Pratite nas

Poznati

Poklon voljenom Gradu: U SKENDERIJI BESPLATAN KONCERT CRVENE JABUKE

Published

on

Povodom dana Grada Sarajeva, a pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Kantona Sarajevo, Sarajevski Dom mladih, večeras, širom otvara vrata i poziva građane, da zajedno proslave ovaj značajan datum za glavni grad države, uživajući u nezaboravnoj noći, uz nastup muzičke grupe Crvena jabuka.

Prema riječima Damira Petrinića, direktora KJP Centra Skenderija, nema boljeg povoda za koncetnu svirku od rođendana Sarajeva. Koncert počinje večeras u 20:00 sati. Ulazi se otvaraju od 18:45 sati.

Na koncertu će nastupiti kao predgrupa, sarajevski bend “Starbridge“ kao i mladi Frtutma Kids (Edi i Una), a zatim ćemo uživati u interpretaciji najvećih hitova muzičke grupe Crvena jabuka, koje su ostavile neizbrisiv trag u srcima slušatelja širom regije, različitih generacija.

Dolazak na koncert u Dom mladih su najavili posjetioci sa svih prostora Bosne i Hercegovine.

Direktor Skenderije, Damir Petrinić, ovom prilikom informiše javnost, da je ovo prvi u nizu, od dvadeset koncerata koje planira organizovati Dom mladih i Skenderija u 2022. godini, te da je njegova primarna aktivnost, kroz upravljanje ovim respektabilnim javnim preduzećem, omogućavanje i pružanje prilike mladim da ispolje svoju kreativnost i budu aktivni sudionici u razvoju urbanog koncepta života na polju kulture.

Organizator napominje, da je ulaz za ovaj koncert slobodan, odnosno poklon građanima od Turističke zajednice Kantona Sarajevo i Skenderije. (Naj portal)

Poznati

Mirza Pandur prikuplja pomoć unesrećenima u BiH

Published

on

Mirza Pandur prikuplja pomoć unesrećenima u BiH

Povodom strašnih poplava koje su zahvatile BiH, oglasili su se brojni pjevači iz regiona.

Prošlogodišnji učesnik „Zvezda Granda“, Mirza Pandur iz Sarajeva apelovao je na sve ljude dobre volje da pomognu porodicama nastradalih. Prikupe osnovne namirnice i potrepštine za ugrožene u Bosni i Hercegovini.

– Zbog teške situacije prouzrokovane poplavama i klizištima organizujemo humanitarnu akciju prikupljanja osnovnih potrepština za najugroženije stanovništvo na području Hercegovine. Svi koji žele da pomognu mogu se javiti putem privatne poruke – poručio je Mirza.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by naj_portal (@najportal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending