Pratite nas

Poznati

Muzika iz filma o Tomi i Silvani u cover verziji: POSLUŠAJTE KAKO NENO MURIĆ I JOVANA GAJOVIĆ PJEVAJU “PONOĆ”

Published

on

Film o Tomi Zdravkoviću i Silvani Armenulić obara rekorde po gledanosti, pojavile su se i prve kopije. Jedni hvale ovaj projekat, drugi su razočarani izmišljenim scenama….

Sve su prilike da to neće ostati kapitalno filmsko djelo. Ali, eto dok se vode polemike, svako uzima ono što mu srcu drago. Čini se da je sarajevski kantautor Neno Murić uradio najpametniju stvar. On je izabrao ono što je najinteresantnije u filmu – pjesmu “Ponoć”, koju su filmu otpjevali Toma i Silvana. Pisao je Željko Joksimović, čovjek koji jedva da je bio rođen kada je Silvana poginula 1976. godine, a pjesmu reklamira kao nesuđeni duet dva slavna umjetnika.

Neno je, naime, objavio cover verziju pjesme “Ponoć”. Snimio je sa Vokalno instrumentalnim sastavom Club na poziv muzičara Filipa Miovčića, klavijaturiste koji je zadužen za mix i mastering.

“Dobio sam poziv da otpjevam pjesmu na neki svoj način, a posebne emocije donijela je i pjevačica Jovana Gajović. Filip je znao da sam veliki poštovalac Tomine muzike i neprikosnovenog kralja kafane, boema i muzičara. Kada mi je rekao da ćemo sve snimati u restoranu Bob na Trebeviću, bio sam oduševljen jer znam da je legendarni Toma Zdravković većinu svojih spotova snimio upravo na tom mjestu i imao posebnu vezu sa Sarajevom. Kako je i sam film poklon vrsnim umjetnicima, tako je i ovo moj poklon muzičaru koji nas je na neki način zadužio svojom umjetnošću i inspirisao na ovakvu muziku – kaže Murić.

Spot je objavljen na Youtube kanalu Nene Murića, a snimio ga je Alen Alić. (Naj portal)

Poznati

Pjevač Mensur Salkić se emotivnom porukom oprostio od sestre: Allahovom voljom preselila je na bolji svijet

Published

on

Pjevač Mensur Salkić objavio je na društvenim mrežama da je preminula njegova sestra Mensura.

– Allahovom voljom moja sestra Mensura je sinoć preselila na bolji svijet.

Zamolio bih sve prijatelje da pokažu poštovanje prema privatnosti moje porodice nakon ove tragedije koja nas je zadesila i na taj način svima olakšaju. Hvala vam na razumijevanju – napisao je Salkić.

Od Mensure se oprostila i produkcija Hayat.

 

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending