Pratite nas

Poznati

“Knežak” izvor u novom ruhu BEŠLIĆ ZA 1. MAJ UŽIVAO I ZAPJEVAO “ROMANIJU”

Published

on

Svako ko je popio gutljaj hladne vode sa romanijskog Knežak izviora, kako god da se zvao i gdje god da ga je put odnio, taj ukus nikada nije zaboravio. Sretni su oni koji mogu da pjevaju o toj vodi, ali i oni koji je danas samo sanjaju, ili se njoj vraćaju, a najsretniji su oni koji mogu svakog dana da je piju.

Halid Bešlić je prvi dan maja proveo u svojoj rodnoj Knežini, napiso se vode sa Knežak izvora, zapjevao sada antologijsku pjesmu “Romaniju”, a srce mu veće od Romanije. Jer, radovi na uređenju izvora uspješno se odvijaju, a on je jedan od većih donator u ovom projektu.

Manje je poznato da se opjevani Knežak izvor nalazi u Knežini, rodnom mjestu Halida Bešlića. Pored drugih vrsta nesebične pomoći koju je posljednjih godina, samozatajno, upućivao svom rodnom kraju i njegovim stanovnicima, Halid je odlučio izgraditi moderan, adekvatan pristup legendarnom planinskom vrelu i posljednjih dana taj zahtjevan, ukusno obavljen neimarski posao privodi kraju. Knežak izvor će, nema sumnje, izgledati onako kako zaslužuje, a Halid Bešlić je za vrijeme posjete obilježio taj događaj najbolje što umije i zna: koliko ga je grlo nosio zapjevao je svoju “Romaniju”.

“Nisam ja napisao “Romaniju”, mada mnogi misle da jesam, ali je istina da je moj zavičaj bio inspiracija za pjesmu. Pričao sam o svom zavičaju Mirku Šenkovskom Džeronimu, spomenuo mu toponime koji me podsećaju na mladost i na prvu ljubav – otkriva Halid.

Objasnio je Džeronimu da bi volio da ima pjesmu o Romaniji, ali da to mora da bude baš dobra pjesma.

“Kad, eto ti njega sutradan: ima tekst, ima muziku, ima – pjesmu i to kakvu pjesmu! Ja je otpjevam, vidimo svi, to je to, nema dalje – kaže Halid.

Bio je presretan kaže i znao je da je pjesma “Romanija” bila upravo ono što je dugo želio.

“Odavno želim da imam zavičajnu pjesmu, ali do to ne bude nešto jeftino, tipa “selo moje zavičaju mio, gdje sam dosad bio!” A “Romanija” je, nije što je moja, stvarno sjajna pjesma. Ima i emociju i ritam, ima u njoj i rokenrola i etno note, ima i onog epskog narodnog duha i lirske ljubavne priče – kaže Halid. (Naj portal)

Poznati

Milica poludjela od sreće: Ako mi je Čola poslao srce, skinuću se gola i trčaću oko zgrade

Published

on

Milica poludjela od sreće: Ako mi je Čola poslao srce, skinuću se gola i trčaću oko zgrade

Milica Todorović obožava Zdravka Čolića.

Uostalom, kao i mnogi.

Na jednom od svojih nedavnih nastupa pjevala je njegov hit, a snimak objavila na Instagramu i označila Čolin profil.

Stigao joj je komentar u vidu srca.

Sad, pitanje je samo – da li ga je “postavio” baš Čola ili neko ko upravlja njegovim profilom?

Ako je dobitna opcija ova prva, Milica je spremna da rizikuje.

– Molim vas, neka mi neko kaže da mi je pravi Zdravko poslao srce, a ne neko iz njegovog tima. Skinuću se gola i trčaću oko zgrade! Gospodine Zdravko, ja vas volim – u svom stilu je napisala uvijek dobro raspoložena ljepotica i nasmijala sve pratioce na Instagramu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending