Pratite nas

Sudbine

Dolijali vidovnjaci prevaranti: PENZIONISANU MEDICINSKU SESTRU UBIJEDILI DA JE OMAĐIJANA

Published

on

Mjesecima je policija u Srbiji tragala za vidovnjacima prevarantima, koji su jednoj penzionerki iz Niša, inicijala LJ.S. na prevaru uzeli preko 1.500 eura.

Mediji su u subotu objavili da su uhapšeni 34 – godišnji muškarac i 24 – godišnja i žena iz okoline Bačke Palanke.  Naime, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu i Novom Sadu, intenzivnim operativnom radom rasvijetlili su razbojništvo i prevaru i po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu protiv njih oboje podnijeće krivične prijave zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili ova krivična djela.

Oni se sumnjiče da su, prošle godine, više puta pozivali šezdesettrogodišnju ženu iz Niša, govoreći joj da je pod dejstvom crne magije, a zatim joj ponudili da skinu magiju uz novčanu nadoknadu, što je ona i prihvatila.

Žena je, kako se sumnja, početkom decembra dio novca uplatila elektronskim putem, po uputstvima koje su joj davali osumnjičeni, a potom se, po dogovoru, našla sa njima da im da ostatak novca. Tom prilikom, tridesetčetvorogodišnji muškarac zadao joj je udarac u stomak i iz ruku oteo kovertu sa novcem.
63 – godišnja Nišlijka LJ.S. je do njih došla preko interneta. U želji da se izliječi od depresije, upala je u njihovu klopku.

Očajna žena kaže da ni sama ne zna koliko je vidovnjacima i iscjeliteljima tokom proteklih dvadesetak godina dala para, a da svoju boljku nije izliječila. Posljednji takav slučaj dogodio se 2. decembra, kada joj je navodni vidovnjak na vrata poslao “saradnike”, koji su je istukli i ukrali joj oko 800 eura.

Lj.S. kaže da je odlučila da potraži pomoć na drugoj strani s obzirom na to da, kako tvrdi, nije uspjela da se izbori sa svojom bolešću ni lijekovima ni psihoterapijama.

“Penzionisana sam kao medicinska sestra, od depresije patim dvadesetak godina, dobijala sam razne terapije, išla u dnevnu bolnicu, liječena sam i u psihijatrijskoj ustanovi, ali mi se stanje pogoršavalo. Priznajem, pokušala sam i suicid jer nisam mogla da podnesem nemogućnost normalnog funkcionisanja. Bilo je perioda kada sam zbog depresije bila vezana za postelju, bez mogućnosti da obavljam i osnovne kućne poslove – iskreno o svojoj bolesti priča Nišlijka.

Nakon što je izgubila nadu da će se oporaviti uz medicinsku pomoć, Lj. S. na Jujtubu počinje da prati vidovnjake od kojih se neki deklarišu kao specijalisti za liječenje depresije.

“Prilikom prvog kontakta sa jednom ženom koja je tvrdila da ima lijek za mene, saznala sam da je uzrok mojih problema crna magija. Rekla mi je da sam opsjednuta demonima i nečistim silama, da prijeti opasnost i mom sinu i suprugu, da nam je kuća puna negativne energije i tražila mi da joj uplatim 150 eura za “sveti materijal” za moje liječenje. Učinila sam to, a ona mi je poslala nešto što je ličilo na stvari koje se kupuju na vašaru. Kazala mi je da će mi dostaviti i neku amajliju, ali to se nije desilo. Nakon što sam je više puta pozivala telefonom, blokirala me je. Kada je moj suprug saznao za to, podnio je protiv te žene krivičnu prijavu – opisuje početak svojih muka Lj. S.

Poslije par mjeseci sam počela da tražim druge vidovnjake, govorili su mi da sam pod magijom, da je moja odjeća zakopana na groblju, da sam smrtno ugrožena, da će mi sin nastradati… Kad vam neko tako nešto kaže, želite da se uhvatite za slamku da se spasite. Uzimala sam krišom novac, da muž ne sazna i slala im. Jednom sam poslala 200 eura, a on je odmah tražio još toliko jer je navodno vidio na meni prokletstvo čim je dobio prvi novac. Nisam mu poslala ništa, bilo mi je sumnjivo, kako to da odmah nije vidio to prokletstvo kad je vidovit, nego tek kada je dobio pare. Više mi se nije javio – nastavlja svoju ispovijest Lj. S.

Kako dalje priča uznemirena žena, kontaktirala je raznorazne “Moćne”, “Svemoćne”, “Majke”, “Očeve” raznoraznih ličnih imena, koji su listom radili isto, tvrdili da je pod magijom i tražili pare da bi je uklonili.

“Shvatila sam da me varaju pa sam na par mjeseci odustala, a i muž mi je zabranio da se time bavim. Međutim, stanje mi se pogoršavalo. Išla sam i u manastir Tumane, ali mi nije bilo bolje, pa sam se opet okrenula vidovnjacima. Neki su navodno besplatno nudili pomoć, hvalili se da vraćaju život u normalu i obećavali napredak i blagostanje. Ništa od toga nisam dobila ni od neke Nikolije, ni svemoćnog Blagomira ni moćnog Dušana ni drugih. – priča Lj. S.

Kaže da je 26. novembra stupila u kontakt sa novim vidovnjakom “gospodinom Simonidom”, navodno iz Srpske Crnje.

“Kazao mi je da vidi negativnu energiju u mojoj kući, da su mi čini napravljene na novcu, te da moram da mu pošaljem novčanice kako bi me spasao. Kada sam mu kazala da nemam para, rekao je “Bolje da se snađete za novac, nego da ga dajete za sahrane, toliko vam loše stoje stvari”. Mnogo sam se uplašila, pa sam odlučila da ga poslušam. Podigla sam 1. decembra kredit u iznosu od 200.000 dinara i istog dana uplatila 18.000 dinara na ime njegove saradnice.

“Sutradan mi je telefonirao i naredio da odradim jedan ritual kako bih spasila sebe i porodicu. Objasnio mi je da poredam novčanice na crvenom platnu, pored novca stavim naše fotografije, zapalim svijeću, te da mu sve to slikam. Učinila sam kako mi je rečeno, a on me je upitao zar samo toliko para imam u kući. Kazao mi je da ništa ne krijem od njega, te da sav novac do posljednje pare moram da mu predam kako bi ga očistio od nečistih sila. Dalje je rekao da će mi poslati svoju najbolju saradnicu koja će u Niš stići oko ponoći i za pola sata sprovesti ritual uklanjanja čini sa para. Objasnio mi je da sve to moraju da odrade van moje kuće jer je ona navodno pod uticajem negativne energije, a da ja ne mogu da prisustvujem ritualu jer će me napasti nečiste sile – opisuje Nišlijka prevaru čija je žrtva bila.

Ona je slijepo slušala njegove savjete. Izašla je iz kuće sa novcem. Tamo su je sačekali neki muškarci, koji su očito u vezi sa uhapšenim parom iz Vojvodine, pretukli je i oteli joj novac. (Naj portal)

Sudbine

Dragan Vratonjić ima sjajna iskustva sa Krnjićevim sokom za dijabetes: NISAM VIŠE (PRE)SLADAK

Published

on

Kažu da je rudarski hljeb sa sedam kora, ali će vam vjerovatno svi koji su nekada radili kao vozači kamiona reći isto za svoju profesiju. Duge smjene, nespavanje i visoki rizik, spadaju u opis posla profesionalnog vozača kamiona. Potvrdit će vam to i 35-godišnji Dragan Vratonjić, rodom iz Ivanjice (Srbija), ali već 12 godina živi u Ćaćku.

Sretno je oženjen, otac je dvoipogodišnjeg sinčića, za kojeg bi život dao. Dragan, kao profesionalni vozač, putuje cijelom Evropom. Kamion mu je druga kuća. Ne žali se na posao, jer je zarada dobra, jedino što mu nedostaje porodica. Suprugu i sina viđa u dane vikenda, a ponekada ih ne vidi i po 15 dana.

Za ovaj ragovor smo ga zatekli u Italiji. Veoma prijatan sagovornik ispričao nam je kako je pobijedio dijabetes TIP 1 uz pomoć Konjičkog sirupa, kojeg priprema čuveni travar Mirsad Krnjić, ali i otkrio kako je bajker od malih nogu. Motore ja zavolio uz ujaka još kao dječačić i od tada je u bajkerskom svijetu. Priprema se za susret bajkera u Trebinju koji je zakazan početkom juna. Kaže, već je rezervisao hotelski smještaj za sebe i suprugu, pomalo je uzbuđen jer prvi put u životu dolazi u Bosnu, a mnogo toga lijepog je čuo o Bosni i Bosancima.

Visoke vrijednosti šećera za njega su prošlost. Dijabetes Tip 1 je nestao. Njegova gušterača radi kao “švajcarski sat”. On se danas sjano osjeća!

A samo pola godine ranije njegovo stanje je bilo zabrinjavajuće. Čak je proveo 15 dana na bolničkom liječenju.

“Krajem prošle godine sam osjetio da nešto nije uredu sa mojim zdravljem. Najčudnije mi je bilo što sam često ustajao noću da mokrim, a to ranije nije bio slučaj. Odmah poslije novogodišnjih praznika otišao sam da obavim medicinske pretrage. Nalazi su pokazali da mi je visina šećera 21. Uz to bile su i neke bakterije u mokraći, pa su me zadržali u bolnici 15 dana. Nakon što su upalu sanirali, poslali su me kući te mi propisali da 4 puta dnevno primam inzulin – započinje priču Dragan Vratonjić.

Riječ je o onom rjeđem tipu bolesti koji predstavlja svega 10 posto svih slučajeva dijabetesa, a obično se javlja u razdoblju između djetinjstva i 30. godine života, najčešće u doba djetinjstva i adolescencije. Draganova gušterača proizvodila je neznatnu količinu inzulina, hormona koji reguiše metabolizam ugljikohidrata u tijelu.

Uz sve to šokantno je djelovala informacija da za dijabetes tipa 1 nema lijeka, osim što se bolest može držati pod kontrolom injekcijama hormona inzulina kako bi Dragan mogao imati relativno normalan život.

Tromjesečno prosjek šećera kod Deragana je iznosio 22 jedinice, tako da je inzulinska terapija bila jedino rješenje

“U januaru su mi nalazi bili katastrofalni. Oscilacije šećera su bile svakodnevne od hipo do hiper. Nije bilo ni malo dobro za moje zdravlje, a dodatni rizik je bio što sam stalno za volanom, putujem po cijeloj Evropi. Dakle, imam i neuredan život, a dijabetes zahtijeva poseban režim ishrane, fizičke aktivnosti – kazuje naš sagovornik.

Priznaje da do tada ništa nije znao o šećernoj bolesti, ali se počeo privikavati na novi način života.

“Čim sam izašao iz bolnice, slučajno čujem da je prijatelj moga druga koristitio Krnjićevu terapiju za šećernu bolest, te da je vrlo brzo normalizirao vrijednosti šećera. Odmah sam stupio u kontakt sa Mirsadom Krnjićem u Konjicu, a on me povezao sa doktorom Mišom Vučkovićem i nutricionistom Anom Trkuljom.

Kako su bili svježi nalazi, odmah sam preuzeo terapiju, uz preporuku da prvih dana uzimam i biljnu terapiju i inzulin. Redovno sam ih obavještavao o vrijednostima šećera, a kako su se one vraćale u normalu tako sam smanjivao doze inzulina. Dvadesetak dana kasnije ja sam prestao da se bodem injekcijama inzulina – priča Dragan.

Trajala je ta njegova borba sa dijabetesom skoro tri mjeseca. Dragan je ukupno potrošio tri kompletne terapije, a od nedavno ne pije više ni sirup…Uzimao je samo čajeve, ali ni njih više ne pije. Nema potrebe!

“Ja evo već skoro mjesec dana ne pijem više Krnjićvu terapiju, a kontrolišem redovno vrijednosti šećera. One su u normali. Stesao sam i 20-tak suvišnih kilograma, strogo se pridržavam uputa Ane Trkulje Vučković u vezi režima ishrane. Pojedem ponešto i od “zabranjene” hrane, ali šećer je uvijek u granicama normalnih vrijednosti – ne krije svoje zadovoljstvo Dragan.

Nakon svega Dragan će vam kazati da je bilo svega, a najviše neprospavanih noći i strahova od posljedica šećrene bolesti. Na kraju on je uz pomoć biljnih terapija travara Mirsada Krnjića iz Konjica, te stručne savjete Miše i Ane Vučković pobijedio. Njegovi nalazi su odlični, tabele idealne, a on “puca” od zdravlja.

Kontakt telefon travara Mirsada Krnjića je 061 383 325. Pozivni za BiH je 00387.

Brojna svjedočenja prezadovoljnih pacijenata i možete pronaći i na Facebok grupi: Biljem protiv šećerne bolesti (Naj portal)

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending