Pratite nas

Poznati

Tragom pjesme “Hej, Branka, Branka, Branka”: TOMA ZDRAVKOVIĆ NIJE VJEROVAO U NJEN USPJEH!

Published

on

Poznato je da je legendarni Toma Zdravković uglavnom samom sebi pisao i komponovao pjesme. Malo je poznato, međutim, da je u Tominom stvaralaštvu bilo i žestokih padova i promašaja. Tako je na primjer, krajem osamdesetih godina, nakon povratka iz Amerike, Toma jako loše prolazio kod publike. Na “Hitu ljeta 1979” na kojem je nastupala mješovita ekipa pjevača narodne i zabavne muzike bilo je zviždanja, negodovanja, dobacivanja…

Zbog toga je Toma bio jako ljut, čak i depresivan. Počeo je da pije i da se glasno pita: “Šta mi je sve ovo trebalo?” Putovao je zajedno sa Mišom Markovićem, koji će u to vrijeme početi da komponuje i pjesme za zvijezde narodne muzike. Svoj rokerski impuls prenio je u nove narodne pjesme, udahnuo im zdravu dinamiku i lako pamtljive stihove. I Tomi je trebao hit.

“Toma je tada pjevao u kafani “Kum”, a ja sam komponovao “Branku” i “Svirajte mi tiho, tiše”. Snimio je u mom studiju. Kad se pojavila ploča, pitao sam ga da li je zadovoljan, a on mi je rekao da ima dobre pjesme, ali nema hita. Toliko mi je bilo krivo, da sam se Tomi unio u lice i rekao: “Branka” će te vratiti iz mrtvih!” Onako bijesan i ljut skočio je na mene, krenuo da me udari, ali nas, srećom, razdvojiše ljudi iz Jugotona. Poslije mjesec dana, “Branka” je bila ne hit nego tornado.

Kad je Branka već ušla u narod, sretnem Tomu u “Unionu”. Toma se opet zaletoo prema meni, kao fudbaler klizećim startom, klekao na koljena i skršenih ruku rekao: “Izvini!”. To je Tomina veličina – od agresivnog stvorenja pretvori se u dijete koje moli za oproštaj. – ispričao je pokojni hitmejker Miša Marković. (Naj portal)

Poznati

Milica poludjela od sreće: Ako mi je Čola poslao srce, skinuću se gola i trčaću oko zgrade

Published

on

Milica poludjela od sreće: Ako mi je Čola poslao srce, skinuću se gola i trčaću oko zgrade

Milica Todorović obožava Zdravka Čolića.

Uostalom, kao i mnogi.

Na jednom od svojih nedavnih nastupa pjevala je njegov hit, a snimak objavila na Instagramu i označila Čolin profil.

Stigao joj je komentar u vidu srca.

Sad, pitanje je samo – da li ga je “postavio” baš Čola ili neko ko upravlja njegovim profilom?

Ako je dobitna opcija ova prva, Milica je spremna da rizikuje.

– Molim vas, neka mi neko kaže da mi je pravi Zdravko poslao srce, a ne neko iz njegovog tima. Skinuću se gola i trčaću oko zgrade! Gospodine Zdravko, ja vas volim – u svom stilu je napisala uvijek dobro raspoložena ljepotica i nasmijala sve pratioce na Instagramu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending