Pratite nas

Poznati

Kako je Zorica opjevala merakliju i rakiju: POSLUŠAJTE NARODNJAK “MOGA MILA POGODILA ŠLJIVA”

Published

on

Na vašarima ili zabavama često se može čuti pjesma “Joj, joj, Mile okani se šljive”. Riječ je o narodnjačkoj pjesmi iz sedamdesetih godina prošlog vijeka, koju je snimila Zorica Grba, pjevačica koje je imala toplu interpretaciju, izvanredne glasovne mogućnosti, ali….

U karijeri je snimila desetak singlica i tri albuma, sarađujući sa Novicom Uroševićem, Ljubom Kešeljom, Draganom Aleksandrićem, Hasanom Dudićem, Mićom Živojinovićem, Danilom Miškovićem, Borom Dugićem, Mišom Markovićem, Timetom Petrovom, Novicom Nikolićem Patalom, Rajkom Marinkovićem Budžom, Dragom Cvetkovićem… Jedne godine je dobila nagradu na festival “ILidža”.

Mada pjesma “Moga Mila pogodila šljiva”, nije najveći Zoricin uspjeh, ipak se smatra njenom “ličnom kartom”. Stihove je napisao Mića Živojinović. Šaljivi su, ali izvorni, narodnjački. Zorica je u početku odbijala da snimi tu pjesmu, ali su je ubijedili.

Ima u ovoj pjesmi i istine: “Moga Mila pogodila šljiva, nije s grane nego iz kafane… Za sve što mu fali krivi su ostali, za sve čega nema kriva mu je žena….

Nakon preslušavanja pjesme mnogi će pomisliti da je ukraden fošpil narodnjaka iz Srbije “Odakle si sele”. Istina je drugačija. Zapravo, iz ove Zoricine pjesme je uzet foršpil za “Odakle si sele”. Istinu o tome najboje zna Branimir Đokić, čuveni harmonikaš koji je uradio aranžam za Zoricin hit o MIletu i šljivovici. (Naj portal)

Poznati

Milica poludjela od sreće: Ako mi je Čola poslao srce, skinuću se gola i trčaću oko zgrade

Published

on

Milica poludjela od sreće: Ako mi je Čola poslao srce, skinuću se gola i trčaću oko zgrade

Milica Todorović obožava Zdravka Čolića.

Uostalom, kao i mnogi.

Na jednom od svojih nedavnih nastupa pjevala je njegov hit, a snimak objavila na Instagramu i označila Čolin profil.

Stigao joj je komentar u vidu srca.

Sad, pitanje je samo – da li ga je “postavio” baš Čola ili neko ko upravlja njegovim profilom?

Ako je dobitna opcija ova prva, Milica je spremna da rizikuje.

– Molim vas, neka mi neko kaže da mi je pravi Zdravko poslao srce, a ne neko iz njegovog tima. Skinuću se gola i trčaću oko zgrade! Gospodine Zdravko, ja vas volim – u svom stilu je napisala uvijek dobro raspoložena ljepotica i nasmijala sve pratioce na Instagramu.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending