Pratite nas

Poznati

“Ujko” je od nje tražio nešto više: KAKO JE VERICA ILIĆ SPASILA DRAGANU MIRKOVIĆ OD PIJANOG NOVICE UROŠEVIĆA

Published

on

Knjiga “Naličje estrade”, u kojoj je novinar i kolumnista Verica Ilić iznijela brojna istinita svjedočenja o estradnim dešavanjima sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog vijeka izaziva brojne reakcije.

Ponekad je i šutnja – reakcija. Bar tako misli Verica Ilić, sa kojom Dragana više nema nikakvog kontakta. Jednostavno joj se prestala javljati, a bile su veoma bliske godinama. Dragana je u Verici vidjela svoju dugu majku. Ona joj to i jeste bila u najkritilčnijim trenucima po mladost Mirkovićeve, kojoj je Novica Urušević kompozitor njenog prvog albuma pokušao da udari na obraz. Dragana je tada imala 16 godina.

“Za vrijeme snimanja spota “Imam dečka nemirnog” Draganin otac joj bio u bolnici, pa je niko nije mogao dovoziti na snimanje u Beograd. Jas am otišla do njene majke I obećala sam joj, zapravo garantovala da će Dragana spavati kod mene i da ću na nju paziti kao na svoju djecu – objavila je Verica.

I zaista je sve tako bilo. Dragana je bila jako skromna i lijepo odgojena djevojčica, kako kaže Verica “divno dijete”.

“Bili smo na snimanju spota u u Gornjem Milanovcu. Novica je malo više popio, pa počeo Draganu da tjera na nešto što ona nije željela da uradi. Suproostavila sam mu se, svašta mu nagovorila, pokupila usplakanu i šokiranu Draganu i odvezla je kući. – kazuje Verica koja je tada bila uposlenica u aleksandrovačkom “Diskosu”.

Nakon toga Dragana više nikada nije željela da sarađuje sa Uroševićem. Čak je bila spremna da napusti estradu. Ali, srećom pojavili su se divni ljudi iz “JUžnog vetra”: Miodrag M. Ilić. Kemal, Šemsa, Mile i Sinan, koji su je prigrlili kao svoje dijete.

Zanimljivo je da je zbog Vericine knjige Novica Urošević na glavu joj posuo punu pepeljaru, a Dragana joj se prestala javljati. (Naj portal)

Poznati

Pjevač Mensur Salkić se emotivnom porukom oprostio od sestre: Allahovom voljom preselila je na bolji svijet

Published

on

Pjevač Mensur Salkić objavio je na društvenim mrežama da je preminula njegova sestra Mensura.

– Allahovom voljom moja sestra Mensura je sinoć preselila na bolji svijet.

Zamolio bih sve prijatelje da pokažu poštovanje prema privatnosti moje porodice nakon ove tragedije koja nas je zadesila i na taj način svima olakšaju. Hvala vam na razumijevanju – napisao je Salkić.

Od Mensure se oprostila i produkcija Hayat.

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending