Pratite nas

Poznati

Naj barometer: KO JE BOLJE OTPJEVAO “SJETIĆEŠ SE MOJIH RIJEČI” – TOMA ILI HALID?

Published

on

Jedna Tomina pjesma iz 1969. godine doživjela je svoju novu mladost. Presnimio je Halid Muslimović. Stihove je napisao Milan Petrović, a muziku komponovao Blagoje Košanin.

Toma je ovu pjesmu snimio na singlici, na kojoj ne vodeća pjesma bila “Odlazi, odlazi”, prvi put izvedena na festivalu Ilidža 69”. Tada je osvojio drugu nagradu publike.

“Tu pjesmu sam snimio zbog toga,što ja evo već 40 godina zapjevam raji uz gitaru, a svi me onda pitaju “šta je to, koja je to pjesma”? Ja to pjevam na svoj način, jer ne volim da kopiram. – kaže Muslimović, koji je bio mlad pjevač kada je Toma bio velika zvijezda, ali ga pamti samo po lijepim stvarima:

“Ja sam jako volio Tominu narav i bio je jedan od najvećih boema na estradi. Bio je kako direktan, pa se dešavalo, kada sjedi za stolom sa njemu dragim društvom, a onda dođe neko ko se njemu ne dopada, pa je on to znao lagano da eskivira. Nije volio, želio da mu sjedi neko za stolom ko mu donosi negativnu energiju, pa bio onda rekao: “Sovino molim te izvini, ali hajde sjedi za neki drugi stol“. Ja sam bio klinac, a on je bio dosta stariji od mene, a volio je sa mnom da sjedi, a ne znam zašto. Sa mnom su voljeli da sjede i Bora Čorba, Šaban Šaulić…. – prisjetio se Muslimović. (Naj portal)

Poznati

Milica poludjela od sreće: Ako mi je Čola poslao srce, skinuću se gola i trčaću oko zgrade

Published

on

Milica poludjela od sreće: Ako mi je Čola poslao srce, skinuću se gola i trčaću oko zgrade

Milica Todorović obožava Zdravka Čolića.

Uostalom, kao i mnogi.

Na jednom od svojih nedavnih nastupa pjevala je njegov hit, a snimak objavila na Instagramu i označila Čolin profil.

Stigao joj je komentar u vidu srca.

Sad, pitanje je samo – da li ga je “postavio” baš Čola ili neko ko upravlja njegovim profilom?

Ako je dobitna opcija ova prva, Milica je spremna da rizikuje.

– Molim vas, neka mi neko kaže da mi je pravi Zdravko poslao srce, a ne neko iz njegovog tima. Skinuću se gola i trčaću oko zgrade! Gospodine Zdravko, ja vas volim – u svom stilu je napisala uvijek dobro raspoložena ljepotica i nasmijala sve pratioce na Instagramu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending