Pratite nas

Poznati

Rijedak snimak: HARIS DŽINOVIĆ PJEVA I SVIRA “NEGDJE U DALJINI”

Published

on

Jednu od najpoznatijih sevdalinki napisao je Rade Jovanović, hrabri partizan iz Goražda, za vrijeme tamnovanja na Golom otoku.

Pjesmu je prvi put sniljena na nosač zvuka 1958. godine u izvedbi legendarne Nade Mamule, a ubrzo nakon nje i Safet Isović. Vremenom je prigrljena kao narodna I pjeva se na svim balkanskim prostorima, mada neki izvođači stavljaju tri x u kolini autora (kao nepoznat je autor).

Pjesmu su na svoj način, na nosačima zvuka pored ova dva velikana sevdaha, snimali Milan Babić, Hasna Kašmo, Semir Cerić Koke, Sejo Pitić, Hasiba Agić…
Haris Džinović je nije nimio ni na jedan nosač zvuka, ali u trenucima kada svira i pjeva za svoju i dušu raje koja ga sluša rado zapjeva upravo “Negdje u daljine”. Ovo je rijedak snimak njegovog sevdisanja.

Inače, u arhivu Radio Sarajeva sačuvano je nekoliko Džinovićevih izvedbi sevdalinki; između ostalih “Vrbas voda nosila jablana” I “Koja gora Ivo”. (Naj portal)

http://

 

 

Poznati

Pjevač Mensur Salkić se emotivnom porukom oprostio od sestre: Allahovom voljom preselila je na bolji svijet

Published

on

Pjevač Mensur Salkić objavio je na društvenim mrežama da je preminula njegova sestra Mensura.

– Allahovom voljom moja sestra Mensura je sinoć preselila na bolji svijet.

Zamolio bih sve prijatelje da pokažu poštovanje prema privatnosti moje porodice nakon ove tragedije koja nas je zadesila i na taj način svima olakšaju. Hvala vam na razumijevanju – napisao je Salkić.

Od Mensure se oprostila i produkcija Hayat.

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending