me je zvao Toma, u Frankfurtu je, igra barbut s Turcima. Oni znaju da je popularan pjevač, ali su mu skinuli cipele i nije mogao da dođe bos. Molio me je da dođem da ga otkupim – objasnio je Giškin prijatelj kroz smijeh ovu zanimljivu epizodu iz života pjevača.

Bunčić je tada platio 7.000 maraka Tominog duga, kako bi mu Turci vratili cipele da može da se vrati u diskoteku i pjeva. (Naj portal)

Poznati

Pjevač Mensur Salkić se emotivnom porukom oprostio od sestre: Allahovom voljom preselila je na bolji svijet

Published

on

Pjevač Mensur Salkić objavio je na društvenim mrežama da je preminula njegova sestra Mensura.

– Allahovom voljom moja sestra Mensura je sinoć preselila na bolji svijet.

Zamolio bih sve prijatelje da pokažu poštovanje prema privatnosti moje porodice nakon ove tragedije koja nas je zadesila i na taj način svima olakšaju. Hvala vam na razumijevanju – napisao je Salkić.

Od Mensure se oprostila i produkcija Hayat.

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending