Pratite nas

Poznati

Svi rado pjevušimo “Južnu prugu”: GDJE JE DANAS ZORAN VANEV?

Published

on

Zoran Vanev svojevremeno je otpjevao mnoge hitove koji se i danas rado pjevuše. Među njima najpoznatiji je “Južna pruga”, a tu su “Lila” i “Monika”. Na vrhuncu karijere napustio je estradu, a danas sa porodicom živi u Švajcarskoj i radi kao doktor prirodne medicine.

Zoran je svoju karijeru započeo sada već davne 1993. godine u Makedoniji. Nakon velikih hitova koji su ga proslavili popularni pjevač makednoskog porijekla odlučio je da izda i album za balkansko tržište, koji je ostvario veliki uspjeh. Velike je novce dao TV DM SAT, koja ga je forsirala dok ih je nasni plaćao.

Ipak, u vrijeme kada je njegova karijera krenula uzlaznom putanjom, on je odlučio da se povuče jer je shvatio da estradni život ipak nije za njega.

Vanev se i dalje bavi muzikom, ali ne tako aktivno, budući da nastupa i ide, kako kaže, samo tamo gdje on želi. Poslhednje četiri godine glavna profesija mu je nešto sasvim drugo. Kako je otkrio, diplomirao je na Fakultetu za prirodnu medicinu i postao priznati doktor prirodne medicine u Švajcarkoj.

Sudeći prema fotografijama koje objavljuje na svom Instagram profilu, Zoran i danas izgleda gotovo isto kao i u vrijeme svoje najveće popularnosti. (Naj portal)

Poznati

Mirza Pandur prikuplja pomoć unesrećenima u BiH

Published

on

Mirza Pandur prikuplja pomoć unesrećenima u BiH

Povodom strašnih poplava koje su zahvatile BiH, oglasili su se brojni pjevači iz regiona.

Prošlogodišnji učesnik „Zvezda Granda“, Mirza Pandur iz Sarajeva apelovao je na sve ljude dobre volje da pomognu porodicama nastradalih. Prikupe osnovne namirnice i potrepštine za ugrožene u Bosni i Hercegovini.

– Zbog teške situacije prouzrokovane poplavama i klizištima organizujemo humanitarnu akciju prikupljanja osnovnih potrepština za najugroženije stanovništvo na području Hercegovine. Svi koji žele da pomognu mogu se javiti putem privatne poruke – poručio je Mirza.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by naj_portal (@najportal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending