Pratite nas

Zanimljivosti

Ljubav je slijepa: ON JE NIZAK, DEBEO, IMA VELIKI NOS I…, ALI JA GA LUDO VOLIM

Published

on

Ponekad nas iznenadi to što smo privučeni nekom osobom koja ne samo što ne odgovara našim ustaljenim „kriterijumima“ već je sa njima u potpunom kontrastu.
Jedna djevojka priča svoja iskustva:

“Bio je nizak, mršav sa velikim nosem i mnogo je pušio. Ne znate koliko ja prezirem pušenje! Ali iz nekog razloga bila sam potpuno zanesena. O, Bože, bio je jednostavno nevjeerovatno izazovan!“

Nisu imali mnogo zajedničkog, nije mislila da je on zgodan, nije joj bio simpatičan. Da li je to onda bio njegov miris? Da li ju je podsjećao na nekog ili je izazvao u njoj neku podsvjesnu pobunu?

Ovo su pitanja na koja psiholozi pokušavaju da odgovore godinama. Hipoteze variraju, ali jedno je sigurno: ako ikada poželite da jednostavno skočite na nekog neuredno odjevenog, čak iz nekog razloga mrskog, kolegu, imajte na umu da niste jedini.

Šta podstiče takve želje?
Jedna od mogućnosti jeste da vas na neki način takvi ljudi podsjećaju na neku osobu, oca, ujaka ili majku – na neko snažno iskustvo koje ste imali u prošlosti.

Najbitnije stvari u određivanju vaše ličnosti dešavaju se kada ste dijete. Vaša majka možda danas ima preko 50 godina, ali kada ste imali 4 ili 8 godina, ona je bila predivna dok se spremala za zabavu ili neki poseban praznik… Taj dio prošlosti ostaje u vašoj pameti godinama.

Ukoliko izuzmemo ovo, klinički psiholog dr Džek Porter smatra da je ova pojava više ženski nego muški fenomen. Žene više obrađuju informacije od muškaraca. Čak iako žena ne misli da je muškarac zgodan na prvi pogled, ako uopšte ima potencijala, ona će nastaviti da traga, jer je radoznalija.

A muškarci, šta je sa njima?
U nedavnoj online raspravi na ovu temu „Cloud9foru2baby“ je rekao da je miris kod djevojaka ono što privlači momke, a samim tim i objašnjenje za neke „nevjerovatne postupke“ kao kada, na primjer, najbolji tip iz društva iznenada biva potpuno očaran djevojkom za koju bi svi do tog trenutka rekli da je krajnja outsider-ka.

Bilo kako bilo, ljubav je često krajnje iznenađujuća i nepredvidiva, a ko zna… možda je i bolje što je tako? (Naj portal)

Zanimljivosti

Šumaherov dečko: Ralfova bivša žena znala je za nas, rekao sam joj da spavamo

Published

on

Šumaherov dečko: Ralfova bivša žena znala je za nas, rekao sam joj da spavamo

Bivši vozač Formule 1 i brat legendarnog Michaela, Ralf Schumacher, prije dva mjeseca izazvao je veliku pažnju kad je objavio da je homoseksualac.

15 godina mlađi partner

Na društvenim mrežama objavio je fotografiju s 15 godina mlađim partnerom Etienneom Bousquet-Cassagneom i priznao da je dvije godine s njim u vezi. Uslijedilo je puno pozitivnih reakcija na autanje, među ostalima, i ona njegovog sina Davida.

No sada se oglasila Ralfova bivša supruga Cora, s kojom ima spomenutog sina, a bili su u braku 14 godina, do 2015. Njih dvoje su nakon razvoda ostali u sjajnim odnosima. Ali Cora sada u intervjuu za Spiegel tvrdi da se osjeća prevareno.

Govori kako nije znala da joj bivši muž ima dečka niti da je homoseksualac iako se, kako ističe, o tome pričalo još dok je bio u Formuli:

– Voljela bih da je Ralf bio otvoreniji prema meni ili da me na neki način uključio u tu odluku. To bi bilo poštovanje prema meni.

Tokom njegove karijere bilo je puno priča i često sam ga pitala je li što od toga istina. Uvijek je sve negirao govoreći mi da umišljam. Čak mi je savjetovao da potražim stručnu pomoć. I onda kad je objavio da je homoseksualac, zaista sam se osjećala izdano, kao da me pogodio nožem. Teške objave poput ovih uvijek utječu na ljude oko vas, uključujući bivšu suprugu s kojom imate dijete. Osjećam se kao da sam potratila najbolje godine svog života. Često se pitam je li ikad bio potpuno iskren prema meni.

Mi smo par

Na ovo je odlučio reagirati Schumacherov dečko. Bousquet-Cassagne je u prvom javnom istupu u intervjuu za RTL rekao: “Razočaran sam Corinim izjavama. Mislio sam da imamo dobar odnos s njom zato što smo se Ralf i ja ranije našli s njom.

– Ona me pitala spavamo li nas dvojica zajedno, a ja sam joj odgovorio: ‘Naravno, da. Mi smo zajedno, mi smo par.’ Ona je reagirala tako da joj je bilo drago zbog nas i to je bilo super. Proveli smo divnu sedmicu s Corom. Zato sam razočaran onim što sada govori.

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending