Pratite nas

Vidoviti ljudi

Muž joj se u bračnom krevetu pretvarao u vampira: KAKO JE VIDOVITI ADO SPASIO ANDREIN BRAK?

Published

on

Skoro pet godina su Andrea i Marko uživali u sreći. Ona je mislila da nema niko sretniji od njih dvoje. Ni u snu nije mogla zamisliti da će jednog dana ostati sama, ponižena, razočarana, prevarena, ponižena.

„Sada mi je jasno zašto su u ljubavi dozvoljena sva sredstva, pa čak i magija – kaže Andrea, koja ponovo pokušava da od svog života sa Markom ponovo napravi bajku. Onakvu kakva je bila, jer oni su se voljeli. Vole se i danas, ali ona teško se oslobađa tragova nedavne bolne prošlosti.

„Mismo bili žrtve crne magije. Naša ljubav se bila ugasila zbog nečije pohlepe. Spasio nas je Vidoviti Ado – – započinje svoju priču Andrea R., 26-godišnja turistička djelatnica iz Linca (Austrija)

Ona je sa svojim parnerom Markom živjela u sretnom nevjenčanom braku preko četiri godine. Bila je to, kako ona kaže, u početku, ljubav čista kao suza dječija. Beskrajna, snažna, topla, skoro nestvarna.

„Nas je sudbina spojila. Ja sam došla u Markovu agenciju kao uposlenica. Ni sama ne znam šta se desilo da on baci oko na mene, a ja da poludim za njim. On je inače iz Istre, u Puli su svi za njega znali da je šarmer i ženskaroš. I u Lincu je važio za najpoželjnijeg Balkanca. Meni je to imponovalo. Čak mi je sve to bilo izazov. Željela sam provjeriti svoje moći nad takvim muškarcima. Dakle, prihvatila sam izazov – osvojiti Marka i biti njegoova životna saputnica. I to je zaista tako i bilo – priča Andrea.

ve je bilo kao u najljepšoj bajci. Zajedno radili u agenciji, zajedno dolazili na posao i vraćali se s posla.

„Nije mi bilo ni na kraj pameti da me Marko vara. Slijepo sam mu vjerovala. Počeo mi se žaliti na glavobolju. Toliko se loše osjećao da je odlazio kući, a ja bi ostatak radnog dana više brinula o njemu, nego o poslu.

U početku su se njegove glavobolje javljale povremeno, a unda su učestale. Obično bi te tegobe počinjale oko podne. Marko bi jedno vrijeme se držao za glavu, kao fol popio bi tabletu protiv bolova, a kako mu one nisu pomagale, odlazio bi kući da odmara.

Radila sam i za njega i za sebe na poslu. Ostajala do kasno naveče. Kada bih došla kući, mrtva umorna bi se samo uvalila u krevet. Zagrlila ga i utonula u san. Jer, zaista nam je bio žestok tempo, puno posla a kratak dan, noć još kraća.

Andrea tada nije primijetila da se oni udaljavaju jedno od drugog. Trajalo je to skoro godinu dana.

U tom periodu je imala nekakav čudan osjećaj da sa Markom nešto nije uredu. Nije to bila samo glavobolja, već se i u zraku osjetila negativnost.

„Nastupio je period nekih čudnih raspoloženja. Počela sam sanjati i ružne snove. U bračnoj sobi sam se budila jer sam sanjala da se moj muž pretvara u vampira.

A onda šok – Marko je jedne nedjelje odbio zajednički ručak. Naglo je ustao i rekao da ne želi više da živi u ovom stanu, te da odlazi zauvijek. Slijedeći dan nije došao ni na posao. Firmu je prepustio svom rođaku, od koga je saznala da se preselio u okolinu Beča, te da tamo živi sa drugom djevojkom.

Preko noći je sve ostavio. Kao da ga ništa nije vezivalo za Andreu. U takvom stanju naša sagovornica će se javiti Vidovitom Adi. On joj je, nakon što je “otvorio zvijezdu”, kazao:

„Ne plaši se, od večeras ćeš mirno spavati. Ali, prije toga zaviri malo ispod bračnog kreveta. Pronaći ćeš nešto. Kada se toga oslobodiš, sve će biti uredu – kazao je Ado.

Andrea je zaista pronašla neobičan smotuljak. Javila je to Adi, a on je onda sve objasnio:

„To ti je donijela Markova ljubavnica. Željela je da vas rastavi i uspjela je, ali na kratko. Vratićemo ga – bio je optimista Ado.

Uslijedili su rituali na daljinu za čišćenje Andreinog doma i duše. Trajalo je to mjesec dana sa prekidima. Danas Andrea ne žali, jer desile su se lijepe stvari.

Jednog dana na vratima njenog doma pojavio se Marko. Došao je sa buketom crvenih ruža. Djelovao je slomljeno, jedva da je izgovorio:

„Želim te, griješan sam, oprosti mi“.

Andrei nije trebalo puno da otopli njeno srce. Ona je Marka voljela i voli ga i danas. Voli i on nju, ali eto, zli ljudi i negativne sile bili su na neko vrijeme prekinuli njihovu ljubavnu bajku.

“Vidoviti Ado je spasio naš brak. Zbog toga smo mu neizmjerno zahvalni“ kazala je na kraju Andrea.
Vidovitog Adu prozvali su kraljem vidovnjaka. Bavi se istjerivanjem džina, odnosno zlih duhova iz ljudi, a uz pomoć otvaranja zvijezde gleda čovjekovu prošlost, sadašnjost, budućnost. Kontakt telefon/viber je: 00387/ 61 486 402. (Naj portal/MARKETING)

Vidoviti ljudi

Iz paklenih muka Esmu Mehić je spasila Vidovita Rabija: ZAŠTO BAŠ MOJE DIJETE?

Published

on

Nikada nisam pomišljala da će se moja najveća noćna mora okončati skoro sasvim slučajno i da će ustvari uzroci svega toga ležati tako blizu mene. Da sam barem znala! Jer noći ispunjene vriskom, neartikulisanim zvucima, razbacane stvari po kući…, bili su moja svakodnevnica pune dvije godine.

Živjela sam u strahu, možda je bolje reći da sam samo postojala. Zapravo, života nisam imala, na ulicu nisam izlazila mjesecima. Jedina stvar koja me interesovala i zbog koje sam ponekada željela da da jutro i ne scane jeste: „Zašto moje dijete?“.

Jecaji na ulici

Moja kćerka, to divno stvorenje koje nikada nikome nije nanijelo zlo, koja je bila uzorna i odlična učenica, bila je bolesna, a uzrok niko nije znao. Imala je 16 godina. To je vrijeme kada se stva, kada se voli… A ona nije imala vrijeme, za nju je stalo. Živjela je u nekom svom svijetu gdje su joj očaj i bol bili zamjena za ljubav, a svaki novi dan imala je sve više džinovsko-šejtanskih napada.

Najteže od svega za jednu majku jeste kada gledate vaše dijete kako se pati, a vi mu ne možete pomoći. U stanju u kojem se nalazila ona čak nije ni znala da sam joj majka.

Da su bar doktori znali šta je mom djetetu! Ali, ne. Svi nalazi i snimci bili su uredni, a na terapije nije reagovala onako kako su oni očelivali. Počela sam da sumnjam da izlaz iz ove situacije uopće posoji, nisam vidjela nikakvu alternativu, nikakvu pomoć; samo moje dijete koje umjesto pjesme ispušta neartikulisane urlike poput mačke i psa.

Moja je Elma tonula sve dublje, a sa njom i ja. Za pomoć se nisam mogla obratiti nikome, jer ne bi vjerovali, tako da sam sav svoj teret nosila sama i to me jako boljelo.

Nakon, ko zna kojeg uzaludnog pokušaja da u bolnici nađemo lijek ili bar put do lijeka. Jednog dana sam plačući krenula iz bolnice i u putu sam sreča sboju staru poznanicu. Napokon sam zajecala i sve joj na ulici ispričala o našim jadima.

No, na moje iznenađenje ona mi je rekla kako je i sama imala nekih problema i dala mi je broj od Vidovite Rabije. Savjetovala mi je da kod nje odem što prije, ali ja Rabiju nisam odmah nazvala. Strahovala sam da ni ona neće pomoći mojoj Elmi.

Pramen kose

No jedno noći desio se najjači napad. Bacala je stvari po podu, vrištala… Ubrzo je izgubila svijest, uzgledala je kao da spava, što je mene još više prepalo. Vidjeti je tako neprirodno mirnu, čini mi se da je bilo još teže, nego je gledati rastrešenu i raspamećenu.

Tako kasno, u panici sam se javila Vidovitoj Rabiji. Tada nisam ni slutila da će moj telefonski poziv biti odlučujući za izliječenje moje kćerke. Nisam ni sanjala da ću otkriti uzrok njenog stanja i nepoznate bolesti.

Ukratko sam joj objasnila situaciju, a ona mi je rekla da će da prouči Dovu iz Kur'ana za moju Elmu, kako bi je smirila. A onda je, nakon što je „otvorila njenu zvijezdu“ kazala kako je moje dijete pod sihirima.

„Njoj su napravljeni sihiri preko pramena kose, a uradila je to njoj po krvi bliska osoba. Vi i ta žena se nikada niste voljele. Ona, zapravo, vas nije nikada prihvatila…. – govorila je vidovita Rabija, a meni je odmah bilo jasno da je to moja svekrva, jer me ta žena nikada nije prihvatila kao snahu.

Sutradan smo stigle kod Vidovite Rabije, moja kćerka nij mogla stajati na nogama, unijele smo je unutra. Rabija je uzela za ruku i počela da uči….

I upravo tada u toj prostoriji desio se najljepši trenutak u mome žiovotu. Elma se smirila i zovnula me „Mama“.  Rabija je nastavila učiti, a onda joj dala kocku sa tom učenom vodom.

Vodila sam je ukupno na devet tih duhovnih tretmana, kupala je učenom vodom, posipala posteljinu i garderobu njenu, prskala sobu u kojoj spava.

Danas, nakon svega, Elma je drugo dijete, sasvim je priroddna i zdrava, um joj se izvistrio, emocije probudila. Opet naš dom miriše toplinom i ljubavlju.

Njen kontakt telefon (viber) je 00387/61 486 302. Posjetite njenu FB stranicu: https://www.facebook.com/vidovitarabija/ (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending