Pratite nas

Zdravlje i ljepota

ČIŠĆENJE KRVNIH SUDOVA: Svako jutro sažvačite čehnu bijelog luka

Published

on

U našem narodu postoji dosta vjerovanja vezana za bijeli luk, a jedno od njih glasi: “Onaj ko svako jutro tokom 40 dana pojede po jednu čehnu bijelog luka, moći će i preko dana da vidi zvijezde”.

Na prvom mjestu beli luk snižava krvni pritisak kao i nivo holesterola u krvi. Odmah iza toga, ova biljka je dokazan antibiotik, pa se veoma često upotrebljava za suzbijanje prehlade i gripa, a koristan je i kao preventiva protiv ovih bolesti. Redovnim konzumiranjem belog luka umanjuje se rizik od pojave raka, povećava imunitet i proizvodnja antitijela u organizmu. Potvrđeno je da djeluje protiv ćelija tumora pa je korisno pomoćno prirodno sredstvo za liječenje raka. Štiti krvne sudove i smanjuje rizik od srčanog i moždanog udara.

Bijeli luk djeluje protiv crijevnih parazita, tako da osobe koje redovno konzumiraju ovu namirnicu teško da mogu da obole od parazita u crijevima. Lambrija (parazitarna bolest crijeva), uspješno se liječi uz pomoć svježeg bijelog luka i to svega za nekoliko dana. On je takođe, veoma moćan borac protiv gljivičnih infekcija.

Za zdrave krvne sudove:
Jednu čehnu bijelog luka stavite u usta i natapajte pljuvačkom, valjajte po ustima…. Nakon pola sata izbacite čehnu iz usta. Kinezi smatraju da na ovaj način izbacujete iz tijela toksine i sve ono što izaziva bolest u organizmu. (Naj portal)

Zdravlje i ljepota

DE LA LUNA, 100% prirodni eliksir: Neka vam koža bude izvor samopouzdanja, a ne anksioznosti

Published

on

DE LA LUNA, 100% prirodan eliksir, pruža izuzetnu njegu i najzahtjevnije kože. Toliko zdrav da može i da se jede (regeneriše sluzokožu želuca).

Spoj određenih ljekovitih trava u preciznim razmjerama, pčelinjeg voska i maslinovog ulja daje eliksir koji trebate imati u kućnoj apoteci.

Ova magična formula pomaže kod upala, bubuljica, ojeda, crvenila, iritacija, osipa, opekotina, gljivičnih infekcija, herpesa, ispucale i suve kože, ujeda insekata…

Pomaže kod regeneracije kože, hidrira i efikasno spriječava nastanak novih i ublažava već postojeće bore. Eliksir De la Luna sadrži vitamine, minerale, proteine, masne kiseline.

Koža treba da bude izvor samopouzdanja, a ne anksioznosti. Neke bezbrižnosti možete da kupite.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending