Pratite nas

Poznati

Pjevaj Bosno, pa me razveseli: ZLAJIN SEVDAH UZ HARMONIKU OKUPIO REGIJU

Published

on

Poznati harmonikaš Zlatko Zlaja Sjerić zajedno sa kolegama iz cijelog regiona završio je projekat “Sevdah uz harmoniku”.

“To je veliki projekat na kojem pratim 20 vrsnih umjetnika, vokalnih solista iz regiona. Dio ovog značajnog muzičkog albuma su Hasiba Agić, Esad Merulić, Beki Bekić, Ibro Selmanović, Danica Krstić, Branka Šćepanović, Aleksandar Tirnanić, Zdravko Đuranović, Josip Matić, Ringo Hamidović, Naum Petreski, Mensura Bajraktarević, Refik Kolić…

Na svakoj pjesmi harmonika je odsvirana u osam do 12 kanala i sve je sinhronizovano u jednu cjelinu u stereo tehnici, tako da je postignut jedan polifoni, orkestarski zvuk. Uz odličnu vokalnu interpretaciju vrhunskih majstora sevdalinke, dobili smo jedan prijatan ugođaj, za prave muzičke sladokusce. Neke od pjesama koje smo snimili su “Malenim sokakom ne prolazim više”, “Tebi majko misli lete”, “Vrbas voda nosila jablana, “Kraj bagrema”, “Srdo moja ne srdi se na me”, “Pjevaj Bosno pa me razveseli”, “Iz kamena voda tekla” – kaže Zlaja Sjerić. (Naj portal)

Poznati

Milica poludjela od sreće: Ako mi je Čola poslao srce, skinuću se gola i trčaću oko zgrade

Published

on

Milica poludjela od sreće: Ako mi je Čola poslao srce, skinuću se gola i trčaću oko zgrade

Milica Todorović obožava Zdravka Čolića.

Uostalom, kao i mnogi.

Na jednom od svojih nedavnih nastupa pjevala je njegov hit, a snimak objavila na Instagramu i označila Čolin profil.

Stigao joj je komentar u vidu srca.

Sad, pitanje je samo – da li ga je “postavio” baš Čola ili neko ko upravlja njegovim profilom?

Ako je dobitna opcija ova prva, Milica je spremna da rizikuje.

– Molim vas, neka mi neko kaže da mi je pravi Zdravko poslao srce, a ne neko iz njegovog tima. Skinuću se gola i trčaću oko zgrade! Gospodine Zdravko, ja vas volim – u svom stilu je napisala uvijek dobro raspoložena ljepotica i nasmijala sve pratioce na Instagramu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending