Pratite nas

Poznati

Baš su se pjevale Acine pjesme: HEJ KRČAMRICE, FATO MORI DUŠMANKE

Published

on

Sedamdesetoh godina prošlog vijeka nastali su hitovi “Krčmarice, još vina naroči”, “Biljana, “Fato, mori dušmanke”, “Prd tvojom školom čekaču ja”… Pjevao ih je Aca Matić.

Pjesme su ostale, a Aca je već polovinom osamdesetih godina skoro nestao sa scene. Zbog utaje poreza osuđen je na zatvorsku kaznu. On je tokom 1973. godine jedini završio iza rešetaka, iako su tada zbog utaje poreza, te primanja honorara na ruke, na meti inspektora bili Safet Isović, Bora Spužić Kvaka, Silvana Armenulić, Hašim Kučuk Hoki…

Aca Matić je pjevao jednostavno, ležerno, opušteno, bez visina. Iako je djelovao ozbiljno na omotima ploča, bio je pravi boemčina i veseljak zaljubive prirode. Rado se vjenčavao a nerado razvodio. O njemu se pričalo da je ulazio u novi brak, a još nije ni raskinuo prethodni.

1970. snimio je i “Hej, krčmarice”, pjesmu svog života i jedan od najvećih hitova narodne muzike. Kakav je to bio hit, krš i lom, kazuje podatak da je Fabrika stakla u Paraćinu udvostručila tih godina proizvodnju čaša.

“Krčmarica” je preko noći postala veliki hit, i to u godini kad je Šaban snimio “Utjehu”, Safet “Hanku”, a Hoki “Pijem da je zaboravim”.

Kad se zaratilo u bivšoj Jugi, Aca Matić je otišao “preko bare” i otvario svoj restoran. Okupljao je kolege i prijatelje iz cijelog svijeta, mnogo više je trošio nego što je zarađivao, i propao u biznisu. Preminuo je 29. oktobra 2011. Godine. (Naj portal)

Poznati

Pjevač Mensur Salkić se emotivnom porukom oprostio od sestre: Allahovom voljom preselila je na bolji svijet

Published

on

Pjevač Mensur Salkić objavio je na društvenim mrežama da je preminula njegova sestra Mensura.

– Allahovom voljom moja sestra Mensura je sinoć preselila na bolji svijet.

Zamolio bih sve prijatelje da pokažu poštovanje prema privatnosti moje porodice nakon ove tragedije koja nas je zadesila i na taj način svima olakšaju. Hvala vam na razumijevanju – napisao je Salkić.

Od Mensure se oprostila i produkcija Hayat.

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending