Pratite nas

Zdravlje i ljepota

Pčelar i apiterapeut Žarko Stepanović savjetuje: PROVJERENA METODA ZA OTKRIVANJE LAŽNOG MEDA

Published

on

Znamo koliko je med zdrav. I znamo da postoje različite vrste istog. I znamo da ne znamo baš koji za šta najbolje služi, ali ne sigurno ne znamo da prepoznao pravi, prirodni med od lažnog.

Akreditovani pčelar i apiterapeut Žarko Stepanović iz Srbije otkriva sve o medu. Kaže da nema najboljeg meda, ali bi šumski mogao da se okarakteriše kao najljekovitiji. Otkrio je i koja vrsta meda liječi koji zdravstveni problem.

“Nema najboljeg meda, svaki prirodni med je lekovit, samo što je razlika sastava i različite namene za korišćenje. Bagremov med je lagan, dobar je za organe za varenje, kao sedativ, perfektan je za skidanje kilaže, to je mnogima nepoznato. Supena kašika svaki drugi dan, ako se dobro fizički izborite, uzmite kašiku meda rastvorenu u dva-tri decilitra vode, jednostavno kilaža polako odlazi, nevjerovatno je kako deluje.

Livadski med je veoma dobar, on je poznat po ljekovitosti za kardiovaskularna oboljenja. Sa koprivom je najbolji za prostatu, a inače razni dodaci se kombinuju sa medom, ali sam med po sebi je veoma ljekovit, zbog toga što u njemu ima sve što je potrebno organizmu. Šumski ili crni med ima 30 puta više minerala od drugih vrsta meda, veoma je koristan, može se reći da je on najljekovitiji”, navodi pčelar Stepanović.

Ipak, ono što predstavlja veliki problem jeste razlikovanje pravog, prirodnog meda od falsifikata. Iako je veoma teško napraviti razliku, apiterapeut Žarko Stepanović kaže da je ipak moguće i daje smjernice.

“Nije problem samo u falsifikovan medu, problem je ustanoviti da li je on falsifikovan. Postoji jedna hemijska metoda, ona je najpouzdanija, da se jedna trećina meda stavi u teglicu i dvije trećine metanola, alkohola, to se izmućka. Ako na površini teglice nema nikakvih primjesa onda je to čist med, ako se pojavi bilo kakva sumnjiva materija onda je falsifikat. Problem je u tome što se pčele liječe neodgovarajućim lijekovima. Postoje pčelinje bolesti koje treba liječiti odgovarajućin lijekovima, dozom, a nažalost, evo još uvijek kod nas se upotrebljavaju neki nedozvoljeni lijekovi i med postaje toksičan”. – zaključio je. (Naj portal)

Zdravlje i ljepota

DE LA LUNA, 100% prirodni eliksir: Neka vam koža bude izvor samopouzdanja, a ne anksioznosti

Published

on

DE LA LUNA, 100% prirodan eliksir, pruža izuzetnu njegu i najzahtjevnije kože. Toliko zdrav da može i da se jede (regeneriše sluzokožu želuca).

Spoj određenih ljekovitih trava u preciznim razmjerama, pčelinjeg voska i maslinovog ulja daje eliksir koji trebate imati u kućnoj apoteci.

Ova magična formula pomaže kod upala, bubuljica, ojeda, crvenila, iritacija, osipa, opekotina, gljivičnih infekcija, herpesa, ispucale i suve kože, ujeda insekata…

Pomaže kod regeneracije kože, hidrira i efikasno spriječava nastanak novih i ublažava već postojeće bore. Eliksir De la Luna sadrži vitamine, minerale, proteine, masne kiseline.

Koža treba da bude izvor samopouzdanja, a ne anksioznosti. Neke bezbrižnosti možete da kupite.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending