Pratite nas

Poznati

Malo poznati detalji o Nini Rešiću: KAKO JE KRISTIJAN GOLUBOVIĆ SPAŠAVAO PJEVAČA IZ SVINJCA?

Published

on

O kontraverznom Amiru/Nikoli Nini Rešiću, koji je umro prije 14 godina pričaju se brojne dogodovštine; od toga da je devedesetih godina promijenio ime na nagovor Zorana Bašanovića i njegove tadašnje djevojke Dragane Mirković, do onih tužnih da je zadnje dane života bio ostavljen od svih.

On je zaista jedno rijeme krio da je Musliman, pa je u Srbiji počeo nastupati kao Nikola. Međutim, otrila ga je njegova prva supruga sa kojom je imao kćerku, predočila njegov rodni list javnosti, a onda je Nino otišao crkvu u Beogradu, pa uzeo ime Nikola. Tako se smirila hajka oko njegove vjere, jer u Srbiji tokom 1993. i 94. godine na estradnoj sceni nije bilo mjesta za Muslimane (jedino se pomalo vrtio Šeki Turković)

Zbog vjerske pripadnosti 1995. godine Ninu su u Paraćinu pozvali na zabavu u jedno selo. Rekli mu da je igranka, a ono ga odveli u svinjac, dali mu mikrofon i tjerali ga da pjeva. Spasio ga je Kristijan Golubović.

“Kažem tim ljudima da ne maltretiraju čovjeka, jer sam već bio autoritet. Oni se cerekaju, omalovažavaju ga. Grogoću svinje, Nino drhti i pjeva, oni se smiju, čovjeku stvarno bilo neprijatno. Istog trenutka sam prekinuo ta poniženja, te Ninu izvukao iz svinjca – ispričao je Kristijan Golubović. (Naj portal)

Poznati

Emir Lapsus u sred Beograda vukao krevet: U SPOT ULOŽENO NEKOLIKO HILJADA EURA

Published

on

Emir Aličković, poznatiji kao Emir Lapsus, nakon što se upustio u solo karijeru, neumorno je radio na novim pjesmama kako bi opravdao očekivanja publike. Naime, Emir je poznat po baladama koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim i filmskim spotovima, a sada, nakon diskografske pauze, obradovao je publiku novom pjesmom koja nosi naziv „Prodajem“.

Nakon napuštanja benda, mnogi su predviđali u kojem pravcu će ići njegova karijera i da li će uspjeti da zadrži simpatije publike i kao solo izvođač, ali s obzirom na potražnju za Emirom, reklo bi se da je u tome uspio. Aličković je čitavu ljetnu sezonu nastupao i nije bilo kluba u kojem se nije tražila karta više, a publika je željno iščekivala nove pjesme.

„Prodajem“ je već objavom teasera privukla pažnju, a pjesma je svjetlost dana ugledala 16. septembra, na njegov rođendan. Kako kaže, odlučio je da svima onima koji ga podržavaju i prate kroz karijeru za svoj rođendan pokloni pjesmu. Režiju spota potpisuje Haris Dubica, a muziku i tekst Marko Drežnjak i Rade Rakazov, dok je aranžman radio Dušan Alagić.

Pored toga, Emir se odlučio na hrabar potez te će sve svoje nove pjesme objaviti na svom YouTube kanalu, što je izuzetno rizično jer ovoj platformi treba vrijeme da provjeri svaki kanal, te samim tim dozvoli pjesmama pozicioniranje na trendingu.

Ovo je prva u nizu pjesama koje će izaći, a u narednom periodu biće objavljene bar još dvije numere koje će svakako biti drugačije od onoga na šta je publika navikla.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending