Pratite nas

Zanimljivosti

Neobične presude u Hrvatskoj: U “ĆORKU” ZBOG “CRKNI LUĐAKINJO” ILI AKO JOJ KAŽEŠ PONAŠKI DA JE “P-DAVALICA”

Published

on

Na portalu sudske prakse, među presudama Visokog prekršajnog suda Hrvatske, mogu se vidjeti brojne presude koje su donesene tokom minulih godina, a odnose se na porodične i bračne razmirice.

U većini slučajeva akterima su izricane novčane kazne i to zbog povlačenja, držanja za ruku, sprječavanja prolaska na vrata ili kroz dvorište. Evo nekih najzanimljivijih:

U Virovitici je D.I. dobio 20 dana zatvora uslovno na šest mjeseci i zabranu približavanja supruzi. On je tokom svađe vikao na suprugu, te joj uputio niz pogrdnih riječi i psovki.

M.D. je u Karlovcu 2019. godine “zaradio” 30 dana zatvora jer je došavši u stan pod uticajem alkohola sinu jekao da mu “pr*i mater… “ Pri tom je supruzi, koja je pokušala da smiri situaciju rekao „Glupačo jedna”, te je poslao “u materinu”. Supruga ga prijavila, ali se predomislila kada je vidjela da će ostati bez muža mjesec dana.

U decembru 2019. Godine D. M. iz Zagreba je proglašen krivim jer je nevjenčanoj supruzi rekao nekoliko “sočnih riječi”. Ujesto animir damom, nazvao je “ponaški” adekvatnim izrezom, te joj još dodao “crkni, luđakinjo”. Uz sve to, stao joj ne na put prema izlazu iz stana, nije želio da ga napusti.

Iako je D.M, tvrdio da joj je rekao “Idi da se liječiš, ne zaslužuješ da se s tobom lijepo razgovara”, te da je tom prilikom stao na ulazna vrata stana kako bi pokušao da spriječi da vodi njihovo zajedničko dijete, sudija mu je izrekao novčanu kaznu u iznosu od 2.4000 kuna, koja je umanjena za 300 kuna zbog vremena provedenog na zadržavanju u policiji.

Ima i slučajeva kada u sudnici završe snaha i svekar, snaha i djever ili dvije jetrve.

Svekar je bio ljubitelj čašice, snaha mu je prigovorila da “opet pije”, a on je pošalje u “materinu” i još doda kako se ona “taslači preko mobilnog”.
Snaja mu je uzvratila riječima”Marš van iz kuće, kupi stvari i gubi se van”. Oboje su završili kod sudije, ali je palo pomirenje.

U Slavoniji su se preporekle jetrve. Naime K.F. je tokom svađe jetrvi rekla da se taslači za deset eura, a onda joj pokazala srednji prst. Dobila je “čestitku” u iznosu od 1.000 kuna!

Jedna Korčulanka “zaradila” je novčanu kaznu 1.000 kuna jer je vrijeđala brata svoga pokojnog supruga. On je prolazio putem pored njene kuće, a ona mu s prozora opsovala majku, nazvala ga majmunom, te mu uputila još nekoliko “sočnih” riječi. Djever je tužio, njoj stigla čestitka!

Čini se da je najteže prošla jedna 50-godišnja Zagrepčanka. Ona je “zaradila” 45 dana “iza rešetaka”, preinačenih na uslov od dvije godine, jer je u svađi, svome mužu rekla da “puši onu stvar”. (Naj portal)

Zanimljivosti

Šumaherov dečko: Ralfova bivša žena znala je za nas, rekao sam joj da spavamo

Published

on

Šumaherov dečko: Ralfova bivša žena znala je za nas, rekao sam joj da spavamo

Bivši vozač Formule 1 i brat legendarnog Michaela, Ralf Schumacher, prije dva mjeseca izazvao je veliku pažnju kad je objavio da je homoseksualac.

15 godina mlađi partner

Na društvenim mrežama objavio je fotografiju s 15 godina mlađim partnerom Etienneom Bousquet-Cassagneom i priznao da je dvije godine s njim u vezi. Uslijedilo je puno pozitivnih reakcija na autanje, među ostalima, i ona njegovog sina Davida.

No sada se oglasila Ralfova bivša supruga Cora, s kojom ima spomenutog sina, a bili su u braku 14 godina, do 2015. Njih dvoje su nakon razvoda ostali u sjajnim odnosima. Ali Cora sada u intervjuu za Spiegel tvrdi da se osjeća prevareno.

Govori kako nije znala da joj bivši muž ima dečka niti da je homoseksualac iako se, kako ističe, o tome pričalo još dok je bio u Formuli:

– Voljela bih da je Ralf bio otvoreniji prema meni ili da me na neki način uključio u tu odluku. To bi bilo poštovanje prema meni.

Tokom njegove karijere bilo je puno priča i često sam ga pitala je li što od toga istina. Uvijek je sve negirao govoreći mi da umišljam. Čak mi je savjetovao da potražim stručnu pomoć. I onda kad je objavio da je homoseksualac, zaista sam se osjećala izdano, kao da me pogodio nožem. Teške objave poput ovih uvijek utječu na ljude oko vas, uključujući bivšu suprugu s kojom imate dijete. Osjećam se kao da sam potratila najbolje godine svog života. Često se pitam je li ikad bio potpuno iskren prema meni.

Mi smo par

Na ovo je odlučio reagirati Schumacherov dečko. Bousquet-Cassagne je u prvom javnom istupu u intervjuu za RTL rekao: “Razočaran sam Corinim izjavama. Mislio sam da imamo dobar odnos s njom zato što smo se Ralf i ja ranije našli s njom.

– Ona me pitala spavamo li nas dvojica zajedno, a ja sam joj odgovorio: ‘Naravno, da. Mi smo zajedno, mi smo par.’ Ona je reagirala tako da joj je bilo drago zbog nas i to je bilo super. Proveli smo divnu sedmicu s Corom. Zato sam razočaran onim što sada govori.

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending