Pratite nas

Zdravlje i ljepota

UPALA KRAJNIKA: Bijeli luk, kadulja, vitamin C su prirodni lijekovi (savjeti)

Published

on

Tonzilitis je upala krajnika – malih okruglih limfnih žlijezda koje se nalaze s obje strane grla. Najčešće se javlja kod djece mlađe od devet godina, a nastaje zbog izloženosti krajnika mikroorganizmima koji uzrokuju upale.

Ako se pravovremeno ne liječi, upala krajnika može prerasti u ozbiljno stanje. Zato je važno infekcije liječiti antibioticima – u protivnome može doći do oštećenja srca ili reumatične groznice. No, u liječenju protiv upale krajnika i ostalih infekcija grla mogu pomoći i neke biljke.

Bijeli luk
Poznat po svom blagotvornom djelovanju na visoki tlak, bijeli luk liječi i sve vrste infekcija grla. Stručnjaci preporučuju uzimanje dvije kapsule bijelog luka dnevno i kod upale grla i kod upale krajnika. No, iako su kapsule luka vrlo pogodan način uzimanja, neki stručnjaci prednost daju ipak svježem bijelom luku.
Protiv upale krajnika se možete boriti i supom od luka – i bijelog i crvenog, a koristiti možete bilo koji recept koji vam odgovara. Mali savjet – u supu dodajte dodajte začine koji sadrže vitamin C, te druga učinkovita sredstva protiv upale grla; crvenu papriku, đumbir, hren ili papar.

Kadulja
Za upalu krajnika dobra je i kadulja, tačnije, grgljanje čaja od ove biljke. Kadulja obiluje taninom, supstancom koja smiruje i ublažava grčeve, te je dobro sredstvo za borbu protiv mikroba. Osim toga, kadulja je poznata po antiseptičkim svojstvima.

Agrumi i vitamin C
Vitamini C koji se nalaze u agrumima odlična su pomoć kod streptokoka, koji često izazivaju upalu krajnika. Vitamin C potiče imunološki sistem na izlučivanje većih količina makrofaga, koji uništavaju streptokoke. Uz agrume, dobar su izvor vitamina C i gorka dinja, šipak, te slatka i crvena paprika. (Naj portal)

Zdravlje i ljepota

DE LA LUNA, 100% prirodni eliksir: Neka vam koža bude izvor samopouzdanja, a ne anksioznosti

Published

on

DE LA LUNA, 100% prirodan eliksir, pruža izuzetnu njegu i najzahtjevnije kože. Toliko zdrav da može i da se jede (regeneriše sluzokožu želuca).

Spoj određenih ljekovitih trava u preciznim razmjerama, pčelinjeg voska i maslinovog ulja daje eliksir koji trebate imati u kućnoj apoteci.

Ova magična formula pomaže kod upala, bubuljica, ojeda, crvenila, iritacija, osipa, opekotina, gljivičnih infekcija, herpesa, ispucale i suve kože, ujeda insekata…

Pomaže kod regeneracije kože, hidrira i efikasno spriječava nastanak novih i ublažava već postojeće bore. Eliksir De la Luna sadrži vitamine, minerale, proteine, masne kiseline.

Koža treba da bude izvor samopouzdanja, a ne anksioznosti. Neke bezbrižnosti možete da kupite.

Nastavi čitati

Preporučujemo

Trending