Pratite nas

Poznati

Objavljeni Sinanovi snimci koje je publika dugo čekala: PJESMA “NE IDE” GAĐA PRAVO U SRCE

Published

on

Legendarni Sinan Sakić preminuo je 1. juna 2018. godine od posljedica teške bolesti. Pričalo se da je prije nego što ga je bolest oborila u posteljusnimio album, ali da te pjesme nikada nisu objavljenje. Bio je to album pod nazivom “To si ti”.

Skoro četiri godine kasnije pjesme su stigle do publike. Prva pjesma je objavljena danas na SInanovom YOutube kanalu, a ostale pjesme će biti objavljene 4. Aprila. O tome Sabina sakić, Sinanova supruga kaže:

“Život je pun iznenađenja i nikada ne znaš šta ti novi dan donosi. Zato se moraš truditi da iskoristiš svaki trenutak koji ti je Bog dao. Niko ovo bolje nije razumio od Sinana, čovjeka koji je otvorenim srcem išao kroz život, prihvatao sve ljepote, ali i udarce na nogama, ne ponijevši se u dobru niti se ponizivši u zlu.

Njegova dobra i plemenita duša dotakla je svakoga koga je upoznao, kao i milione onih koji su voljeli njegove pjesme i zbog toga smo ponosni što smo ga imali. Ali

Neke stvari ne odlučujemo mi, nego sudbina. Tako je sudbina očigledno odlučila da Sinan Sakić 2012., prije deset godina, nakon što je priveo kraju svoj album, odluči da nijedna od tih pjesama ne ugleda svjetlost dana. Nekoliko mjeseci potom, bolest je počela da uzima svoj danak i poslije boravka u bolnici Sinan je snimio potpuno nove pjesme.

“Kako se naš život promijenio u godinama koje su uslijedile, znaju svi. Sinanovim odlaskom, izgubili smo supruga, oca, djeda, prijatelja, nekoga na koga se možemo osloniti… Ugasilo se sunce koje je obasjavalo naše živote i u tom mraku jedino što je ostalo da svo vrijeme živi nesmanjenim intenzitetom bila su njegova djela koja će trajati do vječnosti. A ostalo je i njegovo neobjavljeno djelo…

Taj album kome nije bilo suđeno da se čuje kada je snimljen, već da sada podsjeti sve one koji su ga voljeli na njegovu umjetnost i dušu koju je utkao u svaki stih koji je otpjevao. Zato je 4. april dan kada će njegov neobjavljeni album biti pred publikom, datum kada ćemo se boriti da ne tugujemo što smo ga izgubili, već da budemo zahvalni što smo ga imali.

I ako se neka suza desi, ta suza je njemu namenjena, jer i on je kroz život i pevao i plakao. Često oboje istovremeno… Za sve ovo, veliku zahvalnost dugujemo kući „EMDC Network” koja je u potpunosti stala iza projekta, zahvaljujući kojima će pjesme dobiti tretman kakav zaslužuju, kao i spotove koji će biti urađeni za svaku od pjesama u saradnji sa „NEW ERA” produkcijom. ((Naj portal)

Poznati

Milica poludjela od sreće: Ako mi je Čola poslao srce, skinuću se gola i trčaću oko zgrade

Published

on

Milica poludjela od sreće: Ako mi je Čola poslao srce, skinuću se gola i trčaću oko zgrade

Milica Todorović obožava Zdravka Čolića.

Uostalom, kao i mnogi.

Na jednom od svojih nedavnih nastupa pjevala je njegov hit, a snimak objavila na Instagramu i označila Čolin profil.

Stigao joj je komentar u vidu srca.

Sad, pitanje je samo – da li ga je “postavio” baš Čola ili neko ko upravlja njegovim profilom?

Ako je dobitna opcija ova prva, Milica je spremna da rizikuje.

– Molim vas, neka mi neko kaže da mi je pravi Zdravko poslao srce, a ne neko iz njegovog tima. Skinuću se gola i trčaću oko zgrade! Gospodine Zdravko, ja vas volim – u svom stilu je napisala uvijek dobro raspoložena ljepotica i nasmijala sve pratioce na Instagramu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending