Pratite nas

Zdravlje i ljepota

REUMA, BOL U KOSTIMA: Kako napraviti ljekovitu tinktura od gaveza? (Recept)

Published

on

Uporni bolovi u kostima i naročito zglobovima, mogu načisto da nas izmore. A to odlično znaju svi koji pate od reume.

Zato vam predlažemo rusku tinkturu čiji je glavni sastojak gavez. Ovo je rijetko lhekovita biljka. U narodnoj medicini se najčešće koristi poslije preloma kostiju, za ublažavanje reumatskih bolova, bolova u zglobovima i kostima.

Latinsko ime gaveza je Symphytum officinale, a u narodu je poznat i kao crni gavez, kilnjak, konjski rep, veliki gavez, korijen za slomljenu nogu, gabež, opašica, svatovci, vela konsolida, volov jezik.

Ova biljka ima vrlo dugačku i šaroliku istoriju upotrebe. Zbog njegove ljekovitosti, u narodu se vjerovalo da potiče iz rajskog vrta. Kada se primjenjuje spolja, može da se koristi u vidu obloga, masti i gela. Primjenjuje se i kao tinktura i čaj. Najviše je u upotrebi korijen biljke, ali koriste se i listovi.

KAKO PRIPREMITI TINKTURU OD GAVEZA?
Staviti 100 g korijena gaveza u 700 ml jake rakije ili alkohola u plastičnu flašu i položiti vodoravno da “odleži” na tamnom mjestu 14 dana. Promućkati svaki treći dan. Nakon 14 dana procijediti i čuvati u tamnoj staklenoj flaši na hladnom mjestu.

Ovom tinkturom mazati oboljelo mjesto 3 puta dnevno. Homeopate tvrde da ne postoji osoba kojoj nije ova tinktura pomogla!

Napomena: Čisti alkohol umjesto rakije daje tinkturu bez mirisa, dok gavez sa rakijom vrlo neprijatno miriše. Imajte u vidu i da je ova tinktura veoma ljepljiva.

Tinktura je isključivo za spoljašnju upotrebu. Prije svakog korišćenja posavjetujte se sa ljekarom. (Naj portal)

Zdravlje i ljepota

DE LA LUNA, 100% prirodni eliksir: Neka vam koža bude izvor samopouzdanja, a ne anksioznosti

Published

on

DE LA LUNA, 100% prirodan eliksir, pruža izuzetnu njegu i najzahtjevnije kože. Toliko zdrav da može i da se jede (regeneriše sluzokožu želuca).

Spoj određenih ljekovitih trava u preciznim razmjerama, pčelinjeg voska i maslinovog ulja daje eliksir koji trebate imati u kućnoj apoteci.

Ova magična formula pomaže kod upala, bubuljica, ojeda, crvenila, iritacija, osipa, opekotina, gljivičnih infekcija, herpesa, ispucale i suve kože, ujeda insekata…

Pomaže kod regeneracije kože, hidrira i efikasno spriječava nastanak novih i ublažava već postojeće bore. Eliksir De la Luna sadrži vitamine, minerale, proteine, masne kiseline.

Koža treba da bude izvor samopouzdanja, a ne anksioznosti. Neke bezbrižnosti možete da kupite.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending